Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2019. 01. 10. · Hócipő 2019/02
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


Soros megbízható embereit még Barack Obama elnöksége alatt ültette a kormányzatba, külügyminisztériumi kapcsolatain keresztül próbálja hirdetni a nyílt társadalom eszméjét, így próbálja saját szája íze szerint átformálni a világot. Zavargásokat szít, nemzeti kormányokat akar megdönteni, megváltoztatná az amerikai választási rendszert is. Egy politológus elmondta, hogy nemcsak az Egyesült Államokban akar uralkodni. (Tények)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az ellenzék nagy része nem csupán intellektuálisan szerény képességű, hanem a demokrácia alapértékeit sem tiszteli és végtelenül antidemokratikus. (Gulyás Gergely)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Szilveszteri tréfának is rossz, hogy Jean-Claude Juncker akarja megmondani, mi a kereszténydemokrácia, ő már régen nem kereszténydemokrata politikus. A bevándorláspárti brüsszeli főnök Európa gyengítésének nagymestere, a bevándorlókat behozza Európába, és aki ezt nem akarja, azt legszívesebben kizárná egész Európából. Vissza kell állítani Európa biztonságát és versenyképességét, ehhez határozott lépések kellenek, ilyenkor nem lehet tántorogni. (Szijjártó Péter)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Igen, természetesen lealkoholistáztam. (Szijjártó a 24.hu Junckerrel kapcsolatos kérdésére)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nagy Imrével semmi baj nincs, az őt ábrázoló szobrot azért szállították el a Kossuth tér mellől, mert az Országgyűlés célja, hogy helyreállítsa a kommunista diktatúra és a náci megszállás előtti szép műalkotásokat. (Gulyás Gergely)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nagy Imre bűneit semmiféle gesztus, semmiféle hőstett nem teheti jóvá, nem teheti meg nem történtté. Óriási hibát követtünk el, amikor megbocsájtottunk neki. Ezzel a megbocsájtással azt mondtuk, hogy voltak rendes kommunisták is. Hogy a kommunisták meg tudnak változni, hogy van megbocsájtás a kommunistáknak. (Bálint Botond, Pesti Srácok)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nehéz lehet azoknak, akik valamiért nem tudják támogatni a kormánypártokat. (Novák Katalin államtitkár)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


A populisták csak hangoskodnak, de nincsenek konkrét megoldási javaslataik korunk kihívásaira. A kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával Az Európai Néppártban már kezdeményeztem a Fidesz kizárását. A Néppárt azonban elutasította a kezdeményezésemet. (Juncker, az Európai Bizottság elnöke)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Orbán Viktor, így nem bánhatsz saját polgáraiddal, ezt kéne üzennie az EU-nak. (Judith Sargentini a brüsszeli tüntetésen)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/2  •  I. 16. – I. 29.
ORBÁN SZOBOR A KOLOSTOR FALÁN? Szent Mihály útján suhant esztelen - Orbán Viktor Mihályról mintázva? Para-Kovács Imre szerint a 44-es úton nincs megállás Farkasházy Tivadar Kafka és Orbán Kastélyáról Bakács Tibor és Trunkó Barnabás a Gundel-menzáról avagy Ilkovics a Várban Lengyel László Márairól, Esterházyról, Pilinszkyről, Amos Ozról Smuzewitz Ilona a gyerekeknek szánt parlamenti szánkók sorsáról Ágh Attila az Orbán egy Gömböc súlyosbított változatáról Majláth Mikes László felfedezte az Orbán Médiaalapítvány horthysta elődeit Egy őrült naplója Kövér László tolmácsolásában
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.