Ünnepnap

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2012. 11. 28. · Hócipő 2012/24
Hónap eleje van. B. Jánosné pedagógus papíron komoly életpályát sejtető, száznegyvenötvenvalahányezer forintos fizetése elvileg most érkezett meg a lakossági bankszámlájára. Pontosan annyi, mint a múlt hónapban, meg az azt megelőző hónapokban: 89 900 Forint. B. Jánosné egy lyukasórában ki is megy a bankjához, mert már nagyon kéne neki a pénz. De a bankfiókban található automata most technikai okokból nem üzemképes, kérik, fáradjon vissza később, és köszönik megértését. Még van 30 perc a lyukasórából, irány a közértben levő bankomat, igaz, abból drágább a pénzfelvét, mert az nem B. Jánosné bankjához tartozik. De kell a pénz, nincs mese. No akkor:Előtte álló(k) tranzakcióinak türelmes megvárása - a masina elé járulás - kártya behelyezése - a megfelelő gombok gyakorlott megnyomása - plünty - plünty - plünty - egy plünty sincs már ingyé - még két plünty - pénzfelvét bizonylattal - a számlán elvileg 89.900 - csak ezrest ad ki a gép - ergo a 900 marad a banké - 89 lehet? - nem lehet - nincs elég pénz a számláján - ja igen - mert a múlt hónapban is ez volt már -- számlavezetési díj - kábé 2500 - kézpénzfelvételi díj - isten tudja hány százalék - online szolgáltatás ára - az 200 plusz áfa - tranzakciós adó - 300? - legyen - legyen mondjuk 4 rugó a mínusz - 85 lehet? - nem, mert még volt valami apró tartozás - a számlán 84 800 forint - csak misit ad ki a gép - marad 84 - az mind a tanár nénié - hurrá - lehet befiztetni a csekkeket! És B. Jánosné 84 000 forintos bruttó fizetésével visszamegy szenvedni a Hoffmann-neoratkó gyerekek közé, mert ugye vége a lyukasórának. Igen, bruttó 84 ezer, jól tetszenek olvasni. Ugyanis B. Jánosnénak nem „havajdizsire”, hanem mint említénk, csekkbefizetésre kell a lóvé. Gáz, víz, villany, telefon, tévé, internet, hitel (mert anélkül nincs „élet”)... és még akad pár tétel, ahol B. Jánosné életpályapedagógus újfent ki fogja csöngetni a tranzakciós adót, tekintve hogy a fenti bulik mind pénzmozgással járnak. De nem, nem kell félni, „nem fogják tudni átterhelni”, vagy ha igen, az is max. 600 forint lesz. Mondták a Híradóban!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/25  •  XII. 4. – XII. 17.
SAJNOS A HÁZELNÖK ÚRNAK IDÉN MÁR TÍZ ROHAMA VOLT Para-Kovács Imre: Doktor Kövért világítótoronyba helyezték, ahol levont a delfinek fizetéséből hárommilliárdot, majd sirályt sütött Váncsa István okoskenyeret hajkurászik a pékségben Bartus László: Putyin medvenyelvet főz Németh Szilárd pacalreceptje alapján Farkasházy Tivadar: Szerezzen a szülő iskolát, műveltséget, tudást a gyereknek, az államnak pont elég a sok stadionnal vesződni Dési János: Hányat tudott Deák Ferenc dekázni? Képes volt-e fejelni gróf Bethlen István? Pedig ők is igazságügyminiszterek voltak Smuzewitz Ilona: Tudatfoglalási vészhelyzetet hirdetett a kormány! Bakács Tibor Settenkedő: Már a havat is ellopják, az elakadt hóekék csak tudatunk tartalmának letisztítására jók Vízcipő: új tudományos rovatunk Magyar Nemzeti Hungarikumtudatot mért a Ludovikán
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.