A nagy szeptemberi és januári semmittevés - 1. rész

Avagy 101 ok, amiért a halálozási világlisták élére repültünk!

Farkasházy Tivadar
2021. 04. 19. · Hócipő 2021/08
Március 22-étől ismét Magyarország vezeti a halálozási listát a világ közel 200 országa közül. Másodszor, először három hónappal korábban, a második hullám csúcsán, december 23-án. Mára viszont már nemcsak a heti adatokban állunk hetek óta az élen, a járvány kezdetétől számítottban is a második helyre kerültünk. Számainkat a világszerte használatos worldometers.info/coronavirus és az ourworldindata.org/covid adataira alapozzuk, bárki ellenőrizheti. Mivel a fertőzések száma nagyban függ a tesztekétől, s nálunk sokáig alig tették, a legobjektívebb halottszám alapján azt állítjuk, hogy ennek okaként egy igen pontosan célzott isteni sorscsapáson kívül nem jöhet más számításba, mint az elhibázott kormányzati intézkedések és késlekedések sokasága. A járvány első napjaitól szóltunk ezekről, de így összegyűjtve talán elsőként próbáljuk összeszedni azt a 101 okot, amely idáig vezetett. Bizonyára mi, veszélyeztetettek, az ellenzék, az egészségügyi szervezet is követett el hibákat, de miután Magyarországot egy személy vezeti immáron 15 éve, aki most már szó szerint is élet-halál ura, hisz minden tőle függ, mindenbe beleszól, szinte mindenben ő dönt, vizsgálódásainkat kizárólag rá, s vele a 101 nagykutyára összpontosítjuk. Megjegyezve, hogy ekkora hibát elődei közül tán csak a két világháborúba lépő okozott.

A 101 ok igyekszik a kronológiát betartani, s korántsem egyforma súlyú. Érthetően szubjektív, a Hócipő nem egy kutatóintézet, elsősorban az újságírás eszközeivel kívánunk élni. De nem oknyomozunk, hiszen arra nincs kapacitásunk, csupán azt foglaljuk össze, ami a szemünk előtt zajlott. Hibáit nézzék el nekünk, e lap lényegében egy kis családi vállalkozás, amelynek harmadát szintén elérte e betegség.

Bizonyára akadnak majd, akik egyik-másik pontot nem igazán idetartozónak érzik, például az elszórt pénzeket, a migránsokkal való riogatást vagy az állandó brüsszelezést, ám ezeket egy volt közgazdász hozta össze, aki úgy véli, hogy ezek is megosztók voltak, félrevitték a közös gondolkodást, miként az adatok folyamatos titkolása és az ellenzék teljes kiszorítása nemhogy a döntésekből, még az eszmecserékből is.

Viszont adottnak vesszük az egészségügy állapotát, ezért nem soroljuk fel a korábbi évek súlyos mulasztásait, hisz még így is vélhetően jobb, mint a szerbeké. Továbbá nehogy valaki a nagyszerűen helyt­álló orvosokat és nővéreket is az okok között keresse, mivel osztjuk szakszervezetük alelnöke, Tóth Judit friss kifakadását az elmulasztott intézkedések miatt: A járványt nem a kórházban lehet megállítani, hanem járványügyi intézkedésekkel. E nélkül még jobban kidomborodik azok felelőssége, akik ezzel kétszer is elkéstek, s nemcsak végighazudták, de még az egészségügy hangját is elfojtották. Előre szólunk, nem az idézett ostoba mondatok tömkelege a lényeges, hanem ami mögöttük húzódik, a nagy semmi.

Leggyakoribb mérőszámunk az egymillióra eső halott, egyrészt a járvány kezdetétől, másrészt a heti csúszó átlag, amely kiküszöböli a napi jelentések pontatlanságát. A miniállamokat is kihagytuk, hiszen Gibraltár vagy San Marino a maga 30 ezer lakosával nem ad valós képet a világhelyzet, s benne a magyar adatok alakulásáról.

