Mint egy szlovák revü, mint egy holland musical (Hollandia - Szlovákia 2:1)

Farkasházy Tivadar
2010. 06. 28.
Lényegében két családi vállalkozás csapott össze, hiszen a hollandoknál Marwijk kapitány veje, van Bommel játszott a középpályán, a szlovákoknál pedig Weiss kapitány fia, Vladimir Weiss. Az apja is Vladimir, hogy jobban meg lehessen különböztetni őket. De hát Maradona is játszatja a vejét, Agüerót, az amerikai kapitány, Bradley pedig a fiát, aki szintén Bradley. És akkor még nem beszéltünk a Boateng testvérekről.

Sajnos Saláta Kornélt Weiss ismét nem rakta be, pedig a Slovan védője a héten kijelentette, hogy büszke a magyarságára, talán ezért. Bugár Béla igazán szót emelhetne, hogy a magyarok nem számarányuknak megfelelően képviseltették magukat Dél-Afrikában. A szlovákok elsősorban ijesztő külsejükkel próbáltak eredményt elérni, heten tarra borotválták a fejüket, Hamsik tarajos punk frizurát növesztett, Skrtel pedig tetőtől talpig össze volt tetoválva. Neki az arca is olyan, hogy Ribéryvel és Tévezzel bármikor eljátszhatnák egy horrorfilm hármas főszerepét. A második holland gólnál ügyesen reklamált a kezdőkörben, sajnos a bíró nem futott vele hátra, így Sneijder simán bepasszolta az üres kapuba. Pedig Skrtel a Liverpool egyik ásza, bár ott azért még nem kiabálják kórusban a nevét, és Strba sem volt a pályán a Skoda Xanthiból, amelyik nem egy cseh autómárka, hanem egy görög futballcsapat. Előtte már Robben bevert egyet, akit a Chelsea és a Real is elküldött, mivel meccsenként csak két-három gólra jó. Sneijderrel is így tettek, őt le is cserélték Eliára, aki kicsit furcsállotta, hogy most nem Vanczák Vili vigyáz rá, így nem is volt gól az első labdaérintése. Nem is rúgtak hetet.

Ugyanis a második félidőben a hollandok a szélmalom taktikát alkalmazták, ez abból áll, hogy megálltak a pálya tizenegy pontján és várták, hogy a nagy szél elfújja őket valahová. Az óceánparti Durban ugyanis ma 80-90 kilométeres széllel várta a holland turistákat, akiknek ez túl drága. Vittek viszont berúgta a tizenegyest a végén, sajnos 1:0-nál a jóval nagyobb helyzetét nem, pedig akkor nem nagyon maradt volna az Ankaragücüben Marek Saparával. Így is négy góllal fejezte be, Messi, Torres és Rooney nullánál tart, utóbbi már csak akkor javíthat, ha felveszi a japán állampolgárságot. Róbert Vittek hosszú ó-val írja a keresztnevét, talán őt is honosítani kellett volna, mint Priskint.

Azért is sajnálom, hogy kiestek az utolsó szomszédok, mert kíváncsi voltam, hogy Weiss kapitánynak a holland bálából szerzett csíkos öltönyén kívül van-e más ruhája, mert eddig csak ez volt rajta. Amikor a Markiza riportere a Paraguay elleni hibákról kérdezte, ezt válaszolta benne:
- Köszönöm, te kibaszott buzi. Ha még egyszer találkozunk, szétverem a pofád!

Így most én nem kérdeznék tőle semmit.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.