Melyik keleti kerül a négy közé? (Törökország - Csehország 3:2)

Farkasházy Tivadar
2008. 06. 16.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

Ezen az ágon a horvátok már a nyolc között vannak, ma dől el, ki lesz az ellenfelük, így lényegében ez az első kieséses meccs. A törökök kettese, a szakállas Servet simán eljátszhatná Jumurdzsákot, kendő se kéne a szemére, e nélkül is épp elég ijesztő. Ő fogja Kollert, aki hivatásos lefejelő, s egyetlen kocsmában sem szólalkoznék össze vele. Simán lebirkózza Servettet, aki nem tévesztendő össze a helyi genfi klubbal, a Servette csapatával. A cseh csapat viszont úgy hasonlít a négy évvel ezelőttihez, mint a Lipcsei, Lisztes, Dragoner, Vincze Ottó négyes egykori önmagához. A Puhony Nándi fejű Cech viszont igazi klasszis, meg elől a kis Sionko, aki bármelyik cseh újhullámba is simán beférne.

Megyesi Guszti szerint hülyeség minden meccsben egykori európai háborúk és konfliktusok nyomát keresni, e szempontból jó a párosítás, ha csak nincs mindkét csapatban egy-egy Hunyadi, lásd a nándorfehérvári hőst és fiát, a Prágában senyvedőt. De csak egy Újfalusy és egy Balta van, s utóbbi magyarsága se biztos, mert Hakan, mint a svájci Yakin. Szóval hagyjuk a 150 évet, e nélkül is elég kellemetlen fráter Fatih Terim kapitány, aki tavaly úgy örült Gera kiállításának.


- Ha most nem neveznek el rólam egy bástyát, akkor soha!

Míg ezen spekulálok, Koller befejeli. Erre játszottak és kifizetődött - mondja Egri Viktor, aki alig öt perce mesélte, hogy a cseh torony ötmillió dollárért Amerikába szerződött. Persze még van egy félidő, a húszezer helyi török még ráér bedobálni mindent, mint tegnap a bosnyákok, akik a torkukra is mutogattak, de a Heti Hetes záróbuliján - ahol a görög-orosz ortodox rangadóval felváltva néztük a kézilabdát - Kéri Laci megnyugtatott, ez Boszniában csak azt jelenti, hogy nincs rajtuk nyakkendő.

A 202 centis Koller megint majdnem befejel egyet, a törököknek sürgősen el kéne rabolniuk Kuttort - mint egykor Bornemissza Gergőt és Cecey Évát. Valamelyik bíró nem enged vissza egy turbános törököt, addig Plasil betalpalja a másodikat, Fernando Torres módra, a jó ég, hogyan képesek erre.


- Mondtam, hogy szitál!

A másik csatornán épp most mesélem, hogy ez a világ legostobább játéka, lényegében abból áll, hogy egymilliárd ember drukkol annak, aki egyedül nem látja, de ő ítél. Az UEFA pedig, ahelyett, hogy bevezetné az NHL-ben és az NFL-ben már mindennapos videó bírót, vagy a teniszben ismert challenget, közleményekben védi közkatonái baromságait, érdekes módon többnyire az olaszok a hunyók, pedig most nem is Dél-Koreában zajlik a torna. Viszont Bernben kapták Ruud van Nistelrooy lesgólját, Puskás esetében persze beintették 54 éve. Luca Tonit szabályos fejesét Zürichben nem adták meg a románok ellen, akik viszont újabban mindenhol a legtöbben vannak. De legalább sokkal könnyebb a két utóbbi nevet leírni, mint a hollandét.


- Reszkess, Európa!

A harmadik cseh gól nem perdül be a kapufáról, utána pedig Asik lerúgja a csatár fejét, majd a mezőnyben is ritkít, alátámasztva az Egri Viktor által idézett Feldkamp szavait, hogy ő a török első osztály leggyengébb hátvédje. A legszebb ősz fej, Brückner kapitány szívja is a fogát, mert a törökök rögtön szépítenek, majd az angol liga legjobb kapusa a vége előtt két perccel kiejti a labdát, s Nihat bekotorja, pedig három Cech sapkás drukkert is mutatott a rendező. De hogy Európa ne érje meg az első körmérkőzéses büntető párbajt, utána két perccel még egyet kap Nihattól, majd következik a dráma csúcspontja, a bíró - eddig egyetlen nevét sem volt érdemes megnevezni - a török kapust is kiállítja, de a csehek már nem jutnak lövéshez.


- Két gólt lőttem két perc alatt? Nahát!

Remek meccs, éljen Európa, csak ne lennének azok az ostoba írek!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.