Értelemszerűen a második és a harmadik hullámra helyezzük a fő hangsúlyt, hiszen az elsőt az egész térség sokkal jobban megúszta, mint a Nyugat, ám azóta a hazai fertőzöttek a százötvenszeresükre, a halottak a negyvenszeresükre emelkedtek. Üsse meg az alaphangot egy sokadik alvezér.1.Fürjes, a vicces
Gyurcsány Ferenc tisztiorvosa volt, majd ótvaros nagyot bukott főpolgármester-jelölt. Most ő ijesztget a koronavírussal? Fletó vagy a ló biztatta fel? (február 27.) Azaz már az első pillanattól lesöprik az ellenzéket, az önkormányzatokat, ezt máig betartják, holott a későbbiekben Falus jóval tapasztaltabb és komolyabb szakembernek bizonyult, mint aki a helyére került. Fürjes így folytatja: az nem jó, ha egy ellenzéki politikus egy pártirodából akar politikai tőkét kovácsolni. Holott Falus sosem volt az, legfeljebb szakértőnek tekinthető.

2. Orbán első reagálása
A menekültkérdés a történelmi kihívás, nem a koronavírus. (február 28.) Akinek ez nem elég, hozzáteszi: Nem teljesen indokolatlan, hogy félnek az emberek. Bízzanak bennem. Felkészülésnek nem túl sok.

3. Niedermüller elutasítása
Erzsébetváros polgármestere február 29-én találkozót kér kerülete tisztiorvosától, aki közli, hogy a főnökei ezt megtiltották neki, mert a kormányhivatal nem kíván pártpolitikai akcióban részt venni.

4. Kásler első sajtóértekezlete
Miért csak ma tudtuk meg, hogy a másik diák hová járt? Nagyon egyszerűen, mert a másik nem mondta meg. Március 5-én összetéveszti a két iráni diákot, a kérdező újság­íróktól többet tud meg, mint azok tőle, tökéletes tájékozatlansága miatt hosszú időre eldugják, máris látja mindenki, hogy örökre kellene.

5. Reggel cáfol, este zár
Azért nem zártuk be a közoktatási intézményeket, mert a gyerekeket ez nem fertőzi meg, illetve a gyerekeken anélkül megy keresztül, hogy ott megbetegedést okozna. Ha bezárjuk, az a tanév végét fogja jelenteni. Akkor a tanároknak el kell menniük fizetés nélküli szabadságra – mondja Orbán március 13-án délelőtt, estére bezáratja. Bár a korrekció helyes, jelzi a tökéletes információhiányt. Előtte egy órával a Tények: Súlyos károkat okozna az ellenzék ötlete, ha bezárnák az iskolákat. De Orbán még mindig másról vizionál: kétfrontos háborúban vagyunk, az egyik frontvonal a koronavírus, a másik a migráció.

6. Hiteltelen operatív törzs
Eleinte Szlávik doktor is hozzászól, de egyre inkább az egyenruhások veszik át a terepet. Mivel összes szomszédunk bezáratta az iskoláit, március 13-án Lakatos ezredestől is ezt kérdezik az újság-írók, mire ő: Idehaza nincs szükség rá, mert ahol korábban tanítási szünetet hirdettek, ott több a fertőzött. Ezzel csak egy a baj, nem igaz.

7. A MOK első segélykiáltása
11 pontban összegzik, hogy mi kéne az orvosoknak, a kórházaknak, az EMMI válasza: valótlan állítások, rémhírek terjesztése, zsarolás, sztrájkfenyegetés.

8. Kovács Zoltán lesöpör
Én a Magyar Orvosi Kamara sajtón keresztüli üzengetését politikai akciónak tekintem – mondja március 15-én a kamara 11 pontos felhívásáról, melynek lényege, hogy az orvosoknak nincs elegendő védőfelszerelése. Vagyis továbbra is elutasítanak mindenkit, aki bele kíván szólni a döntéseikbe. Hozzáteszi: csak megbízható forrásokból tájékozódjanak, és ne hallgassanak a baloldali ellenzék félrevezető, politikai haszonszerzéseiből születő bejelentéseire.

