Mindennapi kötelezőnk

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2012. 09. 19. · Hócipő 2012/19
A szeptemberben kezdődő tanévtől kötelező a mindennapos testnevelés bevezetése felmenő rendszerben, az iskoláknak azonban igen komoly problémát okoz, hogy hogyan is oldják ezt meg. A legfőbb gond, hogy kevés a tornaterem és a pedagógus. A problémáról egy illetékessel beszélgettünk.- Milyen megoldásokat ajánl a minisztérium az oktatási intézményeknek?

- A cél egészséges ifjúság kinevelése, akik nem ájulnak el tömegesen a Közszolgálati Egyetem tanévnyitóján, miközben a miniszterelnök úr beszédet tart.

- Milyen intézkedésekkel próbálják ezt elérni?

- A rendkívül idejétmúlt, egytől ötig terjedő osztályozási rendszert azonnal lecseréljük. Négyes fokozatú skálán fogunk osztályozni. A legjobbaknak lesz aranyérem, azután ezüstérem, majd bronzérem, és végül utolsó helyezett.

- Milyen megoldást ajánlanak a tornateremhiányra?

- A mindennapi testnevelést más tantárgyak óráiba fogjuk integrálni. Így például történelemóra keretében a gyerekek a tanteremben körbefutják az 1848-as szabadságharc helyszíneit, a magyar csapatok győzelmeinél magas lábemeléssel!

- Mi lesz biológiaórán?

- Biológiából például azt a feladatot kapják, hogy ugorjanak akkorát, amekkorát egy Bennett kenguru ugrik, ha megzavarják táplálkozás közben. Majd ismételjék meg ezt 25-ször!

- Matematika?

- Indulj el gyalog A-ból B-be! Ugyanekkor B-ből is elindul egy teherautó. Meséld el, mikorra érsz B-be, ha a teherautó már 20 perc múlva itt van.

- Technikaóra?

- Készíts a szertárban található vascsövekből és fém alkatrészekből 100 kg-os súlyzót, majd nyomd ki 10-szer!

- Földrajz?

- Fogj a kezedbe egy tetszőleges méretű jura kori mészkövet, és nyomd olyan erővel, hogy márvánnyá alakuljon át. Ismételd meg ezt tízszer!

- Magyar nyelv és irodalom?

- Az a legegyszerűbb! Fogj meg egy petrencerudat, tartsd ki, és mutasd meg vele osztálytársaidnak, melyik út megyen itt Budára!Iskolai élet - szavakban

Tanévnyitó - unalmas dalok - ügyeskislány verset mond - nem marad meg - a dalok sem - igazgatói beszéd - alatta „haggyámá” - rövidített órák - már most utálja mindenki - francnak kell ehhez ünnep - órarend - ma még nem kell tanulni - még nyár van - frászt - na, egy kicsit - holnap matek az első - nem - órarend változik - magyar - nem - órarend változik - ofő óra - ez ki - új ofő van - a régi elment - kirúgták - magától ment - kit érdekel - órarend változik - ezt kell venni - azt kell venni - osztálypénz - szülői - zúgolódás - „de miért az én gyerekem...?” - vita - pofon a kakinak - órarend változik - megint kell venni valamit - holnap dolgozat - feleltetés - stressz - nincs kész - házi? - majd lemásolom szünetben - stressz - otthon is - holnap ünneplőben kell jönni - unalmas dal - unalmas vers - unalmas igazgatói beszéd - „haggyámá” - szépen fegyelmezetten - anyád - fogadóóra - egy szülőt sem érdekel - pofon a púnak - szünet - jaj má megint tanítás - stressz - ezt kell venni - azt kell venni - osztálykirándulás - a Szilvi anyukája ne jöjjön, mert hülye - mindenki utál mindenkit - szünet - ja ne má, megin’ - jegyeket le kéne zárni - valakinek még nincs - most felel - bukik - eddig mit csináltunk? - mi is volt szeptemberben? - ősz - azon túl? - anyád - ezt kell venni - azt kell venni - ünnep - unalmas - stressz - doga - szünet - jajnemá - szünet - lógás - utolsó napok - most felel - bukik - évzáró - unalmas dal - mindegymás - és ősztől megint - nem megint - bezárták - összevonták - ki ez? - új diri - nem akarjuk - kuss!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.