Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2022. 06. 24. · Hócipő 2022/14
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


Az Országgyűlés 118 igen szavazattal 49 nem ellenében 1 tartózkodás mellett Szabó Tímea mentelmi jogát felfüggesztette. Bocsánat, nem függesztette fel. Kimondom, ismétlem: a Szabó Tímea mentelmi jogát az Országgyűlés nem függesztette fel. Tehát… Tisztelt Országgyűlés, ismételten bejelentem, tehát, az Országgyűlés Szabó Tímea szavazati jogát felfüggesztette! (Jakab István a Szabó Tímea mentelmi jogáról szóló szavazást követően)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre. (Németh Szilárd, miután a Főtáv százezres számlát küldött két csepelinek egy lakószövetkezeti könyvelő által rosszul kitöltött elszámolólap miatt)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A baj az, hogy a béke hangján, ma, rajtam, rajtam, magyarokon kívül nagyon kevesen, vagy szinte senki nem beszél Európában. (Orbán a rádióban)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nem abban látom a fő feladatomat, hogy én legyek a kormány legfőbb kritikusa. Nemrég nagyon nagy, eddig nem látott többséggel döntöttek a magyar emberek arról, hogy milyen kormánya legyen az országnak. A magyar embereket tisztelem meg, ha a döntésüket ebben a vonatkozásban is figyelembe veszem. (Novák Katalin)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A vármegye szó használata a nemzeti összetartozás eszméjét, közös történelmi emlékeink megőrzését és egyben a magyar demokrácia nemzeti karakterét is erősíti. A vármegye kifejezés használatával jobban hangsúlyozható, hogy a magyar államszervezés és államszerkezet központi gondolati motívuma a nemzeti szuverenitás és ezen keresztül az európai civilizáció sarokköveinek megvédése. (Kocsis Máté törvényjavaslatának indoklása)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az élelmiszer most azért drága, mert tavaly olcsó volt, jövőre azért lesz alacsonyabb az infláció, mert most magas, az extraprofit pedig létezik, mert én tanítottam is az egyetemen, minden más csak duma, mindezeken túl pedig az is negatívan befolyásolja az árak alakulását, hogy hazánknak nincsen kikötője. (Nagy Márton miniszter)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10O’Leary úr egy hímtag. Asszem, ez a definíció még egy ilyen híradóinterjúban is vállalható. (Deutsch Tamás a Ryanair vezetőjéről a Hír TV-n)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Most nem kell az euró! (Navracsics Tibor aznap, amikor ismét 400 forint fölött adták az eurót)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A magát gyakran írónak nevező, baloldali propagandavideókat készítő Farkasházy-utód a Fidesz választási győzelme után arról beszélt, külföldre megy. Milyen meglepő: marad. (Az Origo Bödőcs Tiborról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


Amikor megbíztak ezzel a feladattal, akkor azt mondtam a szövetség elnökének és a miniszterelnök úrnak is, hogy valamilyen nyomot akarok hagyni a magyar futball történetében. Azt remélem, hogy a mai este már jó alapot ad arra, hogy amikor majd meghalok - remélhetőleg minél később -akkor lesznek egyperces gyászszünetek az emlékemre a magyar labdarúgó-stadionokban. Ha így lesz, akkor nagy sikert értem el. (Marco Rossi a 4–0 után)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Magyarország sokkal drágábbá tette a ki- és beutazást éppen akkor, amikor minden európai ország csökkenti a repülés költségét. Ez a Nagy Márton egy komplett idióta. Nem tudjuk megérteni azt az érvelését, hogy extraprofit különadót kell kivetni a légiiparra, amikor az elmúlt évben rekord veszteségeket szenvedtünk el a Covid és az ukrajnai háború miatt. (Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója Nagy Mártonról, akit ötször idiótázott le)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Csak a szállás és strandétkezés költségeivel számolva, egy négytagú család számára legkevesebb félmillióba kerül az egyhetes balatoni vakáció. Egyheti szállás egy háromcsillagos partközeli panzióban egy négytagú család számára minimum 300 ezer, az étkezés pedig csak strandételekkel számolva, fejenként napi 4-5 ezer forint. Eközben azt láthatják, hogy Orbánék ellopták, a saját oligarcháik játszóterévé tették a Balatont. (Kálmán Olga)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Tekintetes asszonnyal mára búcsúzunk innen a székesfővárosból, kisztihand, este Rábai uram várja önöket. (Szellő István az RTL híradójának végén)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Schmidt Mária alapvetően emlékezetpolitikai üzletasszony, aki leginkább bíróság által is megállapított történelemhamisításaival vált közismertté. (Ungváry Krisztián)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ha szigorúan szakmai szemmel nézem, ez egyáltalán nem volt jó úszás, okos meg aztán végképp nem. De azért örülök, hogy sikerült világcsúcsot úsznom. Egyébként ha nem engedem be ennyire az élményt, ha nem hagyom, hogy elvigyenek magukkal a nézők, ebből jobb idő is kisülhetett volna. (Milák Kristóf a 200 pillangó döntője után)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A Telex a salátatörvényben talált egy passzust, amit direkt nekem írtak a fiúk: ezután amíg Kövér nem engedi, kérdezni sem kérdezhetek állami intézmények vezetőitől. (Hadházy Ákos)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.