Tőkésék

Ma volt a holnap tegnapja

Szabados Gábor
2011. 02. 26.
Lezárult Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és felesége, Tőkés Edit válása. A nagyváradi bíróság mindkét fél hibájából mondta ki a válást. A tárgyaláson nem használták fel azt a korábban keletkezett dokumentumot, amelyben az áll, hogy „Amit Isten egybekötött, ember szét ne válassza!”

Pokorni
A Magyar Balneológiai Egyesület tiszteletbeli tagjává választotta Pokorni Zoltánt, egyben felajánlott neki egy ingyenes kezelés-sorozatot.

József Attila helye
Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes szerint nem szűnik meg a József Attila Színház. Mint mondta, a József Attilának és a Kabaré 24-nek (Mikroszkópnak) a helyén a jövőben is csak színház lehet, erre a következő közgyűlésen ki is írják a pályázatot. Igaz, hogy önkormányzati támogatást nem kap a József Attila helye, és a Mikroszkóp is ellehetetlenül anyagilag, de könnyen elképzelhető, hogy mindkettő egyszemélyes utcaszínházként működik tovább.

Levelező tagozat
Gyurcsány Ferenc a Facebookon közzétett nyílt levélben ismét gyávának nevezte Orbánt. Mint írja, Orbán hadat üzent az államadósságnak, de közben mindig élen jár a költekezésben. Gyurcsány megjegyzi: Orbán soha nem mert támogatni és kezdeményezni népszerűtlen, de takarékos intézkedéseket. Orbán is megjegyzi.

A tyúk és a tojás
Jövő ilyenkor már negyedével kevesebb tyúk termel tojást Magyarországon a mostanihoz képest, ha az Európai Unió nem hoz átmeneti szabályokat a tyúktartás 2012. január 1-jén hatályba lépő állatjóléti feltételeivel kapcsolatban - állítja a Magyar Agrárkamara. A Tojástermelő Tyúkok Szövetsége várhatóan még a nyáron utcára vonul, és ha nem ér el eredményt, tömeges öngyilkosságot követnek el levesben.

Zuglói rovásírás
Rovásírásos táblákkal üdvözli a kerületbe érkezőket vagy azon áthaladókat a zuglói önkormányzat. A táblák felállítását egy jobbikos képviselő javaslatára szavazta meg a fideszes többségű képviselőtestület. A következő lépés: a kerületbe csak olyanok léphetnek be, akik vizsgát tettek rovásírásból.

Gyurcsány-Bajnai-Meggyes
Az Állami Számvevőszék a minap nyilvánosságra hozta azt a jelentését, amely Esztergom korábbi vezetésének pénzügyi tevékenységéről készült. A 60 oldalas dokumentum szerint Meggyes Tamás, a város előző polgármestere, valamint Marosi György volt jegyző az elmúlt négy évben több alkalommal is törvényt sértett, ám ezek mindig következmények nélkül maradtak. Ezek alapján természetesen a Gyurcsány-Bajnai-kormány a felelős a kialakult helyzetért.

Vissza
Az esetleges balesetek megelőzése érdekében egy korábban Egerben készített alkatrész rozsdásodása miatt visszahívta a Suzuki Swift egyes évjáratait a magyar gyártó. A biztonsági visszahívás 124 ezer Swiftet érint. Információk szerint máris több száz azoknak a Swifteknek a száma, amelyek úgy nyilatkoztak, hogy a felszólítás ellenére se mennek vissza.

No smoking
Júliustól betilthatják a dohányzást az összes vendéglátóhelyen - az éttermekben, kávézókban és kocsmákban egyaránt - egy fideszes törvényjavaslat szerint. A tiltás bevezetésének már az előző kormány is nekiveselkedett, de azután meghátrált. Az Európai Unió több mint tucatnyi tagállamában tilos dohányozni a bárokban, kávézókban és éttermekben. Már készülnek az új háttértanulmányok, hatásvizsgálatok arról, hogy a hazai tiltás miként hatna az állampolgárok pártszimpátiájára.

Menedék
A Dior-ház felfüggesztette vezető tervezői tisztségéből John Galliano brit divattervezőt, azt követően, hogy a francia rendőrség őrizetbe vette antiszemita inzultus gyanújával. Francia ügyészek szerint egy házaspár azzal vádolta meg Gallianót, hogy antiszemita megjegyzéseket tett rájuk egy párizsi étteremben. A divatház közleménye szerint a Dior-ház a legnagyobb határozottsággal megerősíti zérótolerancia-politikáját bármilyen antiszemita vagy rasszista kijelentést illetően. Galliano ügyvédje szerint, ha védencét lehetetlenné teszik Franciaországban, akkor menedékjogot kér a magyar parlamentben.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.