Túlcsorduló hétköznapok

Szabados Gábor
2014. 12. 27.
Köszönöm a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának, hogy nem feledkezett meg rólam, és félretéve a köztünk meglevő ellentéteket, szép közleményben kívánt nekem is áldott, békés karácsonyt. Jelentem, megvolt. Áldás is, békesség is, épp csak pici balhéval a felborult fenyőfa miatt, de a levesestál majdnem egyben maradt.

És mert ilyen jók voltak hozzám, én is megfogadtam a tanácsukat, amely így hangzott: „Az ünnep idején felejtsük el a napi politikát és küzdelmeket.”

Bár nagyon szerettem volna napipolitizálni, sikerült leküzdenem magam, és kivártam az ünnep múltát. Nem úgy, mint a krisnások, akik karácsonykor nem átallottak durván napipolitizálni azzal, hogy ételt osztottak szegények ezreinek. Vagy azok az Orbán-rajongó és Orbán-ellenes facebookozók, akik az ünnep óráiban ott hagyták kezük nyomát Miniszterelnök Úr fenyőfa ágai közül kibukkanó, kicsit véreres szemű képmása alatt. Hogy B. Zsoltról ne is beszéljek, ő az M. Hírlapon keresztül osztotta meg ünnepi gondolatait a nagyérdeművel.

Az ünnep alatt túlcsordultam szeretettel, megbocsátással, étellel és itallal, mostanra viszont szerencsésen visszazökkentem a hétköznapokba. És körülnéztem szép hazámban.

• A makói Cs. Dénesre a szomszédoknak kellett kihívni a rendőröket, mivel a magáról megfeledkezett férfi több pofonnal és hangos szóval támadt feleségére, akinek a vánkosa alatt egy bekeretezett, színes fotót talált Rogán Antalról. A hűtlen asszony azzal próbált védekezni, hogy öccseként kedveli a Tónit, ám amikor a férj ezt nem hitte el, Cs.-né a védekezést kénytelen volt a képkerettel folytatni.

• Kiderült, hogy egy nyíregyházi általános iskola zenekara olyan szilveszteri koncertre készült, amelyen – a zenekarvezető tanár utasítására és betanításával – Gyurcsány kottájából akartak játszani. A tanárnak természetesen felmondtak, a diákokat pedig ének-zenéből és hittanból megbuktatták.

• Ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás egy meg nem nevezett dél-alföldi faluban, ahol a tökéletes alibivel rendelkező F. Barnabás gazdálkodó disznóóljában fellelhető mind a hét sertés oldalára valaki piros festékkel azt fújta fel, hogy: FIDESZ!

• Felesége beszámolója szerint a sajókazai Z. Ernő, amikor meghallotta a tévében, hogy Orbán Viktor azt mondja: Minden gondolkodó ember tudja, hogy az Egyesült Államok részéről megfogalmazott korrupciós vád csak fedőtörténet, kirohant a szobából, egyenesen be az istállóba, ahol botjával nagyot ütött a szamár fejére. A szamár nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, és azóta dadogva iázik.

• A hódmezővásárhelyi Lázár János Baráti Kör és Vadászati Egylet tagjai már nagyon készülnek a szilveszteri durrogtatásra, amelyhez reményeik szerint a társaság névadója biztosít tíz, jó állapotban levő fácánt.

• Csemetke Ádám csődbe ment szegedi vállalkozó, aki holnap elhagyja az országot, és Németországban próbál szerencsét, búcsúzóul megformálta és a Facebookjára feltette az általa készített, dupla életnagyságú Orbán-szobrot, amit az udvara végében található trágyadombból mintázott meg.

• Súlyosan megrázta az áram a pécsi K. Istvánt, aki gondatlanságból bekapcsolva felejtette a tévét, amikor idegességében baltával szétverte.

• A Budapest XII. kerületében lakó Sz. Mártonról többen úgy tudják, hogy a netadó elleni tüntetés óta az összes demonstráción részt vett a konyhában. Állítólag még azt is suttogta maga elé, hogy „Orbán! Takarót! Orbán! Takarót!”

• Csoda történt egy dél-dunántúli községben, ahol magától megszólalt a templom harangja. Azt mondta, hogy: „Tisztelendő úr! Fejezze már be a prédikációiban az állandó kormánypropagandát!”

• Tegnap késő este Miskolcon egy álarcos férfi berontott egy Nemzeti Dohányboltba, öklével a pultra csapott, és ellentmondást nem tűrően közölte az eladóval, hogy nem kér semmit. Mielőtt távozott, hosszú másodpercekig bátran belenézett a biztonsági kamerába.

• Azt állítja a füzesabonyi F. Mihály, hogy a pincéjük salétromos falán egyszer csak megjelent Kövér László képe. Gyorsan hívta a családot, hogy megmutassa nekik, de amikor a kisebbik gyerek rettenetes sírásban tört ki, gyorsan letakarta a képet egy EU-s zászlóval. Amikor pár perc múlva a zászló alá pillantott, Kövér László már nem volt ott. További pár perc múlva a zászló se.

• L. Simon László Balog Zoltánnal karöltve fontos bejelentésre készül: hamarosan törvény születik arról, hogy a kormány Gázszerelő-iparosi Egyetemet alapít, amelynek rektori posztját – nyílt pályázat után – Mészáros Lőrinc nyeri el.

• Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár január első napjaiban pontos számot közöl arról, hogy hány milliárd forintot sikerült megtakarítani annak révén, hogy orvosok és ápolónők ezrei hagyták el az országot.

• Deutsch Tamás, akit nemzeti internetkonzultációzónak és drogellenesnek nevezett ki a kormányfő, konzultációra akarta kihívni Juhász Pétert a kultúr elé, de azután meggondolta magát.

• Titkosszolgálati módszerekkel derítették fel, hogy a Debreceni Szövőasszonyok Egyesülete két szőnyeg között összeesküvést sző.

• Miután drasztikusan csökkent a Fidesz támogatóinak a száma, Orbán Viktor utasításba adta Semjén Zsoltnak és Harrach Péternek, hogy az összes újszülöttet saját kezűleg kereszteljék fideszesre.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.