Faludy könnytár II.

Hócipő szerkesztőség
2006. 09. 27. · Hócipő 2006/20
Lehet, hogy az egykori képaláírások egy része ma már magyarázatra szorulna, mégsem változtatunk rajtuk, valamennyi eredeti, ahogy a képek is, az elmúlt öt év Hócipőiből.

2002


- Attila is szerette a sört.


- Vagy a bort?


- Hallom, mik derültek ki Villonról!


- Egy ifjú kollegina!


- Hamvadó cigarettavég!


- Egy biztos, nem volt ilyen meleg!


- Vissza kell adnunk!


- Egy ház a sziklák alatt?


- Legalább zoknira adjál pénzt!

2003-2006


- Nem Béla, Sándor!


- Marianne, sajnos nem vagyok szabad!


- Szeretnék hűsölni alatta!


- Hát így történt a megismerkedésem József Attilával.


- Az Ottó, a Habsburg Ottó?


- Egy trubadúr módon tudott szeretni.


- Ez a párizsi csemete hol kódorog?


- Jujj, ez egy porcogó volt!


- Tessék!


Oly ívet írsz karoddal, mint a nap.
A világ szépségét és egy szép asszonyt én nem tudok lefesteni,
de hát mit csináljak, és kezdtem verseket írni.S nem élt e földön ember, kinek én talpat nyaltam.


Irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!


Magam lettem vén kőtömb, száz bozótban.
Hogy tudnám testem börtönét levetni? / Üss rám, ha tudsz még
vén bűnöst szeretni, / Istenszobrász! A márvány én vagyok.
(Firenze, 1935)
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/19  •  IX. 9. – IX. 22.
SZÁJMASZK HELYETT AGYMASZKOT VETTEK! PETIPOLY avagy KÜLGAZDÁLKODJ OKOSAN: Kiszedhető kétoldalas társasjáték, amelyet visszafelé kell játszani! Para-Kovács Imre: a hatalom mindig a nyakunkon térdel, és azt ordítja, hogy csak a párbeszédnek és a higgadt vitának van értelme Farkasházy Tivadar elképzelte, ahogy egy macedón bróker, egy belarusz traktoros, egy magyar böllér és egy orosz hússaláta egy asztalhoz ül Smuzewitz Ilona megtudta, Szijjártó nem alszik, mert az élete 100%-át tölti munkával Bartus László: Trump csodafegyvere Dési János: hogyan lesz a zsidó házinyúlból veszedelmes ragadozó Avar János szerint egyre szórakoztatóbb, ahogy az új pártállam szakértői szajkózzák, hogy ők a világért sem csinálják azt, amit éppen csinálnak Bakács Tibor Settenkedő stadiont árverez A Heti Kamu beszámolója, hogyan töltötték a karantént egy adriai luxusjachton a kormánytagok 8 oldal Vidnyánszkí és SZFE / még 4 oldal Bödőcs
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.