Elkészült a disznóstratégia

Smuzewitz Ilona
2013. 05. 02. · Hócipő 2013/09
Példátlanul javult Magyarország teljesítménye a kormányszóvivő szerint. Sajtótájékoztatóján adatokat mutatott be arról, hogy március 26-án még havazott Magyarország területének nagy részén, egy hónappal később, április 26-án pedig a budapesti strandok arra készülnek, hogy a nyarakat idéző kánikula miatt korábban nyitnak ki. „Ha számszerűsíteni akarjuk a változást, és feltételezzük, hogy egy hónapja még nulla fok körül volt a hőmérséklet, most pedig a 30 Celsius sem elképzelhetetlen, megállapíthatjuk, hogy a magyarországi időjárás mintegy harminc százalékkal jobban teljesít”, hangzott el a tájékozatón. A szóvivő ugyanakkor hozzátette: „Magyarország jobban teljesít, de ez még nem elég.” A kormány ezért úgy döntött, hogy a nyári hónapokban a hétvégeken akár 40 fok is lehet. Hét közben néhány fokkal kevesebb lesz, mert a nagy melegben csökkenhet a magyar emberek teljesítőképessége, ami a gazdaságra is rossz hatással lehet. A kormány arról is intézkedett. hogy a nyári hónapokban a kánikulát időnként záporok váltsák, mert a mezőgazdaságnak - a magyar gazdaság leendő húzóágazatának - esőre is szüksége van ahhoz, hogy a keleti nyitás politikája sikeres legyen, és a mezőgazdasági termékek többletét jó áron el lehessen adni a gyanútlan keleti államoknak.

*

Óriási nyerges vontatóval érkezett Orbán Viktor a baranyai kihelyezett kormányülésre. Az üdvözlésére összegyűlt megyei és járási hivatalnokokkal közölte: a kamionnal pénzt hozott, mert a baranyai problémák megoldása nem tűr halasztást, így a kormányülés után azonnal mindenkinek annyi pénzt ad, amennyire szüksége van. Néhány helyi fideszes politikusnak azt is megengedte, hogy bekukkantsanak a ponyva alá. „Én ennyi pénzt még nem láttam egy rakáson”, mondta az egyikük, és hozzátette: „Sőt még sokkal kevesebbet sem láttam, de talán még a Miklós sem, pedig az egy igazi korrupt állat.” A kihelyezett kormányülésen elhangzott, hogy több utat le kéne aszfaltozni, mire a kormányfő közbevágott: „Nosza, akkor aszfaltozzunk tüstént, mert ez nem anyagi, hanem erkölcsi kérdés. A rendes ember aszfaltoz.” Egy másik településen az orvosi rendelőt akarták felújítani, amire Orbán szintén azonnal rábólintott. Ekkor közölték vele, hogy akkor fel is kell építeni a rendelőt, amire húsz éve várnak, és utána már tatarozhatják. „Semmi akadálya, épüljön meg holnap reggelig az a rendelő”, mondta. A miniszterelnök a debreceni reptér felújítását is megígérte, és ezt azután sem vonta vissza, hogy közölték vele: Pécs közelében van, nem Debrecenben. „A debreceniek megérdemlik a repülőteret attól függetlenül, hogy én éppen hol vagyok, különösen, hogy előfordulhat az is: azonnal Debrecenbe kell utaznom. Úgyhogy én azt mondom, jó helyen van az a reptér Debrecenben is, csak fel kell újítani azonnal. Egyet meg ide építeni, Pécs mellé, hogy a debreceni repülőknek is legyen hol leszállniuk.” A kormányfő felszólította a fejlesztési minisztert, hogy épüljön meg a pécsi elkerülő út, „mert nem vagyok én Semjén Zsolt, hogy lóháton érkezzem a kormányülésre”. A kormányülés után Orbán közölte, hogy Magyarország jobban teljesít, „de még nem elég jól”, aztán beült a kamionba, és mielőtt elhajtott, kiszólt az ablakon, hogy „mindjárt jövök”. Lapzártakor a megyei, járási, önkormányzati tisztségviselők és a kormánytagok az utcán várták, hogy a miniszterelnök visszamenjen a teherautónyi pénzzel. „Szerencse, hogy nem esik”, mondta aggódva a környezetvédelmi államtitkár.

*

Magyarország jobban teljesít, mondta a vidékfejlesztési miniszter, aki úgy véli: Magyarország nemcsak önmagánál, de a legtöbb szomszédjánál is jobban teljesít. A szomszédságunkban vannak országok, ahol talán még azt sem tudják, hány disznójuk van. Magyarország bezzeg nemcsak azt tudja, hogy hárommillió disznója van, de azt is világosan megmondta, hogy a disznók számát meg akarja duplázni. „Akkor lehetünk elégedettek, ha legalább hatmillió disznónk lesz. Vagy még annál is több”, mondta a miniszter. Hozzátette: a több disznó több szalonnát és több munkahelyet jelent, így a magyar embereknek elemi érdekük a disznók tartása és szaporítása. A terv alapja a nemrég elkészült disznóstratégia. A dokumentum nemcsak azt írja elő, hány disznó legyen Magyarországon, de részletesen foglalkozik azzal is, milyen disznókra van szükségük a magyar embereknek. A stratégia szerzői szerint a magyar emberek ideális disznaja legalább négy sonkával bír, de a távlati célok között a hatlábú fajták meghonosítása is szerepel.

*

Magyarország jobban teljesít, mondta Lázár János, és példának a trafiktörvényt említette. Lázár szerint más nemzetek csak mérgezik magukat a dohányzással, de a magyar emberek nemzeti dohányboltban vehetik meg a cigarettájukat. Kiemelte, hogy sok orvos is trafikot nyithat, amit azért tart jónak, mert így a szenvedélyük rabjai már a helyszínen szakszerű segítséget vehetnek igénybe. A magyar kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar emberek tisztességes jövedelemhez jussanak, ezért a kormány kész megemelni a dohánytermékek jutalékát. Lázár beszélt a média felelősségéről is: szerinte a kereskedelmi tévék fiatal magyar embereket úgynevezett tehetségkutatókra csábítanak el, majd a műsorok végén ott hagyják őket munka és szakképzettség nélkül. A kormány érzékelte a problémát, és gondoskodott arról, hogy a fiatal magyar énekesek kapjanak néhány trafikot, hogy legyen miből élniük, amíg hangjukkal és tehetségükkel a magyar embereket szórakoztatják. A kormány ugyanígy gondoskodott a rokonokról és barátokról is.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.