Vicente del Büszke (Spanyolország - Hollandia 1:0)

Farkasházy Tivadar
2010. 07. 11.
Spanyolország a világbajnok, negyedszer nyertek zsinórban 1:0-ra, egyben feltalálva a nagypályás futsalt. A hollandok vereségével, egyedül Új-Zéland maradt veretlen.

A FIFA Webbnek, az MTV pedig Bánfinak, elvégre jobb focista volt, mint Bognár Gyuri, Szavicsevicset is remekül fogta a szerbek elleni 1:7-en. A német polip a spanyolokat jósolta, de valami papagáj a hollandokat húzta ki, korántsem olyan sikeres pályafutással, mint Paul. Sophia királyné mellett csak a holland trónörökös ült, tehát ebben a spanyolok hajszállal jobbak, foglalkoznék a meccsel is, de az első félidőben csak De Jong és van Bommel bizonyította sikeresen, hogy semmi közük Cruyffhoz és van Bastenhez, ha nem vb döntő, az angol már mindkettejüket kiállította volna.

A legveszélyesebb holland megmozdulás az volt, amikor Casillas és Puyol összefutott, a spanyol kapus pedig kirúgta a félpályánál a labdát, hogy a középhátvéd magához térhessen, ezt a hollandok visszarúgták neki, de úgy, hogy kis híján gól lett, mert majdnem átpattant rajta. Egyelőre az egyetlen veszélyes spanyol a jobbhátvéd Sergio Ramos, aki előbb gólt fejelhetett volna, majd ajtó ablak nyitva állt előtte, de a Maicon szög még nem az övé.

A második félidőben Webb be akarta hozni a Kassai által ki nem osztott sárgákat, hogy kijöjjön az átlag, Robben viszont egyedül állt a kapussal szemben, de nem emelte meg eléggé és Casillas lábáról kipattant, Az ilyet Pálinger is ki szokta spárgázni. A Real meg verheti a fejét a falba, hogy Snydert és Robbent bagóért elengedte. Már ha 15 millió euró az. A rendes játékidő végeztével egyelőre megtört a hollandok győzelmi sorozata, akik addig hatból hatot nyertek.

A hosszabbításban aztán Fabregas bebizonyította, hogy ő is meg tudja azt csinálni, mint Robben, s további három nagy spanyol helyzet maradt ki, Webb pedig sárgalap rekordot ért úgy tízzel, mivel Heintingának kettőt is adott, így az utolsó tíz percet tízen kezdték a hollandok, pedig akkor már Van der Vaart is a pályán volt, akinek spanyol a mamája és a Realban focizik, hátha kitalál valamit a spanyolok ellen. De ekkorra már majdnem kilencen maradtak, mert jóval sípszó után Robben elrúgta a labdát, s bár őt is ki kellett volna állítani, Webb szerencsére nem tette tönkre a döntőt, hogy hónapokig tartó vita kezdődjék róla. Torres is bejött, hiszen Bécsben az ő góljával lettek Európa legjobbjai, de egy ártatlan labdánál lesántult, mint Overdose. Így is megtett mindent, mert az ő beadásába nyúltak bele úgy, hogy ismét hozzájuk került, akik Iniestát kiugrathatták, aki szerencsére bevágta.Nemcsak a spanyolok, hanem a világ szerencséjére is, mert nincs rémesebb, mint a tizenegyes lutri. Amivel a holland mészárosok is nyerhettek volna, nem én neveztem őket így, hanem a bölcs Egri Viktor. Azt mondják az okosok, hogy a németeknek támadni kellett volna ellenük. Csakhogy labda nélkül nehéz. Casillas viszont kapott két gólt a hét meccsen, Valdés és Reina hamarosan válogatott lehet. Már ha visszavonul. Pont egy hónapja a Sport Plusz körkérdésére az alábbi választ adtam:
- Spanyol győzelmet várok, a döntőbeli ellenfél pedig Hollandia, vagy Portugália lehet.

A frász essen belé, inkább lottóztam volna!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.