Kis fehér mentolos

Váncsa István
2004. 02. 03. · Hócipő 2004/03
Napok óta minden a cukros bácsi körül forog. Ki is ő valójában, mit akar, mily anyagokkal dúsítja ördögi savanyúcukrát, amivel magyar érzelmű, keresztény ifjakat visz romlásba. Legutóbb, mint ismeretes, a Tilos Rádió elleni tüntetésen zörgette a zacskót, s végül csakugyan sikerült behálóznia egy turáni gyermeket, aki csupán azért járt arra, hogy röptében jóízűt zsidózzon, ahogy ez a rákosmenti polgári körökben szürkületkor mindig is szokás. M. Giorgio Richárdnak hívják a szittya ifjút, aki - bírósági vallomása szerint - "kis fehér mentolos ízű cukorkát" fogadott el a cukros bácsitól, majd ezen csemege hatására "öntudaton kívüli állapotba" kerülvén, koordinálatlan mozgással zászlót égetett.

Rákosmenti polgári körökben normális hétköznapokon ilyesmi nem fordul elő, ők öntudaton belüli állapotban és koordinált mozgással zsidóznak, sőt direkte súlyt helyeznek arra, hogy zsidózásuk tudatos, összehangolt és alakias legyen. Zászlót pedig nem égetnek közben, ugyanis a zászló sokba kerül, a bankárkormány uralmát nyögő rákosmenti polgár nem engedhet meg magának ilyet. Arról nem is szólva, hogy az égő zászló füstöl, továbbá büdös. A zászlóégetés egyébként sem része a zsidózásnak, hiszen a rákosmenti polgár legalább II. Endre óta egyhuzamban zsidózik, de közben hiába akart volna izraeli zászlót égetni, nem volt rá mód.

Izrael Állam híján ugyanis izraeli zászló sem létezhetett.

Próbáljunk most átmenetileg polgári módon gondolkodni, ettől részint szélesedik a látókörünk, részint pedig gazdagabbak leszünk egy olyan élménnyel, amilyet jobboldali polgártársaink a legritkább esetben tapasztalnak, csakis olyankor, amikor a problémamegoldás nemes művészetét kísérleti jelleggel gyakorolják. Polgári (áderi típusú) logikánkkal képesek leszünk kimutatni, hogy Izrael Állam létrejöttét valójában az antiszemiták szorgalmazták, annak érdekében, hogy legyen izraeli zászló, amit a továbbiakban, ismétlődő jelleggel égethetnek. Vagyis az antiszemiták igazából cionista ügynökök, ennél fogva minden antiszemita kilengés, a Kinizsi utcai tüntetést is ideértve, cionista provokáció. Nemcsak a zászlóégetés, hanem alles zusammen, persze csak bizonyos kontextusban, magyarán akkor, ha emiatt a polgári erők szellemi és erkölcsi vezetőjét már jobboldalról is kellemetlenül cseszegetik. Ez nyilván nem jelenti azt, hogy a rendezvény lánglelkű szónokait menetből cionista ügynökké nyilvánítjuk, ellenkezőleg, csak akkor nyilvánítjuk őket azzá, ha eljön az ideje. Addig se felejtsük el, hogy a vezérszónok - a polgári oldal első számú publicistája - származását tekintve is sokszínű egyéniség, így aztán a cionista ügynök szerepére mindenki másnál alkalmasabb.

De vissza a cukros bácsihoz, akinek ügynök voltához polgári szempontból kétség nem fér, és hogy kinek az ügynöke, az a leghülyébbek számára is nyilvánvaló. Lépjünk most túl ezen és mutassunk rá egy közkeletű tévhitre, ami a szabadkőműves világ-összeesküvésről halandzsázik, és a szabadkőműves szót a zsidó szinonimájaként használja. Miközben a szabadkőművesek között olyan neveket találunk egyebek között, mint Ady Endre, gróf Andrássy Gyula, Batsányi János, Benczúr Gyula, Benedek Elek, Bessenyei György, Csokonai Vitéz Mihály, Diószeghy Sámuel, herceg Esterházy Miklós, Feszty Árpád, báró Hatvany Lajos Ő egyedül (!) zsidó származású! Kazinczy Ferenc, Márai Sándor, Nagybaczoni Nagy Vilmos, báró Podmaniczky Frigyes, gróf Széchényi Ferenc és gróf Teleki Sándor. Polgári szempontból nyilvánvaló, hogy ezek a férfiak nem lehetnek tagjai egy cionista világ-összeesküvésnek, vagyis mindazok, akik a szabadkőműves mozgalmat a zsidó világuralommal mossák össze, maguk is cionista ügynökök.

Ám ez csak a dolog egyik oldala.
A másik: ki látott már kőművesben zsidót?
És készít-e a kőműves cukorkát?

Polgári megközelítésben egyértelmű tehát, hogy ha van világ-összeesküvés, akkor az nem a szabadkőművesek, hanem a szabadcukrászok összeesküvése, a szabadcukrász pedig csakugyan a polgári oldal romlására tör. Nagy kérdés, hogy kinek adott eddig a cukorkájából, és hogy milyen további következményekkel kell számolnunk. Nyilván nekünk, jobboldaliaknak adott, mert minket akar befeketíteni, ez nem is kérdés. Mármost M. Giorgio Richárd esete azt mutatja, hogy a cukorka fogyasztója átmenetileg elhülyül, és hosszabb távon is hülye marad. Itt van például régi ismerősünk, Thürmer Gyula, aki szerint a Medgyessy-kormány megbukott, ezért érdemes lenne munkáját népszavazás formájában értékelni a júniusi európai parlamenti képviselőválasztás után. Ebből a nyilatkozatból mi, polgári gondolkodók, arra következtetünk, hogy Gyulánk ama cukorkából ipari mennyiségben fogyasztott, hiszen a talajvízig van leépülve szellemileg, más szóval, ő is polgár. Ha nem volna polgár, nem kaphatott volna a cukorkából, így nem volna agyilag totálkáros, azaz polgár se lehetne.

Itt akkor leállunk, polgári szempontból ez így nem igazán kóser, ugyanis ebből az jön ki, hogy aki hülye, az szükségképpen polgár is, és megfordítva. Gondolatkísérletünknek vége, eddig jutottunk el a polgári gondolkodás mezején, nem sok, legközelebb nyilván jobban sikerül. Következő lépésben egyébként a hülye liberális fogalmába futottunk volna bele, ami polgári szempontból contradictio in adjecto, míg viszont a valóságban tapasztalati tény.

Foglaljuk össze: a szabadcukrász, ha csakugyan létezik, bonyolult biokémiai praktikák révén elvette egy ember eszét, hogy ő is olyan legyen, mint a többiek, akik ott őrjöngtek a Kinizsi utcában.

A szabadcukrász tehát a szántódi révnél ül a parton, és szemcseppentővel juttat további vizet a Balatonba.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.