Népvándorlók támadása

Bakács Tibor Settenkedő
2015. 09. 02. · Hócipő 2015/18
Az invázió hirtelen történt, és hullámokban zajlott. A támadás célja Magyarország volt, egy kis nemzet a szláv tenger közepén. Először a demón nem látható gyerekek törtek be az MTVA stúdiójába, és brutálisan sírni kezdtek az összes csatornán. Az ostrom hasonlatos volt a romániai forradalom kitöréséhez, a háttérből sokáig lehetett hallani, hogy a szerkesztők próbálják megakadályozni a bömbölő kicsik adásba kerülését. Majd elsötétült a képernyő, és annak ellenére az maradt, hogy végül Szaniszló Ferenc jelent meg rajta, és hosszan beszélt szanszkrit nyelven a székely himnusz rejtett üzenetéről.

Utólag kiderült, hogy a brutális támadás mögött egy Mándoki László nevezetű könnyűzenei vállalkozó állt. Negyven évvel ezelőtt döntött úgy, hogy szép lassan, de minden évben visszatér borzalmas szülőföldjére, egészen addig, míg visszafizetteti százszorosan sanyarú gyermekkorát. Ez idő alatt jelentős anyagi és politikai befolyásra tett szert, amit az is mutat, hogy egy hétvégi haknijára 94 millió forintért sikerült a tánckarba leszerződtetnie Magyarország miniszterelnökét. Erre még Gérald Depardieu sem volt képes, pedig ő a világ bármelyik diktátorának a seggét jó pénzért kinyalná. Mándoki professzionalizmusát mi sem bizonyítja jobban, minthogy senki nem tudja, a valóságban hogy néz ki. Abu Nidal hozzá képest egy vizesnyolcas, Leslie M. mindenesetre legtöbbször II. Rákóczi Ferenc maszkjában lépett színpadra.

A CIA megállapította, hogy a népvándorlók fokozatosan és tervszerűen kolonizálták ezt a kicsi, de szimpatikus országot. A terrorista sejtek között szoros kapcsolat volt. Kaliforniából egy Vajna fedőnevű filmproducer szivárgott be, és miután minden hidat föl­égetett maga mögött, azonnal elfoglalta a sztyeppei nép játékkaszinóit. Sőt, sikerült magának egy fiatal nő botrányain keresztül ingyen elfoglalnia a bulvárfelületeket is, ami azért döbbenetes, mert az igen drága szokott lenni. Ehhez persze megszerezte egy Varga Mihály nevű szemüveges kollaboráns barátságát, aki némi törvénymódosítások után kárpótolni tudta őt azért, hogy nem kapta meg szülinapjára a Budai Várat. (A jelentés ezen a ponton téved, mert megkapta.)

A londoni sejtből biztosan csak Arthur J. Fienkelsteint személyét sikerült konkretizálni, társát, Habony Árpádot – ha egyáltalán így hívják – semmilyen nyilvántartásban, rendszerben nem sikerült egyértelműen beazonosítani. Az egyetlen nyom egy Vuitton táska volt, de arról is kiderült, hogy kínai hamisítvány. Nagy a valószínűsége, hogy a szárazföldi kis ország szögesdróttal való bekerítése is az ő ötlete volt. A kerítés mindenesetre lehetővé tette-e, hogy aki eddig nem menekült el az országból, onnantól kezdve közmunkásként rabszolgabérért szolgálta urait. Sokan hajlanak arra, hogy nem is egy emberről van szó, hanem kettőről, Habonyról és Árpádról, akik testvérek, és úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás. Ez magyarázatot adhat arra, hogy egyszerre több helyen látták egy időben, holott leginkább bottal lehetett ütni hűlt nyomát. A titokzatos emigráns pszichológiai hatóerejét mutatja az is, hogy sikerült addig manipulálnia a magyarokat, hogy felhagytak ezeréves folyóírásukkal, és csak óriásplakátokon kommunikáltak egymással, legtöbbször hülyeségeket.

Mindezek a népvándorlók nem lehettek volna sikeresek, ha nem létezett volna Pannóniában egy alvó sejt, ami előkészítette a talajt az invázióra. A belső emigránsok vezetője egy Fekete György nevű, fafeldolgozásban érdekelt illető volt. Ma már érthetetlen, hogy az általa viselt arc nem tűnt fel senkinek, de a magyar valaha toleráns, liberális nép volt, és nem gondolt senki arra, hogy valaki a belső sivárságát használja álcaként. A belső emigránsok között volt több költő, sőt az sem túlzás, ha azt mondjuk, mind az alanyi líra számkivetettjei voltak, egészen addig, amíg sikerült a Liszt Ferenc reptér kormányvárójába bejutniuk, ahol aztán kárpótolták magukat.

A migránsok végül győztek, és hatalmas stadionokban és növekedő méretű alaprajzú palotákban laktak. Majd jött egy náluk is erősebb vihar, amely elfújta őket a picsába. Azóta egy nagy fekete lyuk tátong a Kárpátok gyűrűjében.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.