9. Orbán nem tud szűrni
Olyan a vírus természete, hogy nem tudjuk szűrni – mondja március 16-án, úgy nehéz is, ha a környéken a legkevesebbet tesztelünk.

10. Müller Cecília és a tesztek
Éppen tegnap olvastam, hogy beszüntetik a tesztelést az egyik országban, mert semmi értelmét nem látják. Hetekig a tesztek ellen agitál, miközben Dél-Korea így győzte le villámgyorsan a koronavírust. A WHO pedig két napja ezzel fordult a világhoz: Teszteljetek, teszteljetek, teszteljetek.

11. Müller Cecília és a számok
Sokat – feleli március 18-án a tiszti főorvos az ATV kérdésére, hogy hány tesztet rendelt a kormány.

12. Müller Cecília és a maszkok
Egészséges embernek nincs szüksége maszkra – s hozzáteszi – semmiféle vírusteszt nem lassítja a fertőzést.

13. Gulyás orvosi tanácsa
Valójában itt a teremben nyugodtan összevissza fertőzhetjük egymást, abból legfeljebb egy kellemetlen influenza tünetei következnek. Mortalitása a betegségnek 50 év alatt gyakorlatilag nincs. (március 19.)

14. Az egyik első rágalom
Az ellenzékben vannak olyanok, akik a vírusnak szurkolnak. És van olyan is, aki annak nem örül, hogy az első fertőzött külföldi volt és nem magyar. Gulyás szintén aznap.

15. Fürkészdarazsak
Fürkészőket és portyázókat küldtem a világ minden részére, minden égtáj felé – jelenti be Orbán, s már jönnek is. Hálásak vagyunk, portyázzon tovább – mondja Ferihegyen egy közvetítőnek, hamarosan kiderül, hogy gyanús alakok keresik halálra magukat a lélegeztetőkön, s talán nem csak ők, a Mikronéziában lévő Vanuatu és a karib-tengeri Belize is feltűnik az offshore céghálók végén. Minden fontos lépést az elsők között hoztunk meg Európában – teszi hozzá március 23-án, az iskolákat például csak 24 ország zárta korábban.

16. Müller Cecília ráerősít
Egy olyan szájmaszk viselése, amely a védettség hamis illúzióját kelti, káros. (március 26.) Nincs az a teszt, ami meggátolná a járvány terjedését, vagy korlátozná azt. (március 30.) Vagyis következetesen kitart felülről kapott nézetei mellett. E szavaknál még súlyosabb, amit takarnak: a kevés tesztelést és a maszkhiányt.

17. Magukra hagyott háziorvosok
Egy doboz sebészi maszkot kaptunk, amiről tudjuk, hogy nem véd a koronavírus ellen. Ezen osztozik egy orvos és egy nővér. Fertőtlenítőszerről, védőruháról és szemüvegről, gumikesztyűről és megfelelő maszkról maguknak kellett gondoskodni – mondja egy pesti háziorvos. Meg még több ezren. Kásler szerint ez nem igaz. Tehát igaz. Az ember megérti, ha nincs, senki se számíthatott erre, de akkor vallják be. Vagy Rejtő hazájában legalább minden háziorvosnak küldjenek ki egy komplett légionáriusfelszerelést.

18. Bakondi riogat
Új szintre lépett a migráció a koronavírussal. Különféle betegségek behurcolása is bekövetkezhet – mondja április elsején, de tréfának kissé rossz. Politikai pecsenyesütögetés, egyrészt nem igaz, mert migráns sehol, másrészt elviszi a figyelmet.

19. Orbán tovább brüsszelezik
Brüsszeltől én nem látok egy fillért se, a Türk Tanács adott segítséget. (április 3.) Az Unió valóban nem áll a helyzet magaslatán a járvány kezelésében, de összehasonlíthatatlanul többet segít, mint például az azeri Alijev tízezer maszkja, ami egy kisebb város egy napjára elég. Ideje lett volna leszállni róluk, ám a mai napig tart.

20. Militarizálás
Én most úgy dolgozok, hogy kértem két katonatisztet a hadügyminisztertől, akikkel most ilyen ellenőrzési munkákat végzek. (Orbán április 10-én) Kétségtelen, a honvédségnek vannak járványügyi szakemberei, de az egészségügy átszervezését is a belügyminiszterre bízza, általa rég várt háborúnak fogja fel az egész járványt.

