Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2021. 02. 18. · Hócipő 2021/05
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


Le kell kapcsolni az internetet. (Földi László egykorit hírszerző, Tarlós volt biztonságpolitikai tanácsadójának javaslata)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Azt hiszem, egyesek ezt hívják jogállamiságnak. (Kovács Zoltán a Klubrádió elhallgattatásáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Mert mi mások lettek volna azok a magyar honvédek és civil önkéntesek, akik a szövetséges német bajtársaikkal az utolsó töltényig, az utolsó leheletig ellenálltak a hazánkra törő vörös veszedelemnek. (Moys Zoltán, a Kitörés emlék- és teljesítménytúra szervezője a Magyar Nemzetben, hősöknek nevezve őket)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Azon is el kellene gondolkodni, hogy vajon nem szándékosan alakította így a Klubrádió ezt az egész helyzetet, hogy most maga az amerikai elnök és a külügyminiszter aggódhat a magyar sajtószabadságért. (Néző László a Sajtóklubban)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A Hungexpo felújítása már az önök által vezetett baloldali, (ex)kommunista kormányok alatt is időszerű lett volna, de sajnos mással voltak elfoglalva. Azzal, hogy az emberek közé lőjenek, megszorításokkal megkeserítsék a magyar emberek életét, hogy elvegyék a 13. havi nyugdíjat, a családtámogatásokat, és hogy tönkretegyék és kizsákmányolják az országot. (Schanda államtitkár Vadászati Világkiállítás iránt érdeklődő Vadai Ágnesnek)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A sokat idézett szerződés soha nem ment teljesülésbe. (A Magyar Nemzet így próbálta bizonyítani, hogy Rogán apósa és apósa nem is akart földet vásárolni)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A szerencsejátékok lebonyolítására szolgáló létesítmények - így a lottózók, kártyatermek és játékkaszinók - nem minősülnek vendéglátóipari egységnek. (Fónagy János, hogy a csókosok kaszinói miért lehetnek nyitva)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ha magyarnak születtél, akkor küldetésed is van. A magyarok gondolata saját küldetésükről a Római Birodalomig vezet vissza. A mi fölfogásunkban Európánkat azok a népek teremtették meg, amelyek különböző időpontokban, egymástól függetlenül támadtak a Római Birodalomra. (Orbán Viktor)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Sajnos az oltásoknál érezhető a baloldali kútmérgezés, a tapasztalatok szerint az emberek a nyugati vakcinákat jobban elfogadják. Holott a magyar szakemberek véleménye a perdöntő. (Kósa Lajos)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az országos oltási tervhez képest hamarabb vehetik fel a Covid–19 elleni vakcinát az egyik piacvezető, hetente több millió magyart kiszolgáló áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai. (Magyar Nemzet, egy Tesco képpel, a Koronavírus sajtóközpont azonnal cáfolta)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


Helló, diktátor! (Mint most megtudtuk tőle, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság előző elnökének szavajárása évekig, ha találkozott Orbánnal)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Orbán olyan, mint egy afrikai kuruzsló vagy egy kínai gyógyszerügynök, amikor azt mondja, hogy ami jó volt egymillió afrikainak vagy kínainak, az jó lesz a magyaroknak is. (Jakab Péter)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nem történt semmi, csak egy csúnya kivégzés, de a kivégzett életben maradt. (Arató András az analógról digitálisra áttért Klubrádióról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Húszezer ember előtt tartott focimeccset, mert nem tudott lemondani a beteges hobbijáról. (Szél Bernadett Orbánról, a 14 ezer halálról, s kései intézkedésekről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Egy évvel a választások szerint Orbán Viktor nem akar az asztalon semmit se látni, csak amit ő tett oda. Nyilván utál minket, utáljon is, mert ha szeretne, kurva rosszul érezném magamat. (Para Kovács Imre a Klubrádióról egy temetőben a 24.hu-nak)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Annak a kísértésnek nem tudott ellenállni, hogy megsegítse Mészáros Lőrincet 18 milliárddal, miközben az több száz munkavállalót rúgott ki. (Tóth Bertalan)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A hatalom nagyra értékel minket, mert úgy gondolja, hogy a hatalma megtartásához el kell hallgattatni minket. (Arató András a lekapcsolás előtti pillanatokban)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ha normálisan gondolkodó ember vagy 2020 Magyarországán és kíváncsi vagy arra, hogy mik történnek ebben az istenverte világban, melyik az az egyetlen rádió, amiből ez kiderül számodra? (Pálinkás Róbert)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az Egyesült Államok, amely Biden elnök alatt ismét összpontosítani kíván a demokráciára, osztja az aggályokat a magyarországi sajtószabadság visszaszorulása miatt. Ha még egy független hang kiszorul a közvitából, miután a Klubrádió elveszti a frekvenciaengedélyét, az újabb csapás volna a média sokszínűségére nézve. (Ned Price, a washingtoni külügyi tárca szóvivője)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/5  •  II. 24. – III. 9.
EZER HEKTÁRT ÉS FRANCIA BANKOT MINDEN MAGYARNAK! Para-Kovács Imre: A vírus pártján álló ellenzéki katyvasz képtelen elfogadni, hogy vezetőink genetikailag képtelenek a korrupcióra Dési János: Orbán farsang alkalmából Médiatanácsnak öltözve odalépett a Klubrádió kapcsolójához, és lerántotta azt Farkasházy Tivadar oltakozókról, imádkozókról, és a napi adatok helyes kerekítéséről Smuzewitz Ilona izgul, mert sosem volt még bankja, és borkaizós csónak helyett máris külügyminiszteres jachtra vágyik Bakács Tibor Settenkedő: Két gumicukor minden napra A Heti Kamu megtudta, Polt Péter Navalnij tárgyalásán tanulmányozza a jogállam működését Mesék Leninről és Sztálinról... Továbbá... Nemzeti keresztény értékek őrzői, avagy öltözködési, autózási, óraviselési, jachtozási és helikopterezési tanácsok hat oldalon Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – IV. rész: Az állami beruházás ajándék?
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.