Jobbak vagyunk, mint Argentína (Németország - Argentína 4:0)

Farkasházy Tivadar
2010. 07. 03.
Hiszen mi csak hárommal kaptunk ki Löw csapatától, s az angolok színvonalát is elérjük!

Klose, Podolski és Trochowski Lengyelországban született, Özil szülei törökök, Khedira apja tuniszi, Boatengé ghánai, vegyük hozzá a sérült brazil Cacaut, a bosnyák Marint, Gómez spanyol és Aogo nigériai apját, ugye egész jó kis tizenegy? Emlékeznek Jesse Owens 1936-os fogadtatására? Azóta a világ nagyot fordult, s ha nekik nem is voltak gyarmataik, a rengeteg bevándorló révén ma már nem csak az angol, a francia és a holland válogatott ilyen színes.

Az apáktól kapott gének, párosulva a német anyák szívósságával - feltehetően ez okozza Löw sikerét. Végre egy játékos és atlétikusan is képzett német csapat. S lehetne még egy Boateng is a csapatban, de ő nem kellett nekik, ezért visszament apja hazája, Ghána válogatottjába. A németek Ausztrália és Anglia után Argentínának is megrúgták a maguk négyesét, s a világ legjobb csatársora, Messi, Tévez, Higuain, Agüero és Di Maria góltalan maradt ellene, a BL-nyerő Milito szóhoz sem jutott. Sajnos az is kiderült, amit két lapszámmal előbb írtunk, hogy Argentína legnagyobb ellenfele Maradona, aki hihetetlenül kameraérzékeny, remekül morzsolja a rózsafüzért, csak nem véletlen, hogy csapata ezzel a védelemmel végigbukdácsolta a kisvilágbajnokságnak beillő dél-amerikai selejtezőket. Ráadásul nem kellett neki Zanetti és Cambiasso, akik az Inter színeiben levették a pályáról Messit, ahogy a világ legjobb játékosának a pozícióját sem találj évek óta. Az isteni Diego Tévezre esküdött, aki egy labdát se adott le, hanem mindig nekiszaladt vele a legközelebbi németnek. Akik már egy éve a Jabulanival játszanak, én viszont nem hiszek benne, hogy Messi és Tévez öt lövése is véletlenül szállt méterekkel fölé.

Ahogy abban sem, hogy Schweinsteiger, Podolski és Klose piaci ára meg fogja közelíteni a felsorolt hat argentin csatárét, de hogy csapatként ragyogóan működnek, az kétségtelen. S most már egész Németország hálát ad a ghánai Boatengnek - aki mellesleg szerintem jobb, mint a testvére - hogy az angol kupadöntőn lerúgta Ballackot, aki így nem képez ballasztot a középpályán, hogy egy rémes szóviccet is eleresszünk.


- Azért most is jól jött volna egy segítő kéz...

A neves üzbég bíró adott egy felesleges sárgát Müllernek, aki így nem játszhat Spanyolország (Paraguay?) ellen. Sajnos a világ a jövőben feltehetően szegényebb lesz egy Maradonával, aki mehet vissza szivarozni Fidel Castróhoz, s mint médiajelenség sokkal jobban fog hiányozni Dungánál. Apropó, azt tudják, hogy a két Boateng egyik nagybácsija Helmut Rahn, aki 54-ben a győztes gólt rúgta ellenünk?

Szóval én maradok spanyolos. És siratom Ghánát. Vesszen Suarez!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.