Tovább, tanuló!

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2013. 03. 20. · Hócipő 2013/06
A napnál is világosabb, hogy ahogy a közmunkások a munkát, addig ezek a nyamvadt pubertások a tanulást akarják nagy ívben kikerülni, csak azért megy egész álló nap a cirkusz. Decemberben kitalálták, hogy ők most majd tüntetni fognak, és hiába adott meg mindent a kormány, amit akartak, csak nem hagyják abba. Elfoglalják az egyetemeket, ezt nem akarnak, azt nem akarnak, hazudoznak, ahelyett hogy végre elfogadnák, hogy milyen jó itt nálunk a diplomával keresni. Állást. Egy valóságos sikertörténet, ahogy Z. Misi huszonéves bölcsész megkapja a világot jelentő oklevelet, örömében bársonyba kötteti saját szerzeményű(!) szakdolgozatát, majd nyakába veszi az internetet, és rögtön talál is egy olyan melót, ahol az élet megkezdéséhez jócskán elegendő fizetést kap. És attól a perctől kezdve rendben van az élete, nem kell külföldre mennie a Megdonálcba, maradhat itthon, az Alaptörvény Asztala mellett! Az asztal másik oldalán pedig egyetemi tanár édesapja ülhet, akit épp most nyugdíjaztak, és boldogan él, míg meg nem hal.Pályaválasztási tanácsok
Egy oktatásügyi illetékessel beszélgettünk


Illetékes úr! Miért ilyen magasak a pontszámok egyes szakokon? Például a jogászképzésben?

Nézze, amit kellett, azt már rögzítettük az Alkotmányban, így nincs igazán szükségünk új jogászokra. Azok a jogászok pedig, akik kellenek, már úgyis a parlamentben ülnek.

Milyen új szakok indulnak, ahol esetleg alacsonyabb ponttal is be lehet majd kerülni az állami finanszírozású képzésekre?

Örömmel jelenthetem, hogy hamarosan bevezetésre kerül a fociszurkolói szak, amellyel több legyet is üthetünk egy csapásra. Például a diplomás drukkereket a frissen felépített stadionokban, már-már luxuskörülmények között tudjuk majd oktatni. Arról nem is beszélve, hogy a szurkolók közismerten egy életre röghöz kötik magukat kedvenc csapatukhoz, így nem kell attól félni, hogy végzés után külföldre távoznak. Ráadásul ha kell, csak szólunk nekik, és segítenek megvédeni a Fidesz-székházakat az agresszív és erőszakos bölcsész szakos hallgatóktól.A Közszolgálati Egyetemen milyen változások várhatók?

Beindul az okleveles MSc. alpolgármester- képzés, amit mi csak „Zsiga Marci” szaknak hívunk. Itt második év végén választható a közbeszerzési és a korrupció szakirány, valamint lehetőséget biztosítunk a hallgatóknak, hogy lehallgassák a rezsicsökkentő szakkollégium tárgyait is.

Az elitképzés mellett várhatók máshol is fejlesztések?

Igen, a Közszolgálati Egyetem mellett létrehozzuk a Közmunkás Egyetemet. Ide bárkit felveszünk, aki kifizeti a félévente 47 ezer forintos képzési hozzájárulást. Sőt, a végzés után garantált közmunkát biztosítunk a végzett hallgatóknak, és a totózókban bevezetjük számukra a keresztfélévet is. Sőt, 2014-ben elindul a Mek Donald’s szak is, amit most nagyobb diplomával és ajándék üdítővel adunk!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.