Ugye, hogy nem érdemes rendezni? (Csehország - Svájc 1:0)

Farkasházy Tivadar
2008. 06. 07.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

A fenét drukkolok Svájcnak. Csupán annak köszönhetik a részvételüket, hogy Ausztria megcsalta egykori K und K cimboráját és összeállt velük. Akkor már inkább a csehek, azokkal mégis csak egy birodalomban voltunk. Bár Svájc a vb-re is kikerült, az FC Basel pedig Európa legjobb klubcsapatait is elkapta mostanában. Ott is a meccs, a megnyitó jó közepes lenne, már egy gimnáziumi szalagavatón, ronda makett tehenek, csámpás sízők, kasírozott keringőzők. És a Mozart Kugel, a jódli, meg a dirndli?

Viszont a svájci himnusz nem is háromnyelvű. Legjobbjukat, Freit már az első félidőben likvidálják Ujfalusiék, akinek csupán kétszer pattan a kezére a labda a 16-oson belül, talán csak harmadszorra akarta megadni a bíró. A duplán cseh kapus viszont mindent véd, ha nem, ott a kapufa. Van egy Kovács is köztük, nehogy már csak a horvátoknak legyen.

A fejvédős Cech csapata viszont csak árnyéka a legutóbbinak, Nedved, Rosicky, Poborsky már sehol, nem beszélve az elegáns Bergerről, az egykori nagy ászok közül csupán Baros ül a kispadon, de az ősz vezér őt nem hozza be. Akit viszont igen, az tíz percen belül külsővel betalál, amikor a svájciak - feledve a reteszt - fejvesztve kirohannak a saját 16-sukról. Sverkosé a gól, de a legnagyobb spíler az, aki harminc méterről hozzá fejelte a labdát.


- Megőrültél? mi vagyunk a házigazdák!


Előtte a cseh Dzurják Csöpi, a kopasz Koller egy órán át vette fel a munkanélküli segélyt semmiért, majd még időben lebotorkált. A svájciak kapitánya is hófehér, de ha nem az lett volna, a meccs végére biztosan beleőszül a hiábavaló próbálkozásokba. Pedig Vonlanthen is bejött, ami igen ritka név egy kolumbiainál, hiába, Svájc egy soknemzetiségű ország, de a hazaiak bánatára kapufára lövi a ziccert. Frei ekkor már két mankóval sírdogál a kispadon, helyette Hakan Yakin küzd, százezernyi svájci-török képviseletében, bár az nem olyan sok, nálunk csak Eger vára alatt voltak annyian. Ő már a Grasshoppersben is játszott, amikor a Fradi hat tartalékkal is 3:0-ra verte őket Zürichben. Sebaj, majd a heti százezer fontot, azaz negyvenmillió forintot kereső Cristiano Ronaldo ellen javíthatnak.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.