Mióta nem ismeri Lázár Finkelsteint?

Szabados Gábor
2015. 05. 21.
Orbán Viktor pár napja azt válaszolta az RTL Klub Híradójának kérdésére, hogy Arthur J. Finkelsteinnel nagyon gyakran van kapcsolatban, legutóbb két napja volt nála a kampányguru. Ugyanakkor Lázár János legfőbb miniszter azt mondta Finkelsteinről: nem tudja, „ki az úr”. Szabados Gábor interjúalanya Lázár János.

Hócipő: Miniszter úr! Mióta nem ismeri Arthur Finkelsteint?

Lázár: Pontosabban: Arthur J. Finkelsteint. Ugyebár arról az Arthur J. Finkelsteinről beszélünk, aki 2008 óta dolgozik rendszeresen a Fidesznek, és azóta a párt minden választási kampányában részt vett?

Hócipő: Igen, róla van szó.

Lázár: Ez az amerikai-izraeli Finkelstein azonos azzal a Finkelsteinnel, akiről Finkel-thinknek nevezték el az általa kitalált és ajánlott módszert, a gyűlöletkampányt, aminek lényege, hogy démonizálj jól körülhatárolható társadalmi csoportokat, bélyegezd meg és támadd személyében az ellenfelet, hiába cáfol, tagad, csak hajtogasd, hajtogasd, hajtogasd?

Hócipő: Azonos.

Lázár: Aki, ha megbízója érdeke úgy kívánja, nekimegy a melegeknek, miközben ő maga melegházasságban él parnerével?

Hócipő: Meleg.

Lázár: Aki tanácsokat adott többek között Nixonnak, Reagen-nek, George Patakinak, Benjamin Netanjahunak? És aki a cégén keresztül közös, Londonban bejegyzett vállalkozást alapított az új, fideszes médiabirodalom megteremtésére Habony Árpáddal, akit szintén nem ismerek?

Hócipő: Aki.

Lázár: Nos, őt hosszú évek óta nem ismerem. Hadd szolgáljak Önnek és a Hócipő Kedves Olvasóinak egy exkluzív információval. Ugyancsak nem ismerem Finkelstein Úr és Habony Úr vállalkozásának vezérigazgatóját, azt a Laczkó Gyulát, akiről az Index kiderítette, hogy 26 társaságban tölti be ezt a posztot, és egy angliai cégalapításban segédkező honlapot is üzemeltet.

Hócipő: Köszönöm, köszönjük. Szeretnék élni a lehetőséggel, hogy máskor is megkérdezzem Öntől, ki mindenkit nem ismer, de most, ha megengedi, témát váltanánk. Népszerűek az Ön és Giró-Szász András által megtartott csütörtöki sajtótájékoztatók, ahol kérdezni is lehet. És amely sajtótájékoztató résztvevői közül többen azt a sommás véleményt fogalmazzák meg, hogy ezeket Ön végigmosolyogja és végighazudja. Mit gondol erről?

Lázár: Nem mosolygom végig ezeket.

Hócipő: És a másik?

Lázár: Nézze, a mi kommunikációnk egyik fontos összetevője, hogy akár egy mondaton belül is képesek legyünk a mondatban megfogalmazott állításunkat cáfolni. Ezt így tanította nekünk Finkelstein Úr. Ebben a legnagyobb természetesen Miniszterelnök Úr, de én is jeleskedem, és jól csináljuk ezt valamennyien, le, egészen Tállai Bandiig.

Hócipő: Miniszter Úr! Hol vannak törésvonalak a kormányon belül?

Lázár: Az Önök fejében.

Hócipő: Mit szól ahhoz, hogy Orbán Viktor állítólag előlépteti Rogán Antalt, nem kis részben az Ön hatalmának ellensúlyozására?

Lázár: Butaság. Mi mindannyian Orbán Viktor vagyunk. Pontosabban: Orbán Viktor részei.

Hócipő: És ha Orbán Viktor felköltözik a Várba, mint államelnök?

Lázár: Miért lenne államelnök? Amikor lehet király is. Jól bevált államforma a monarchia, remekül működik sokfelé Európában.

Hócipő: Jó, de ott hagyománya van, uralkodói dinasztiák tagjai gyakorolják a formális hatalmat.

Lázár: Először is: nálunk nem formális lesz Orbán Viktor hatama. Másodszor: Vele teremtődik meg az az uralkodói dinasztia, amely új lendületet, erőt ad a Magyar Hazának.

Hócipő: És Orbán Viktor királyságban mi lenne az Ön tisztsége?

Lázár: Ezen még gondolkodunk. Vagy nádor vagy Orbán bán. A végső szót Finkelstein Úr mondja ki.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/16  •  VII. 28. – VIII. 11.
MIVEL EURÓPA NARANCSBA ÖLTÖZÖTT ELŐTTE, ITTHON ELSŐ DOLGA VOLT AZ INDEX BEZÚZÁSA Para-Kovács, Smuzewitz, Bakács és két Farkasházy az Indexről Para-Kovács Imre: az Index lemegy a csatornába, a helyén egy bombatölcsér marad, ami megtelik esővízzel, és Mészáros Lőrinc fogja árulni a strandjegyeket Farkasházy Tivadar: Brüsszel úgy működik, mintha a bíróságon az elítélt vétót emelhetne az ítélet ellen Smuzewitz Ilona: Akkor lesz végre rend, ha majd a kormány szervezi az elégedetlenséget és a népharagot Dési János: nem járja hogy egy nyolc általánost végzett iskolacsendőr többet keressen egy kezdő tanárnál, vezessék be a teljesítménybért Trunkó Barnabás örül, hogy Orbán már nem túsza az Uniónak, persze ettől még mi fizetjük a váltságdíjat Selmeczi Tibor már nem mer zöldborsólevest főzni csipetke és répa nélkül, amik a nemzeti színek miatt nélkülözhetetlenek A Heti Kamu a Türk Tanács által szerkesztett új indexen azt olvasta, hogy Karácsony lebontaná a Lánchidat
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.