Több volt a braziljuk (Portugália - Törökország 2:0)

Farkasházy Tivadar
2008. 06. 07.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

Piszkos mázlijuk volt a portugáloknak, akik a két szabályos találaton kívül csak egy lesgólt és három kapufát tudtak összehozni. A kopasz hátvéd, Pepe kezdte, de pár centire belógott, így a bíró nem adta meg, talán Kassai súgta neki, aki a világ négyszeresen legjobb bírója, Puhl után, most a negyedik bíróságig vitte. Ennyi a mi szereplésünk, no meg egy bronz a lengyel-ukrán és az olasz pályázat mögött, bár úgy néz ki, azokból se lesz semmi.

Az egykori gólfelelős, Nuno Gomes viszont négy éve csupán kispados volt, most viszont kapitány, de csak két kapufát tudott eltalálni, a harmadik lécet Ronaldóra kellett hagynia. Le is cserélték ezért. Persze sokkal könnyebb a dolguk, hiszen tele vannak brazillal, Deco, Pepe, no meg Scolari kapitány, ráadásul perfekt portugálok, miközben a törököknek csak egy braziljuk van, aki bezzeg tanulhatott törökül. Pedig még a Mehmet Aurélio nevet is felvette, holott Marco Aurélióként született Rióban. A jó ég tudja persze, miért kapja a nevét egy brazil kissrác egy római császárról. A Mehmet viszont igen dallamos, a mi Karcsikánk is ez volt, amíg az apja bíztatására nem dugott az anyjuk kocsijába egy kis szpídet a jugó határon, amitől gyorsan teljesen törökké vált.

A legígéretesebb török próbálkozás Nihat műesése volt, de most nem ette meg a bíró, mint Gera kiállításakor. Gökhan viszont akkorát rúgott Simao Sabrosába, hogy utána le is kellett cserélni, már őt.


- Ez most már az igazi

Egy egész percig a törököknek drukkoltam, elvégre velük voltunk egy csoportban 150 évig, s portugál szultán szobra sincs Szigetváron, de a pirosak már akkor jobbak voltak, hja, most nem otthon játszottak. Ráadásul náluk futkározott Európa legdrágább játékosa, aki már majdnem a harmadát keresi Beckham pénzének, igaz, annak a felesége melleit is kell ezért mutogatnia. No meg azért is sokkal brazilabbak, mint Mehmeték, mert a Pepe és a Ronaldo egyszer már bevált, és a Nani meg a Deco is eleve becenév. A törökök pedig elfelejtették Roberto Carlost honosítani.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.