Támadnak a remake-ek

2006. 08. 30. · Hócipő 2006/18
Miután a TV2 bejelentette, hogy a Rém rendes családot magyar szereplőkkel újraforgatják, az ötletre a többi csatorna is ráharapott, és hamarosan a magyarosított feldolgozások áraszthatják el a képernyőket.


Kiszel Tünde saját sminkjével készül Gollam szerepére

Az MTV már meg is vette a 80-as években Ausztráliában nagy sikerrel futott Neighbours című sorozatot, amit a magyar feldolgozásban Szomszédok címmel fognak játszani. Egy érdekes és költséghatékony fordulattal a gazdagréti lakótelepre helyezik át a történet cselekményét, és tulajdonképpen nem is újraforgatásról, hanem ismétlésről van szó. Az RTL Klub a Gyűrűk ura trilógia magyarításával egy nagyobb fába vágta a fejszéjét. Frodót Badár Sándor, Samut Kamarás Iván, Trufát és Pippint a Mucsi-Scherer páros, Gimlit, a törpét Bajor Imre, az orkokat pedig egy speciális számítógépes sokszorosítási eljárásnak köszönhetően egy személyben Győzike alakítja, míg Gollam szerepét Kiszel Tündére osztották. A filmet Tarr Béla rendezi, és a 3 rész összesen 1 darab 17 órás svenkből és 72 reklámszünetből fog állni.
A Duna tévé közben a Jézus Krisztus Szupersztár adaptációjáról tárgyal, amit a TV2-vel közösen Jézus Krisztus Megasztár címmel forgatnának újra. Jézus ebben a feldolgozásban egy kis csongrádi faluból érkezik a fővárosba, ahol megnyeri az énekes tehetségkutató versenyt, majd keresztre feszíti a zsűri legidegesítőbb tagjait a fülüknél. A Viasat állítólag a Bajnokok ligájának megvásárlásán és adaptációján fáradozik, ám kétséges, hogy a licenc alapján bármelyik magyar csapattal le tudnák játszatni akármelyik mérkőzést is - talán a lökdösődést és a szurkolók tömegverekedéseit leszámítva.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.