21. Orbán laboratóriuma
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van egy nagy méretű laboratóriumunk, ezt úgy hívják, hogy Ausztria. (április 10.) Csakhogy Ausztria e napig ötször annyit tesztelt.

22. A Pesti út
Az ottani idősotthonban valóban történtek fővárosi mulasztások, de a kormányzat sem dicsekedhet. A védőfelszerelések biztosítása kizárólag a fenntartó feladata – állítja Müller Cecília, ami nem igaz. A vírus beszabadulásában jelentős szerepet játszik, hogy Vass Csaba helyettes fővárosi és megyei tiszti főrvos szerint megalapozatlan és felesleges kiadás a kórházból visszakerülők tesztelése. A Pesti útból és az átlagnál magasabb fővárosi fertőzésekből a kormány kezdettől politikai kérdést csinál, hogy Karácsony alkalmatlanságát bizonyítsa. Egészen addig, amíg az arány ki nem egyenlítődik.

23. 8 ezer lélegeztető kell
Mondja, hiába figyelmeztetik Orbánt, hogy jó, ha a harmadára vannak kezelők. Boldog, boldogtalan Kínában vásárol.

24. Kásler felszabadít
Április 7-i levelében elrendeli, hogy április 15-ig minden intézményben tegyék szabaddá az ágyak 60%-át. Később egyszerűen letagadja: Soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat kell kiüríteni. Egy általa aláírt levél ugyan bizonyítja, de azt nem írta, hogy fel is kell olvasni! Egy kiváló kórházigazgatót mindenesetre kirúg, aki megtagadja, amit nem kért tőle. Mi ezzel a baj? Az, hogy ennyi fertőzöttnél abszolút felesleges volt az egész akció, miközben elhanyagolt, kezeletlen betegségeik következményeivel fizetik meg a hazaküldöttek az árát.

25. Orbán első bomba ígérete
Annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a vírus elpusztít. Már utasítottam a belügyminisztert és a pénzügyminisztert, hogy a közfoglalkoztatottak számát duplázzák meg. A hadsereg megkezdte az intenzívebb toborzást. Mielőtt jelentkeznek katonának vagy közmunkásnak, számolják össze, eddig mennyi teljesült belőle. Gerendai a minap mondta, hogy a vendéglők 30-40%-a végleg be fog csődölni. Akkor irány a pincérszázad, szakácsok a gulyás­ágyúhoz!

26. Bábu vagy
A kormányzat igazi bűne nem az, hogy nem válaszolnak a járvánnyal kapcsolatos kérdéseinkre, hanem az, hogy az operatív törzset éppen azért hozták létre, hogy ne válaszoljon. Ez nem egy jó kormányszerv, ami rosszul működik, hanem egy rossz kormányszerv, ami szinte tökéletesen működik – írja a 444. Azért érdekes lenne egy IQ-párbaj Kiss Róbert, Lakatos ezredes és Müller Cecília között.

27. Elkezdődik a dicsekvés
Büszkének kell lenni arra, hogy járványügyi szempontból Magyarország Európa legfelkészültebb országa, naprakész adatokkal európai figyelőrendszert működtet… Magyarországon az egész világhoz képest sikeresen kezelik a járványt. (Müller Cecília, május 10-11.) Miközben Karácsony hetek óta hiába kéri a fővárosi adatokat. S bár Nyugat-Európához képest valóban jól állunk, mivel több idő volt felkészülni, amíg e térségbe ért, de a 21 kelet-európai ország közül e pillanatban 16 helyen is kevesebb az egymillió lakosra jutó halott, Szlovákiában a nyolcada. Szlávik doktor az egyetlen, aki az operatív törzs egyik ülésén bevallja: A halálozás magas a környező országokhoz képest.

