Ünnepnap

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2012. 11. 28. · Hócipő 2012/24
Hónap eleje van. B. Jánosné pedagógus papíron komoly életpályát sejtető, száznegyvenötvenvalahányezer forintos fizetése elvileg most érkezett meg a lakossági bankszámlájára. Pontosan annyi, mint a múlt hónapban, meg az azt megelőző hónapokban: 89 900 Forint. B. Jánosné egy lyukasórában ki is megy a bankjához, mert már nagyon kéne neki a pénz. De a bankfiókban található automata most technikai okokból nem üzemképes, kérik, fáradjon vissza később, és köszönik megértését. Még van 30 perc a lyukasórából, irány a közértben levő bankomat, igaz, abból drágább a pénzfelvét, mert az nem B. Jánosné bankjához tartozik. De kell a pénz, nincs mese. No akkor:Előtte álló(k) tranzakcióinak türelmes megvárása - a masina elé járulás - kártya behelyezése - a megfelelő gombok gyakorlott megnyomása - plünty - plünty - plünty - egy plünty sincs már ingyé - még két plünty - pénzfelvét bizonylattal - a számlán elvileg 89.900 - csak ezrest ad ki a gép - ergo a 900 marad a banké - 89 lehet? - nem lehet - nincs elég pénz a számláján - ja igen - mert a múlt hónapban is ez volt már -- számlavezetési díj - kábé 2500 - kézpénzfelvételi díj - isten tudja hány százalék - online szolgáltatás ára - az 200 plusz áfa - tranzakciós adó - 300? - legyen - legyen mondjuk 4 rugó a mínusz - 85 lehet? - nem, mert még volt valami apró tartozás - a számlán 84 800 forint - csak misit ad ki a gép - marad 84 - az mind a tanár nénié - hurrá - lehet befiztetni a csekkeket! És B. Jánosné 84 000 forintos bruttó fizetésével visszamegy szenvedni a Hoffmann-neoratkó gyerekek közé, mert ugye vége a lyukasórának. Igen, bruttó 84 ezer, jól tetszenek olvasni. Ugyanis B. Jánosnénak nem „havajdizsire”, hanem mint említénk, csekkbefizetésre kell a lóvé. Gáz, víz, villany, telefon, tévé, internet, hitel (mert anélkül nincs „élet”)... és még akad pár tétel, ahol B. Jánosné életpályapedagógus újfent ki fogja csöngetni a tranzakciós adót, tekintve hogy a fenti bulik mind pénzmozgással járnak. De nem, nem kell félni, „nem fogják tudni átterhelni”, vagy ha igen, az is max. 600 forint lesz. Mondták a Híradóban!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/17  •  VII. 14. – VIII. 27.
ORBÁN VIKTOR EGYRE RÁKOSIBB! Para Kovács Imre: Állítsuk meg Atlantát, a Coca-Cola gyülekezetét! Farkasházy Tivadar azt olvasta, hogy Orbánt ne hasonlítsuk Kádárhoz, ezért megpróbálta Rákosihoz Smuzewitz Ilona a magyar tudományos kutatás frissen kinevezett cárjáról, Maróth Miklósról Bartus László elképzelte, milyen lesz, amikor Orbán Amerikába menekül, és ott megalapítja a Felcsút Dakota futballcsapatot Bakács Tibor Settenkedő: Szabad-e Gerendaiéknak 200 milliót elfogadni, ha benne Orbán hamisítja a történelmet Trunkó Barnabás megpróbálta megtalálni a sajtóban az MSZP véleményét Hetven éve fogták be a Szabad Szájat A Heti Kamu megtudta, hogy Orbán bontotta le Kövérrel a berlini falat is
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.