Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2019. 06. 13. · Hócipő 2019/13
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


A halál kultúrája a szabadság nevében a rend ellen fordul, a jog nevében a demokrácia létére tör. (Kövér)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Fogyasszanak elegendő alkoholt, és védekezzenek a naptól! (Az M1 meteorológusa 35 fokban)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Iszonyatosan megnőtt az illegális migrációs nyomás a Balkánon (Németh Szilárd indoka ezer katona határra vezényléséhez)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A Fidesz döntése lesz, hogy az Európai Néppártban látja a leghatékonyabbnak politikája képviseletét vagy más keretek között. (Hidvéghi Balázs)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Senkinek semmi köze hozzá, hiszen a valláshoz hasonlóan szerintem a politikai meggyőződése is mindenki magánügye, de nem akarom, hogy utólag valami idióta azzal jöjjön, hogy sunnyogok. Tegnap éjjel hivatalosan is kiléptem az LMP-ből. (Sallai Róbert Benedek)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Klárikára szavaztál-e vagy Ágikára? Ez az, amit egy lehetséges bevándorlók uralta jövőben senki nem kérdezne meg a késelés előtt. (Nagykanizsai önkormányzati lap)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Emlékeztetném képviselő urat, hogy azonos nemű pároknak nem jogi, hanem biológiai okokból nem lehet közös gyermeke. (Rétvári állatitkár Ungár Péternek)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az egyik dolog, amit a miniszterelnökük tenni próbál, hogy visszaadja a magyar kultúra metafizikai megalapozottságát. (Az Orbán által fogadott Jordan Peterson kanadai életmódviteli tanácsadó)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az nem tudja hitelesen képviselni a baloldali politikát, aki baloldali programmal megnyeri a házi szépségversenyt, utána a liberálisoknak tesz ajánlatot az Európai Parlamentben. (Tóth Bertalan indoka, miért szükséges az MSZP megújulása)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Izgalmas egy külföldi kirándulás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek. Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon. (Varga Mihálya magas euróról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Mivel a képviselőket nem verték meg az MTVA biztonsági őrei, csak ráncigálták, taszigálták és kidobták őket, ezért nem élhetnek pótmagánváddal. (Az elsőfokú bíróság indoklása Szél, Hadházy és Varju beadványára)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Debrecentől ki vannak borulva, de amikor Egyiptomba mennek fél évre állami pénzen, akkor bezzeg nem reklamálnak, hogy milyen messze van. (Egy kormánytisztviselő a Természettudományi Múzeum átköltöztetéséről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Mostantól minden, ami a következő években vagy hónapokban történni fog, minden Gyurcsánytól fog kiindulni, a jelölésektől elkezdve a politikai alkukon át, minden. Visszavette a teljes uralmat az ellenzék felett. (Kocsis Máté)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Merkel hába lenne még tíz évig kancellár, úgysem fog rá emlékezni senki. Nincsenek elképzelései, víziói, nem ismeri a történelmet, a világot. Vezetése alatt Németország az új Kelet-Németország lett. Ő egy igazi katasztrófa. (Schmidt Mária)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Itt a koreaiak hisztiztek, hörögtek az elején, hogy hogy megy itt a mentés. (Rónai Egon)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A konzervatív kifejezés nagyon nehézkes és unalmas magyarul. Mi illiberálist használunk, mert mindenki gyűlöli a liberálisokat, akik kormányt alakítottak a posztkommunistákkal 94-ben. A liberális szó Magyarországon az SZDSZ-t jelenti, az árulókat. (Schmidt Mária)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


A legfontosabb mutatók legtöbbjében, legfájóbban az átfogó versenyképességben az összes volt szocialista ország elhagyott bennünket. (Chikán Attila, Orbán volt gazdasági minisztere)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Infrastruktur hundert Prozent, Munkastruktur zero Prozent. Elég ránézni Ronaldo vagy Lewandowski felsőtestére. Azok az izmok nem véletlenül kerültek oda. Rajtuk több izom van, mint egy átlagos magyar csapaton. Mondtam többször, hogy egy meccs felvételét gyorsítva akarom nézni, különben elalszom. (Radoki edző a Puskás Akadémiáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nálunk a korrupciós ügyeket csak a kis halaknál vizsgálja érdemben a rendőrség és az ügyészség, vannak minden gyanú felett álló polgárok. (Király Miklós ELTE)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Olyan combosak vagyunk önállóan? Jó dolog a mézet az üvegen kívülről nyalogatni? Vannak, akik azt mondják, igen, a méz úgyis egészségtelen. De ha az euróövezet olyan szörnyű, hogy lehet, hogy egymás után lépnek be, miközben senki nem lépett ki belőle? (Csaba László)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Megdöbbenve látom, hogy a mai Magyarországon magukat 56’-osnak mondó emberek Oroszországhoz akarnak közeledni. Soha nem a Kelet lesz a jövő. (Jeszenszky Géza)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A turánista, szívcsakrás, hátrafelé nyilazó, lelkünk mélyén ázsiaiak vagyunk eszmét mindig csak a romantikus analfabéták és hasonszőrűek szerették. Ezen az sem fog változtatni, ha a jövőben súlyos százmilliókat fordítanak majd egy ilyen intézetre. (Gyurgyák János a Magyarságkutató Intézetről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Én egy rossz szót nem mondok egyikükre sem, ez nem erről szól. Ez egy tévút lenne. Az előválasztásban az a dolgunk, hogy megmutassuk: melyikünk hogy képzeli a változást Budapesten. A politikai ellenfelünk pedig mindannyiunknak Tarlós István jelenleg. (Kálmán Olga)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ön kivel van egy súlycsoportban a jelöltek közül? (Újságírói kérdés Schmuck Andorhoz)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Mondjuk ki, ez egy herehóhér! (Hajdu B. István, amikor a walesi Davies rossz helyen talpalta le Besét)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Fennáll a veszélye, hogy a politikusok egy tollvonással semmisítik meg a hatalmukat fenyegető kutatásokat. Mi nem tudunk Bécsbe költözni. (Lovász László)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/12  •  VI. 5. – VI. 18.
AMAZONOK ORBÁN ELLEN! Para-Kovács Imre szerint Orbán Európa erős embere, így hamarosan két ápolóra is szükség lesz Farkasházy Tivadar a második budai kitörésről, amikor Mészáros szőnyegbe csavarva, Kásler doktor meg a Lipótra menekül Smuzewitz Ilona szerint csak az időeltolódás miatt lehetséges, hogy a dél-koreai külügyminiszter hamarabb ért Budapestre, minthogy bármely magyar miniszter megszólalt volna Bakács Tibor Settenkedő: Alaptörvénybe kerül, hogy az Árpád-ház nem halt ki, csak Orbánig szünetelt a vérvonal Trunkó Barnabás az európai szélsőjobbnak és a Brexit-pártiaknak guruló rubelekről Ukrán szavazókat talált a Heti Kamu, akik határ menti lottózókban keresik, mely szelvényen lehet ikszet húzni a Fidesz mellé Majláth Mikes László: United States of Europe A magyar Watergate-ügy, avagy hogyan lopta el a DK az MSZP programját
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.