28. Kovács számol
Idősotthonokban eddig 93 koronavírus-fertőzött halt meg, közülük 64-en fővárosi idősotthonokban. Míg Budapesten és Pest megyében eddig 320 koronavírus-fertőzött halt meg, így minden ötödik budapesti és Pest megyei elhunyt egy fővárosi fenntartású idősotthonból kerül ki. (május 10.) A fővárost és Pest megyét leszámítva eddig 85-en haltak meg, 29-en idősotthonban, minden harmadik. Pesten minden ötödik. Emlékeznek? A szocializmus győzött a világ egyharmadán, de hamarosan az egynegyedén, sőt az egyötödén is fog.

29. Egy anya kálváriája
Egy 33 éves esztergomi kétgyermekes édesanya 48 órát vár a tesztelésre, addig a helyi orvos se láthatja, az ágykiürítések miatt a mentők Fehérvár és Tatabánya között ingáznak vele, nem fogadja a Szent Imre, a János, a László, a Kútvölgyi, az Irgalmasrend se, végül Balassagyarmatra kerül, itt derül ki az agyhártyagyulladása, bele is hal, holott már az első nap egy kétperces vizsgálat kimutatta volna. Amikor Bangóné ezt elmondja a parlamentben, Kásler válasza így kezdődik: Igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet. A Fidesz-frakció reakciója e történetre: A baloldal a járvány kezdete óta a védekezés sikertelenségéért szurkol.

30. 83 milliárd szállodákra
Eredetileg 20 milliárdot szántak rá, de talán a vártnál jobban fejlődött 2020 első felében a gazdaság. Ebből 17,7 milliárd Mészáros 14 szállodájára, a Garancsi-Csányi-Hernádi triónak is jut 8,6 milliárd. Szijj kezdő strómanja 9 milliárdot kap, Ráhel és Pisti barátai 10 milliárdot szórhatnak szét. Az 50 milliárdos vadászati világkiállítás előkészületei is tovább folynak, a tervezett méregdrága stadionok se állnak le. Mészáros így is elbocsát 850 főt. Hogy is mondta Orbán március 30-án? Április 6-án vagy 7-én bemutatjuk Magyarország történetének legnagyobb, legátfogóbb, a gazdasági növekedését és élénkítését segítő akciótervét. Úgy látszik, egyelőre még csak a szomszédoknál, a haveroknál és a rokonoknál tart.

31. A dicsekvés cunamivá dagad
Európában egyedülállóan sikeresen kezeljük az új koronavírus-járványt (Kásler). Amikor minden nemzetközi szervezet azt mondta, hogy nem lesz súlyos a járvány, Kásler Miklós Európában talán elsőként hívta össze azt a testületet, amely eldöntötte, hogy védekezni kell. Mindenhol egy-két héttel korábban hoztuk meg az első biztonsági intézkedéseket, mint a többiek. Kásler miniszter úr érdemei történelmiek (Orbán). A magyar védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában (Varga Judit). A fél világ Magyarországra irigykedik (Merkely Béla). A halottak számában 47 európai ország közül ekkor nem vagyunk a legjobb 25-ben.

32. Kásler: senki, Szél: 24 ezer
A csúcsminiszter szerint senkit se küldtek haza áprilisban a kórházak, Szél Bernadett május közepén megnézi az ágynyilvántartó áprilisi adatait, 24 ezerrel kevesebbet használtak, mint februárban. A két ember között 24 ezer a különbség, ha jól számoltunk.

33. Palkovics innovál
A maszkkérdést végre megoldja a hiánygazdaságban edződött szakember: Bármilyen maszk jó maszk, ha porszívózsákból készítünk maszkot, annak ugyanaz a szűrési hatásfoka, mint egy sebészi maszknak. Ha egy sálat magunk köré tekerünk, az is 50%-a egy sebészi maszknak, itt hibát nem tudunk elkövetni – mondja a minisztérium online konferenciáján. Miért nem füstjelekkel tartották meg?

34. Meccsek tömött nézőtérrel
Világlapok hozzák a júniusi Honvéd–Mezőkövesd kupadöntő zsúfolt nézőterét, háromezren szoronganak egy szektorban, miközben a 70 ezres Puskás túlnyomó része tök üres. Bozsik Péter fel is kiált: Van egyfajta hangulat, jó ezt nézni, ahogy hullámzik a tömeg. Eddig csak Belorussziából láttak ilyet.

