Ludas Matyi 1950

Farkasházy Tivadar
2015. 01. 07. · Hócipő 2015/01
Az Úttörő Áruház előcsarnokában aranyhalak úszkáltak ovális medencében, alján a Föld mozaikból, pontosabban Európa, Ázsia, Afrika, Ausztrália. Amerika valahogy nem fért rá, vagy a túloldalon volt, a pince tetején. Nem hittem, hogy visszajön e kor, de Szijjártó bohócügyi miniszter levelet küldött az USA külügynek Goodfriend ügyvivő diplomáciai mentességének felfüggesztéséről. Több lap találgatja, megteszik-e az amik, hát persze, főleg egy olyan országnak, amelyet évek óta kritizálnak a bírói függetlenség megsértése miatt.

Régi hobbijuk a demokráciát tagadó diktatúráknak kiadni nagyköveteiket, hogy a börtönöket is tanulmányozhassák. Orbán azért utasította Vida Ildikót, hogy pereljen, nehogy bármi is kiderüljön, hiszen ahhoz elég lenne vízumot kérnie. A CIA nem igazán munkakerülők gyülekezete, pontosan tudják, kinek hol dekkol a pénze, a Szaddám, Mubarak, Kadhafi rokonokét is a bukások napján zárolták, így az USA olyan ügyeket akaszthatna a nyakába, hogy attól élete végéig koldulhatna, amitől egyvalaki mentheti meg, egy német asszony februárban. S félek, meg is teszi, nem kéne annyit dicsérnünk, ha egy bukott embert itt hagy a nyakunkon, ki tudja, meddig.


LUDAS MATYI 1951

Amikor belső nemzetrontó erők közrejátszásával nagy külső nyomás nehezedik a magyar kormányra, az országunkra, a nemzetpolitikában csak egy erős, független Magyarország lehet igazán eredményes – mondta Szűrös Mátyás egy Tőkést dicsőítő konferencián az igazi Akadémián, amelyhez szegény Lovász elnöknek is tapsolnia kellett házi­gazdaként. Ideiglenes köztársaságunk kikiáltója egykori moszkvai nagykövetként maga is tapasztalhatta, milyen az, ha nagy külső nyomás nehezedik ránk. De ő bátran, Istentől kért segítséget az oroszok ellen.

Szerencsére Gyurcsány idején volt egy másik vakmerő hazánkfia, aki bátran kivágta: Lehet, hogy az olaj keletről jön, de nyugatról jön a szabadság, Oroszországgal, ezzel a despotikus hatalommal már semmi dolgunk sincs.

Mondanunk se kell, hogy Viktornak hívták, de a sejtjeink hétévente cserélődnek, vagyis 2007 májusában ezt még egy másik Orbán jelentette ki a Fidesz kongresszusán. Most persze akad egy s más, amire nem számított, például 80 rubeles dollárra, holott a 80-as években csak 84 kopejka volt, persze nem a rubel romlott, az állt, mint a cövek, csupán a dollár javult valamicskét. Tavaly Moszkvában Rogán tárgyalt is arról, hogy devizatartalékunk egy részét a kevésbé stabil dollár helyett rubelben halmozzuk fel. Óriási lehetőséget szalasztottunk el, hiszen ha azóta a svájci frank helyett a nép rubel-alapú devizahiteleket vehetett volna fel, most fél áron lehetne laká­sa. S akkor a devizatartalékokból is kevesebbet költhetne Matolcsy mindenféle baromságra.

Szijjártó mondta is: nem lesz minden idők legjobbja az oroszokkal az idei kereskedelmi forgalom.

Azért ez kemény, nem?

S ezt ki mondta? Nem vonulunk ki Oroszországból!
1 Vitéz Lányi Gusztáv
2 Napóleon
X Orbán Viktor

Miért is vonulnánk ki, amikor Putyin bejelentette: A stabilitás legfőbb záloga az orosz nép támogatása. Nem akarom bántani a népét, van elég bajuk, de őket jelenleg hogyan jegyzik Londonban, New Yorkban, Tokióban?
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.