Ki lesz a vb lúzere? (Hollandia - Dánia 2:0)

Farkasházy Tivadar
2010. 06. 14.
A lóverseny hendikepperek nagyon szeretik azokat a telivéreket, akiken keresztül el lehet bírálni az egész mezőnyt. Mostanában hazánkat is kizárólag erre használja a nemzetközi mezőny. Ennek alapján megállapíthatták, hogy a két csapat tökéletesen egyforma, hiszen mindkettőnek egy gólt rúgtunk idegenben. Ha viszont a kapottakat is számítják, akkor enyhén a hollandok javára billen a mérleg, mivel ők a dánok nulla góljával szemben hatot szereztek ellenünk. Persze kaptunk mi hetet is tőlük Verebes mágus idején, de ő most nem ért rá, ezért egy másik hétgólos hős, Szavicsevics egykori kullancsa, Bánfi szakértett a stúdióban.


- Kikaptatok a magyaroktól, jól van, azért ne bánkódj!


Az első félidőben a közszolgálati szpíker, a Somosok közül az egyik vagy a másik azt állapította meg, hogy a dánok egyenlő ellenfelek voltak, én sajnos nem láttam, mert bár délben volt a meccs, mégis már a 10. percben elnyomott az álom, mivel előző nap egy hétórás Wagner meccset is láttam a Művészetek Palotájában, s emiatt éjféltől kezdtem el nézegetni a Szerbia-Ghánát és az ausztrál-németet. Ez nem magánügy, mert lehetünk így párszázezren, akik megpróbálják egyeztetni a videót és a munkát, miközben azért imádkoznak, nehogy valaki elfecsegje a közelükben az eredményt, amíg haza nem érnek. Amúgy Platini is unhatta, mert a félidő tájékán Zidane vicceket kezdett el mesélni a félhomályban egy biztonsági embernek, akiről aztán kiderült, hogy maga Zidane.

A második félidőre viszont szerencsére felébredtem arra, hogy a dán Poulsen-Agger páros is benevezett a lúzerbajnokságra, amelynek élbolyát jelenleg az angol és algériai kapus, valamint Kuzmanovic alkotja, a szerb védőnél ugyanis kevesen bokszolták ki kecsesebben a labdát a 16-oson kívülre úgy, hogy a közelükben nem állt senki, Mocsai már viszi is Veszprémbe.


- Hé! Nem tarkóval fejelünk!


Somos szerint van Persie is megérdemel egy fél gólt a beadásáért, de akkor a tornatanára is, mivel senki nem állt a két dán közelében, de Poulsen azt találta ki, hogy pont Aggerre fejeli, hátha bepattan róla. Később Elia lövésénél is ketten nézték, hogyan pöcköli be Kuyt, hogy Elia jó csere, azt a holland-magyar óta tudja a futballvilág, mert itt is szinte az első érintésére fél gólt szerzett, amit aztán Kuyt két védő közt bepöckölt. Sajnos a dánok elől semmi veszélyt nem jelentettek, mert Bendtner ugyan az Arsenalban pótolta van Persie-t, itt viszont csak egy fejese akadt, amire maximum negyed gólt adok, mert túlságosan mellé nézte. A nem kizárólag viking felmenőkkel rendelkező Poulsen mentségére azért mondjuk el, hogy egy fél Afellay gólt viszont ő rúgott ki a gólvonalról.


- Köszönd meg a passzt a kapufának helyettem is!


A dánok többsége ugyan Hollandiában focizik, de ez nem jelent azonos színvonalat, hiszen a legjobb hollandokat kell pótolniuk, akik ezalatt máshol Angliában, Olaszországban meg Németországban keresnek ötször annyi pénzt. A Hócipő által tippelt öt párosmérkőzésből négy összejött, hiszen az Arsenal (van Persie-Bendtner), a Liverpool (Kuyt-Agger), és a két Ajax kettős (Stekelenburg-Rommedahl, illetve Van der Wiel-Eriksen) is a pályán volt, csak a Feyenoord védője, van Bronckhorst mellől hiányzott a dán Tomasson, aki csak a kispadon kapott helyet. Talán majd a japánok ellen póruljárt Eto’o ellen, aki viszont nem biztos, hogy győri származású.

De azért legyünk büszkék, azt a szép nagy tapaszt Robben ellenünk szerezte.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.