Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2017. 04. 20. · Hócipő 2017/09
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)FRISS ZÖLDSÉG


Utcára fogunk mi is vonulni, mindannak védelmében, ami nekünk fontos és szent. És dühösek leszünk. Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos? (Bayer Zsolt)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Egy nyílt levelet tettünk fel a petíciók oldalára, mely arra kéri az egyetemi vezetést, hogy ne foglaljanak állást a CEU ügyében. (Oktatók és diákok debreceni petíciója)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nekem is tudomásul kell vennem, hogy a demokráciát választottuk a modern magyar állam létformájaként. (Orbán a Magyar Időknek)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Erőszak és gyűlölet Budapest utcáin. Rendőrökre és újságírókra támadtak a felheccelt soroslegények! (Cím a Nagykőrösi Önkormányzati Hírekből)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Soros György befolyásolja-e a szerkesztőség munkáját? Ha igen, akkor hogyan? Hány szerkesztő, újságíró végzett a Soros-egyetemen? Igaz-e, hogy újságírás helyett politikai szándékot szolgálnak ki egy milliárdos kénye-kedve szerint? Igaz-e hogy a tüntetések méretéhez képest azért kapnak eltúlzottan nagy felületet, mert erre vonatkozó kérést kapott a szerkesztőség? (Tények kérdés a 444.hu, a hvg.hu, a 24.hu, az mno.hu, az RTL Klub Híradó vezetőjéhez)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A békés és derék keresztény embereknek is viszket a tenyere. (Orbán a Húsvét előtti tüntetésekről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Úgy fest, hogy az emlékbizottság által kiszabott közfeladatot másnak kell majd elvégeznie. ( A Terror Háza közleménye, miután az 56-os intézet közölte, Schmidt Mária kezdeményezésére arra jutottak, egyértelműen Pruck Pál van a vitatott fotón, és nem Dózsa László)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az emberiségnek egy elenyészően pici hányada kérte ezt. (Semjén a CEU törvény visszavonását kérőkről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az állítsuk meg Brüsszelt magyar nyelven nem jelent többet, mint hogy Brüsszel bizonyos szándékait állítsuk meg, hiszen ha úgy általában támadnánk Brüsszelt, akkor olyanokat írnánk a plakátra, hogy le vele! (Kósa Lajos)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Súlyosbító tényező, hogy az államfőt a keresztnevén szólították. (Kövér házelnök a „Ne írd alá, János!”feliratú MSZP táblák felmutatása miatti büntetési tarifáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ebből csak egyetlen egy következtetést lehet levonni, hogy Orbán Viktor udvarias ember. (Kósa Lajos arról, miért a mi kormányfőnk gratulált elsőként, és lapzártánkig egyedüliként uniós kollégái közül közül Erdogannak)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
FRISS GYÜMÖLCS


A nemzeti konzultáció a kretén kérdéseivel, és a legalább olyan kretén irányított válaszaival, az új civil törvény, ami szinte egy az egyben olyan, mint ami Oroszországban működik, és a felsőoktatási törvénymódosítás, ami egyetlen intézményt vesz célba – ezek mind ugyanazt a célt szolgálják, hogy Magyarországból örökre Fidesz-felségterületet csináljanak. (Frank Engel néppárti EP-képviselő)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nem Marine Le Pen, hanem a szélsőjobboldali populista Orbán vethet véget az EU-nak, sőt az európai kereszténydemokráciának is. (Jan-Werner Müller, a Princeton Egyetem politológia professzora, Financial Times)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nem Orbán Viktor szervezte meg Magyarországot, hanem a magyar nép alkotta meg magának Orbánt. Megint akartak maguknak egy Kádár Jánost, egy új apukát, mert még mindig nem szeretnék önállóan maguk intézni a dolgaikat. (Nagy Ervin, a Kincsem film főszereplője)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A CEU elleni fenyegetés alattomos támadás a szabadság kultúrája ellen, a szabadságban hívő íróknak, értelmiségieknek és tudósoknak mozgósítaniuk kell ez ellen a boszorkányüldözés ellen. (Mario Vargas Llosa, Nobel-díjas író)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az egyetem Magyarország és az Egyesült Államok közti együttműködés sikertörténete. Bírja az Egyesült Államok kormányának teljes támogatását azon küldetéssel kapcsolatban, amit kifejt, hogy világszínvonalú oktatást nyújtson. (Hoyt Brian Yee, USA külügyi helyettes államtitkár)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Bűnbak lehet bárki vagy bármi: a nők a történelem során, de a mai napig is kiváló univerzális bűnbakok. Magyarországon ma Brüsszel, a romák, a zsidók és most a CEU is annak tekinthető. (Hutvágner Zsófia boszorkányper-kutató)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az a sok csók és ölelés az Oktogonon. Lélegezzünk fel. Erkölcsi és pszichológiai értelemben a gyűlölt Orbán-rezsimnek vége. Vége, vége, vége. (TGM)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Milyen nép az, ami olyan törvényeket tart be, amit ellene hoztak. Ez a kormány vagy lemond, vagy a dicsőséges pesti nép kirángatja őket a parlamentből. (Varga Gergő a bíróságon és egy későbbi tüntetésen)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Viszket a tenyered? Mosd meg és nyújtsd oda Felebarátodnak. Ha már Húsvét van. (A Fideszre szavazó Pósfai Gábor, Decathlon ügyvezető Orbán húsvéti szavairól)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ha ennyire le akarják gázolni a Gyuri bácsit, akkor miért nem akasztottak még a nyakába egy-két büntetőeljárást? (Apáti István jobbikos képviselő a Fideszhez)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Méltatlan a Sándor-palota, méltatlan a Magyar Nemzeti Bank, méltatlan a főügyészség – és hosszan sorolhatnám még az állami intézményeket – arra, hogy közintézményként tekintsünk rájuk. Ezek fideszes intézmények, nem kérdés. Bármikor megdobálhatóak narancssárga festékkel, mert csak erre érdemesek. (Gulyás Márton a Szabadság téren)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/9  •  IV. 26. – V. 9.
ROGÁN ÉS A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEK Smuzewitz Ilona a szomorú és sértődött csecsenekről Farkasházy Tivadar elismerte, hogy 636 társával ő volt a Sándor-palota harmadik mázolója Para-Kovács Imre tudósítása a civil szervezetek több tízezres szívecskéjéről Bakács Tibor Settenkedő végre bevallja, hogy Szabadkára átdobott Soros ügynök Trunkó Barnabás számba vette Forbesz Forbeszovics vagyonát Exkluzív háromoldalas képriport Rogánról és bizniszeiről Látta ön már Gulyás Mártont lila nyakkendőben, Trump sapkában az M1-es tudósítójaként? A Heti Hamu megtudta, tenyérgombától szenved Orbán Viktor
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.