Nézhetetlenek, mert láthatatlanok

2010. 09. 22. · Hócipő 2010/19
A helyi kábeleket leszámítva is már legalább 50 magyar nyelvű csatorna létezik, s számtalan médiaiskola ontja a riportereket, mégis óriási hiányérzete támad a nézőnek. Az alábbiak egy része önszántából hiányzik, másokat a politika vagy az igénytelenség szorított a taccsvonalra, páran pedig csak úgy vagyogatnak. Persze nemigen kellenek, hisz a csatornák fele helyszínel, azaz egyszer használatos felvarrt hölgyek merednek egy mikroszkóp fölé, mögöttük pedig New York és Miami fényei.Éveken át a legnépszerűbb tévés, a szegedi szemlén már magától ment a díj hozzá. Jelenleg tartalékos a TV2-ben, csak háború esetén. Továbbá majdnem főpolgármester-jelölt, addig is okkultistákkal hadakozik unalmában.
Mostanában kizárólag zsűritag, a Szólás szabadsága már címében sem létezik, helyette hamarosan a sármos Halász Zsuzsát és Siklósi Beát élvezhetjük, no meg Szenes Andreát. A Friderikusz Most senkinek se hiányzik? És hol a szeme?
Többször hangsúlyozta, hogy nem akar mindenáron a képernyőre kerülni, de egy normális banánköztársaságban csatornák tucatjai bombáznák ezért. Minket helyette egynevűekkel bombáznak. Talált, elsüllyedtünk.

Amihez nyúlt, arannyá vált a kezében, a kultúrműsorok koronázatlan királya lehetne a királyiban, helyette Kispál-búcsút rendez a Szigeten, inkább az MTVben tenné, tudnánk neveket. Addig az ember dob és bosszús.

Pulitzer-arcát az Estéből a Reggelbe küldték, hátha vele emészthetőbb S. Gergő harcos szervilizmusa. Oda meg nem kell készülni, három kérdésre minden hülye tud felelni, ha megfogná, máris jön a reklám vagy a következő.

Csinos, tehetséges, rámenős, világos volt, hogy meg vannak számlálva a napjai. Persze nem rúgják ki, lehet portás, büfés, éjjeliőr, hisz volt a BBC-nél, megjárta Irakot, s a mai főnök is nemrég még parizerért rohangált.
A Napkelte megszüntetése után azt hitte a Dunán, hogy ott is lehet kérdezni, de hamar kijózanították. Mivel nem szerepel a 63 pontban, borongósabb napokon talán megkapja az időjárást, ha már oly kritikus alkat.

Egy illuminált súgógépolvasó kitúrta az MTV-ből, a Mindentudás egyeteme meg befejeződött, mivel már olyan okos a magyar. Aztán jöttek a gyerekek, most visszakerül a Dunára, de az csak egy mellékfolyó.

A neje nélkül még most is ő vezethetné a Tényeket, azóta hírbe hozták egy baloldali hírtévével, írt egy krimit, tanít, gyereket nevel, mos, főz, takarít, de talán nem ezek a legnagyobb erősségei. Talán egy Orbán-Orbán vita?
A nagy túlélőnek momentán nincs műsora, pedig valóságos polihisztor az MTV-ben, de most ott annyi arc van, hogy hamarjában egyet se tudnánk mondani. Bár otthon se lehet neki könnyű. Marad a budapesti olimpia.
Már Napkeltekor kitúrták, mondván: összeférhetetlen magával. Pedig irtózatos munkával dolgozta fel az MTV történetét, de az irtózatosakat már nem kellett. A Sajtóklub mást vett fel, főzni nem tud, így a Paprika is kiesik.
Riporterek tucatjai kezdtek nála, de a hála nem kategória. A nyolc sporttévé egyikében néha feltűnik, ám könnyebb megtalálni az angol meccseket, mint őt. Állítólag a kor túlhaladta. Mint a lakótelep a szecessziót és a bauhaust.