Ünnepnap

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2012. 11. 28. · Hócipő 2012/24
Hónap eleje van. B. Jánosné pedagógus papíron komoly életpályát sejtető, száznegyvenötvenvalahányezer forintos fizetése elvileg most érkezett meg a lakossági bankszámlájára. Pontosan annyi, mint a múlt hónapban, meg az azt megelőző hónapokban: 89 900 Forint. B. Jánosné egy lyukasórában ki is megy a bankjához, mert már nagyon kéne neki a pénz. De a bankfiókban található automata most technikai okokból nem üzemképes, kérik, fáradjon vissza később, és köszönik megértését. Még van 30 perc a lyukasórából, irány a közértben levő bankomat, igaz, abból drágább a pénzfelvét, mert az nem B. Jánosné bankjához tartozik. De kell a pénz, nincs mese. No akkor:Előtte álló(k) tranzakcióinak türelmes megvárása - a masina elé járulás - kártya behelyezése - a megfelelő gombok gyakorlott megnyomása - plünty - plünty - plünty - egy plünty sincs már ingyé - még két plünty - pénzfelvét bizonylattal - a számlán elvileg 89.900 - csak ezrest ad ki a gép - ergo a 900 marad a banké - 89 lehet? - nem lehet - nincs elég pénz a számláján - ja igen - mert a múlt hónapban is ez volt már -- számlavezetési díj - kábé 2500 - kézpénzfelvételi díj - isten tudja hány százalék - online szolgáltatás ára - az 200 plusz áfa - tranzakciós adó - 300? - legyen - legyen mondjuk 4 rugó a mínusz - 85 lehet? - nem, mert még volt valami apró tartozás - a számlán 84 800 forint - csak misit ad ki a gép - marad 84 - az mind a tanár nénié - hurrá - lehet befiztetni a csekkeket! És B. Jánosné 84 000 forintos bruttó fizetésével visszamegy szenvedni a Hoffmann-neoratkó gyerekek közé, mert ugye vége a lyukasórának. Igen, bruttó 84 ezer, jól tetszenek olvasni. Ugyanis B. Jánosnénak nem „havajdizsire”, hanem mint említénk, csekkbefizetésre kell a lóvé. Gáz, víz, villany, telefon, tévé, internet, hitel (mert anélkül nincs „élet”)... és még akad pár tétel, ahol B. Jánosné életpályapedagógus újfent ki fogja csöngetni a tranzakciós adót, tekintve hogy a fenti bulik mind pénzmozgással járnak. De nem, nem kell félni, „nem fogják tudni átterhelni”, vagy ha igen, az is max. 600 forint lesz. Mondták a Híradóban!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.