35. Elmaradt vizsgálatok
Az emlőrák szűrését, a mammográfiát lehet, hogy halasztották, de ennek nincs következménye. (Kásler onkológus, június 7.) S hozzáteszi: Az ellenzék azért támad, mert megvallottan hívő és magyar ember vagyok.

36. Kezdődik a semmittevés
Az első hullám lecseng június végén, de Orbán már a jövőre is gondol: Ha holnap az előzőnél is nagyobb erővel törne ki a járvány, akkor Pintér Sándor és jómagam pontosan tudjuk, hogy melyik polcról, melyik dossziét kell levenni és kinyitni, Kásler Miklós pontosan tudja, hogy melyik dossziét kell levenni és kinyitni, mert az országnak megvolt az a katonai gyakorlata, hogy hogyan kell egyszerre 30 ezer ágyat egy esetleges tömeges fertőzésnél az emberek rendelkezésére bocsátani, hogyan kell hirtelen beüzemelni nyolcezer lélegeztetőkészüléket, és melyik orvosnak és ápolónőnek hova kell mennie, hová fogják vezényelni. A hadgyakorlatban pedig otthon vannak, csak Hende Csaba vegye le a kupakot.

37. Hullámozzatok!
Illetve most nincs hullám, ezért a vezető tisztiorvos is pihen és sütkérezik, Müller Cecília Szent Adalbert-díjat kap a Keresztény Értelmiségiek Szövetségétől, mert úgy vette fel a hirtelen rászakadt közszereplés sebességét, mintha ezer éve, nap mint nap ezt csinálta volna. Apropó, ezer év, augusztus 20-án az Államalapító Szent István-díjat is megkapja Spányi Antal fehérvári megyéspüspöktől. Inkább készülnének a megjósolt második hullámra, például intenzív terápiára átképzett ápolókkal.

38. A 300 milliárd
A nyár derekán derül ki, hogy a fürkészek és a portyázók 16 ezer légzőkészüléket vásároltak össze gyanús közvetítők, erre alakult friss kamucégek révén, holott maximum az ötödéhez lehetne összegereblyézni értő kezelőket. Ráadásul kétszeres árért, átlagosan 19 millióért. A szlovének ugyanattól vettek 12,7 millióért, akitől mi 17-ért, de akad még egy különbség, náluk már ezért az összegért is vádemelésre készülnek.

39. Forró szél
Már a horvát partok felől. Ez volt Surda, azaz Ljubisa Samardzic híres dala. Nem is kell, hogy erre fújjon, mi lábon hozzuk be onnan. Több Balaton, kevesebb Adria, és akkor a járvány is féken tartható – mondja Orbán július 10-én, majd elutazik nyaralni az Adriára. Hamarosan kiderül, hogy Szijjártó is követi Szijj László NER-lovag jachtjára, mert ott tud a családjával legjobban dolgozni.

40. A külügy Nobel-díja
Bangóné megkérdezi őket, miért került a duplájába a 16 ezer lélegeztető. A válasz: Az árral kapcsolatban tájékoztatom Tisztelt Képviselő Asszonyt, hogy ebben az esetben szokatlan, de logikus módon a mennyiség nem árcsökkentő, hanem árnövelő hatással bírt. Ez egészen egyszerűen fogalmazva azt jelenti, hogy ha valaki többet akart venni, akkor többet kellett fizetnie. Igazuk van, hiszen előbb mindenki az olcsóbbat veszi, ha elfogy, akkor a drágábbat. És a többi ország mind az olcsóbbat vette, így nekünk bizonyára már csak a drágább jutott. Pláne, ha a Wizzairrel hozta valaki ötször 20x30x40 centis kézipoggyászként, de ha ötödmagával, akkor az ingyen van. A minisztérium közgazdasági Nobel-díja mellett Orbán orvosira is pályázhat, hiszen már márciusban felfedezte, hogy a gyerekeket ez nem fertőzi meg.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.