Ludas Matyi 1950

Farkasházy Tivadar
2015. 01. 07. · Hócipő 2015/01
Az Úttörő Áruház előcsarnokában aranyhalak úszkáltak ovális medencében, alján a Föld mozaikból, pontosabban Európa, Ázsia, Afrika, Ausztrália. Amerika valahogy nem fért rá, vagy a túloldalon volt, a pince tetején. Nem hittem, hogy visszajön e kor, de Szijjártó bohócügyi miniszter levelet küldött az USA külügynek Goodfriend ügyvivő diplomáciai mentességének felfüggesztéséről. Több lap találgatja, megteszik-e az amik, hát persze, főleg egy olyan országnak, amelyet évek óta kritizálnak a bírói függetlenség megsértése miatt.

Régi hobbijuk a demokráciát tagadó diktatúráknak kiadni nagyköveteiket, hogy a börtönöket is tanulmányozhassák. Orbán azért utasította Vida Ildikót, hogy pereljen, nehogy bármi is kiderüljön, hiszen ahhoz elég lenne vízumot kérnie. A CIA nem igazán munkakerülők gyülekezete, pontosan tudják, kinek hol dekkol a pénze, a Szaddám, Mubarak, Kadhafi rokonokét is a bukások napján zárolták, így az USA olyan ügyeket akaszthatna a nyakába, hogy attól élete végéig koldulhatna, amitől egyvalaki mentheti meg, egy német asszony februárban. S félek, meg is teszi, nem kéne annyit dicsérnünk, ha egy bukott embert itt hagy a nyakunkon, ki tudja, meddig.


LUDAS MATYI 1951

Amikor belső nemzetrontó erők közrejátszásával nagy külső nyomás nehezedik a magyar kormányra, az országunkra, a nemzetpolitikában csak egy erős, független Magyarország lehet igazán eredményes – mondta Szűrös Mátyás egy Tőkést dicsőítő konferencián az igazi Akadémián, amelyhez szegény Lovász elnöknek is tapsolnia kellett házi­gazdaként. Ideiglenes köztársaságunk kikiáltója egykori moszkvai nagykövetként maga is tapasztalhatta, milyen az, ha nagy külső nyomás nehezedik ránk. De ő bátran, Istentől kért segítséget az oroszok ellen.

Szerencsére Gyurcsány idején volt egy másik vakmerő hazánkfia, aki bátran kivágta: Lehet, hogy az olaj keletről jön, de nyugatról jön a szabadság, Oroszországgal, ezzel a despotikus hatalommal már semmi dolgunk sincs.

Mondanunk se kell, hogy Viktornak hívták, de a sejtjeink hétévente cserélődnek, vagyis 2007 májusában ezt még egy másik Orbán jelentette ki a Fidesz kongresszusán. Most persze akad egy s más, amire nem számított, például 80 rubeles dollárra, holott a 80-as években csak 84 kopejka volt, persze nem a rubel romlott, az állt, mint a cövek, csupán a dollár javult valamicskét. Tavaly Moszkvában Rogán tárgyalt is arról, hogy devizatartalékunk egy részét a kevésbé stabil dollár helyett rubelben halmozzuk fel. Óriási lehetőséget szalasztottunk el, hiszen ha azóta a svájci frank helyett a nép rubel-alapú devizahiteleket vehetett volna fel, most fél áron lehetne laká­sa. S akkor a devizatartalékokból is kevesebbet költhetne Matolcsy mindenféle baromságra.

Szijjártó mondta is: nem lesz minden idők legjobbja az oroszokkal az idei kereskedelmi forgalom.

Azért ez kemény, nem?

S ezt ki mondta? Nem vonulunk ki Oroszországból!
1 Vitéz Lányi Gusztáv
2 Napóleon
X Orbán Viktor

Miért is vonulnánk ki, amikor Putyin bejelentette: A stabilitás legfőbb záloga az orosz nép támogatása. Nem akarom bántani a népét, van elég bajuk, de őket jelenleg hogyan jegyzik Londonban, New Yorkban, Tokióban?
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/19  •  IX. 9. – IX. 22.
SZÁJMASZK HELYETT AGYMASZKOT VETTEK! PETIPOLY avagy KÜLGAZDÁLKODJ OKOSAN: Kiszedhető kétoldalas társasjáték, amelyet visszafelé kell játszani! Para-Kovács Imre: a hatalom mindig a nyakunkon térdel, és azt ordítja, hogy csak a párbeszédnek és a higgadt vitának van értelme Farkasházy Tivadar elképzelte, ahogy egy macedón bróker, egy belarusz traktoros, egy magyar böllér és egy orosz hússaláta egy asztalhoz ül Smuzewitz Ilona megtudta, Szijjártó nem alszik, mert az élete 100%-át tölti munkával Bartus László: Trump csodafegyvere Dési János: hogyan lesz a zsidó házinyúlból veszedelmes ragadozó Avar János szerint egyre szórakoztatóbb, ahogy az új pártállam szakértői szajkózzák, hogy ők a világért sem csinálják azt, amit éppen csinálnak Bakács Tibor Settenkedő stadiont árverez A Heti Kamu beszámolója, hogyan töltötték a karantént egy adriai luxusjachton a kormánytagok 8 oldal Vidnyánszkí és SZFE / még 4 oldal Bödőcs
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.