Nézhetetlenek, mert láthatatlanok

2010. 09. 22. · Hócipő 2010/19
A helyi kábeleket leszámítva is már legalább 50 magyar nyelvű csatorna létezik, s számtalan médiaiskola ontja a riportereket, mégis óriási hiányérzete támad a nézőnek. Az alábbiak egy része önszántából hiányzik, másokat a politika vagy az igénytelenség szorított a taccsvonalra, páran pedig csak úgy vagyogatnak. Persze nemigen kellenek, hisz a csatornák fele helyszínel, azaz egyszer használatos felvarrt hölgyek merednek egy mikroszkóp fölé, mögöttük pedig New York és Miami fényei.Éveken át a legnépszerűbb tévés, a szegedi szemlén már magától ment a díj hozzá. Jelenleg tartalékos a TV2-ben, csak háború esetén. Továbbá majdnem főpolgármester-jelölt, addig is okkultistákkal hadakozik unalmában.
Mostanában kizárólag zsűritag, a Szólás szabadsága már címében sem létezik, helyette hamarosan a sármos Halász Zsuzsát és Siklósi Beát élvezhetjük, no meg Szenes Andreát. A Friderikusz Most senkinek se hiányzik? És hol a szeme?
Többször hangsúlyozta, hogy nem akar mindenáron a képernyőre kerülni, de egy normális banánköztársaságban csatornák tucatjai bombáznák ezért. Minket helyette egynevűekkel bombáznak. Talált, elsüllyedtünk.

Amihez nyúlt, arannyá vált a kezében, a kultúrműsorok koronázatlan királya lehetne a királyiban, helyette Kispál-búcsút rendez a Szigeten, inkább az MTVben tenné, tudnánk neveket. Addig az ember dob és bosszús.

Pulitzer-arcát az Estéből a Reggelbe küldték, hátha vele emészthetőbb S. Gergő harcos szervilizmusa. Oda meg nem kell készülni, három kérdésre minden hülye tud felelni, ha megfogná, máris jön a reklám vagy a következő.

Csinos, tehetséges, rámenős, világos volt, hogy meg vannak számlálva a napjai. Persze nem rúgják ki, lehet portás, büfés, éjjeliőr, hisz volt a BBC-nél, megjárta Irakot, s a mai főnök is nemrég még parizerért rohangált.
A Napkelte megszüntetése után azt hitte a Dunán, hogy ott is lehet kérdezni, de hamar kijózanították. Mivel nem szerepel a 63 pontban, borongósabb napokon talán megkapja az időjárást, ha már oly kritikus alkat.

Egy illuminált súgógépolvasó kitúrta az MTV-ből, a Mindentudás egyeteme meg befejeződött, mivel már olyan okos a magyar. Aztán jöttek a gyerekek, most visszakerül a Dunára, de az csak egy mellékfolyó.

A neje nélkül még most is ő vezethetné a Tényeket, azóta hírbe hozták egy baloldali hírtévével, írt egy krimit, tanít, gyereket nevel, mos, főz, takarít, de talán nem ezek a legnagyobb erősségei. Talán egy Orbán-Orbán vita?
A nagy túlélőnek momentán nincs műsora, pedig valóságos polihisztor az MTV-ben, de most ott annyi arc van, hogy hamarjában egyet se tudnánk mondani. Bár otthon se lehet neki könnyű. Marad a budapesti olimpia.
Már Napkeltekor kitúrták, mondván: összeférhetetlen magával. Pedig irtózatos munkával dolgozta fel az MTV történetét, de az irtózatosakat már nem kellett. A Sajtóklub mást vett fel, főzni nem tud, így a Paprika is kiesik.
Riporterek tucatjai kezdtek nála, de a hála nem kategória. A nyolc sporttévé egyikében néha feltűnik, ám könnyebb megtalálni az angol meccseket, mint őt. Állítólag a kor túlhaladta. Mint a lakótelep a szecessziót és a bauhaust.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.