Haverok, buli, trafik!

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2013. 05. 15. · Hócipő 2013/10
A rovatban eddig többnyire az embereket becsapó, átverő anomáliákat elemezgettük. Nem is kívánunk változtatni ezen, ám jelen számunkban erkölcsi kötelességünknek érezzük megvédeni azokat a pályázókat, akik tisztességgel megdolgoztak azért, hogy dohányterméket árusíthassanak. Hetek óta megy a netes mémkedés, a rosszízű gúnyolódás, mert állítólag „csak csókosok, fideszesek” nyerhettek. Mi tudjuk, ez nem igaz. Amikor valaki a „trafikját elveszítő, szegény állampolgárról” siránkozik, vegye tudomásul, hogy 23… bocsánat, csak 3 éve rendszerváltás történt, de akár 3, akár 23, végre magyar kézben van ez a káros szenvedély, ha már leszokni nem tudunk. De leszokni is könnyebb lesz mostantól. Gondoljanak csak bele: Lázár János magasabb hasznot szeretne a bulin, ily módon vélhetőleg emelkedni fognak az árak. Kétszer is meggondolja majd a nikotinfüggő, hogy dohányzik, vagy inkább vesz egy zacskó chipset. Ha pedig valaki elveszítette a trafikját, hát sebaj: a rezsicsökkentés majd kárpótolja.Riport egy trafikossal

HÓCIPŐ: Elnézést...

TRAFIKOS: Hazugság.

HÓCIPŐ: Micsoda?

TRAFIKOS: Az egész.

HÓCIPŐ: De hát én csak egy doboz cigarettát szeretnék venni.

TRAFIKOS: Az is hazugság. Maga piszkálódni jött ide.

HÓCIPŐ: Hát piszkálódni semmiképp, de beszélgetni azért szeretnék egy kicsit…

TRAFIKOS: Nem ismerem Portikot. Laborcot sem.

HÓCIPŐ: Róluk szó sincs.

TRAFIKOS: Elég baj! Tudja, mekkora kárt okoztak az országnak?

HÓCIPŐ: Igen, de most én a trafikokról szeretném kérdezni. Az ön pályázata…

TRAFIKOS: Miféle erő kormányozhatta az országot nyolc évig? Gondolja végig! Maffiózókkal kokettáltak.

HÓCIPŐ: Egyetértek, szörnyű egy éra volt. De, gondolom, a trafikpályázatok tiszták...

TRAFIKOS: Ezek nem tiszták! Mármint ez a Portik meg a másik. Lejáratták a Kósát is, remélem, pert nyer a polgármester úr!

HÓCIPŐ: Rátérhetünk végre a trafikra?

TRAFIKOS: Rá, de mit akar? Milyen cigaretta kell?

HÓCIPŐ: Mindegy... ön milyet szeret?

TRAFIKOS: Én semmilyet, nincsenek káros szenvedélyeim. Nem is értek a bagóhoz. Bűnözők szoktak füstölni. Ilyen Portik, meg a hozzá hasonlók.

HÓCIPŐ: Igen, vélhetőleg sokan osztják eme véleményét. Igaza is van, valóban nagyon káros dolog.

TRAFIKOS: Naná, hogy káros! Tönkretettek mindent a maffiózó haverjaikkal.

HÓCIPŐ: Ez a trafik pedig egy rokkant bácsié volt, és most elveszítette.

TRAFIKOS: Ilyen egy mocskos bandát! Nekiállnak kompromittálni a politikusokat, hogy „nyerjen a baloldal”, aztán meg sorra járatják le a képviselőket. „Megverte a feleségét meg az élettársát, meg ezt csinált, azt csinált...” Hazug disznók.

HÓCIPŐ: Azt a bácsit gyakorlatilag kisemmizték erőnek erejével.

TRAFIKOS: Nagy szemetek ezek!

HÓCIPŐ: A bácsi is ezt mondja.

TRAFIKOS: Milyen bácsi?

HÓCIPŐ: Akinek ÖN elvette a boltját.

TRAFIKOS: Neeem, a bácsi nyugdíjba ment. Ön is tudja: vagy nyugdíj, vagy meló. És ebben a kormány dönt.

TRAFIKOS: És ön szerint ez igazságos?

HÓCIPŐ: Amíg ilyen Portikok szabadon mászkálhatnak, addig itt nem lesz igazság!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.