Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2021. 08. 19. · Hócipő 2021/18
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


Aki Gyurcsányt támogatja, a rasszizmust és az antiszemitizmust támogatja! (Deutsch Tamás)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A vadászati világkiállítás volumenében csak a vizes vébéhez hasonlítható. (Kovács Zoltán)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A magyar a világ egyik legversenyképesebb nemzete. Ez így van a gazdaságban és a tudományban is. (Orbán Viktor)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Fáj és mindig szeretni fogom Andyt. Örökké! De az élet nem állhat meg. (Palácsik Tímea vőlegényével, hatalmas eljegyzési gyűrűvel)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ha az olimpiát mi rendezhettük volna, akkor lezajlott volna éppúgy, mint az Európa-bajnokság, telt házzal, nyitva, gond nélkül. Mert a járvány kezelésének, bár ebben nem osztanak érmet, az egyik dobogósa biztosan Magyarország. (Orbán Viktor)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az igennel szavazók közé tartoznék. De az évtized végére, amikor számításaink szerint már nettó befizetői leszünk az EU-nak, a kérdés új nézőpontot kaphat. Pláne, ha a brüsszeli támadások az értékválasztás miatt folyamatosak lesznek. (Varga Mihály, ha most szavazna az uniós csatlakozásról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Egyedülálló vásárlási és kikapcsolódási hely a tudatos szülők számára, hogy a szülőket a fenntarthatóságra és a tudatos szülői magatartásra nevelje. (Orbán Ráhel hegyvidéki prémium minőségű Odu bababoltjáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az egész habverés egyedül arra jó, azzal kísérletezik, hogy életet leheljen a sorosista szervezetek által gerjesztett, de azóta kifulladt, úgynevezett Pegasus-ügyben. Na, ilyenkor szokták azt kiabálni a B-középben, hogy nagyon gyenge, csak markánsabb megfogalmazással. (Kósa Lajos cáfolata a honvédelmi bizottság ellenzékiösszehívásáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nagyon melegek a csávók. Azt mondja, hogy nem buzik? Ki mondja, hogy buzik? Ezek transzvesztiták. Azt sem tudják, hogy fiúk vagy lányok. Mindenki tartózkodjon attól, hogy lebuzizza őket, ők LMBTQ-tagok. Ezt a Q-t odaadom nekik. (Nagy Feró Beatrice koncert közben, amikor feljött vokálozni neki a színpadra három nőnek öltözött férfi, akiknek a péniszét ajánlgatta)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nagy szomorúsággal vesszük tudomásul, hogy egy önképző egyesület felelőtlenül egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjait. (SZFE közlemény arról, hogy több mint 40 diákjuk ment át a Free SZFE-re)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 102021 júliusában eljött az ideje annak, hogy most már komolyan vegyük fontolóra esetleges kilépésünket egy ezer sebből vérző, birodalmi tüneteket mutató, a kelet- és közép-európai tagállamokkal látványosan lekezelően, arrogánsan bánó államszövetségből. (Fricz Tamás az EU-ról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A 40 milliós Afganisztán túlnyomó többsége piszkosul jól érzi most magát a bőrébe. Szabadságharcnak, felszabadításnak nevezném, pimasznak tartom, hogy a magyar közbeszédben a tálib lázadók kifejezés terjeng, 56-ban a pesti srácok nem lázadók voltak, hanem szabadságharcosok. (Bencsik András)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


Ha magyar lennék, fölmerülne bennem a kérdés, vajon milyen feltételek szerepelnek a megállapodásban. (Marc Dillard, az USA magyarországi ügyvivője a Fudan egyetem 570 milliárdos kínai hiteléről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Akkor ezredszer: imádok magyar lenni. (Gyurcsány Ferenc)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ha nem lesz elszámoltatás 2022-ben, ezek két év múlva visszajönnek. (Márki-Zay Péter)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Előbb nézek el egy régi, mára megbánt embertelen szöveget, mint a mai kormánypárt országárulását, orszagdúlását. Sokan voltak embertelenek, vagy éppen nácigyanús szövegek kimondói. Igaz. Küzdöttünk ellenük. De az egykori kocsmanácit soha nem keverem össze a mai hatalomnácival. Mert ma nem ők veszélyesek. Hanem az újbarna, emberosztályozó, bélyegző, gyalázó kormány. (Gyurcsány arról, hogy Szegeden a DK a Jobbik korábban zsidózó jelöltjét támogatja)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Hát a gazdátok küldhetett volna valami drágábbat is nekem, annyi mindent elvett már. (Jakab Péter, amikor az Ifjúsági Demokrata Szövetség aktivistái egy szatyor parizert és száraztésztát adnak át neki)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ha az ügyészségnek bizonyítékai vannak arra, hogy Simonka tanúkat fizetett le, akkor miért nincsenek előzetesben? A megfejtés egy tört: 2/3. (Hadházy Ákos)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Számtalan LMBTQ személy is áldozata lett a náci rezsim bűncselekményeinek. Ezért teljesen helytelen az emberek e csoportjának jogai melletti elkötelezettséget és a megkülönböztetésük elleni fellépést a náci rezsim politikájával összehasonlítani. (A német nagykövetség, miután Deutsch lenácizta Vettelt, aki szivárványos trikót vett fel Mogyoródon)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/20  •  IX. 22. – X. 5.
PARA ÉS FARKASHÁZY EGY TESZ-VESZ GYÁROSRÓL Para-Kovács Imre nem tart tőle, hogy ha zuglóba megy, akkor ott őt elássák – mint egykor Karácsony Lengyel László a fiatal és az öreg Magyarországról Farkasházy Tivadar egy alapítványba rejtett gyártelepről, s arról, hogy hagyja magára Hadházyt az évek óta az általa feltúrt ügyekből élő sajtó Smuzewitz Ilona Budapest romlásáról, ami csak vidékről látszik, és a fideszes csaltiosokban növő vendégházakról Dési János visszaszerezte a gyakornokok bérét Avar János csodálkozik, hogy az egyesült ellenzék ígér, holott Orbán csak a szavazás után szokta megmondani, mire kért felhatalmazást A Heti Kamu a római Orbanisztikus Kongresszuson járt, ahol Orbán évértékelőt celebrált a Szt. Péter Bazilika előtt A legősibb magyar nyelvemlékről: Baszjad Izüt! Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai XVIII. rész: Az EU többet visz ki, mint amennyit ad A háttérhatalom előretolt bástyái: Válasz a G-napra, avagy Para a Válasz Onlineról
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.