A Moszkva

Hócipő szerkesztőség
2010. 05. 05. · Hócipő 2010/09
Voltak szétvert felkelői, gyülekező kirándulói, akik bricseszben és térdharisnyában várták a Zugliget és a Hűvösvölgy felé induló villamosokat, az egyiket 56-osnak hívták, ami akkoriban ritka kuriózum volt, no meg itt volt a Kalef, az egyik legpatinásabb galericenter. A gengszterváltás után rabszolgapiaccá vált, ahol bármikor lehetett románt venni egy napra vagy örökre. Harminc éve tervezik az átalakítását, erről költője, Para-Kovács tudna bővebben siránkozni, s volt egy egész jó magyar film színhelye is. Ma már inkább neves kéregetők lakják, bódésorát viszont nem ártana még időben a világörökség részévé tenni, mielőtt lefoglalja a Köjál és az ÁNTSZ. Mellette békés szimbiózisban vegetál a Széna, amely fölé már két Mammut magasodik, még mindig jobb, mint a Margit körúti fegyház.


Meg is látja magát benne...


Az ember csak úgy leugrik egy pizzáért.


Egészségügyi center, utolsó kenettel.


Hegyimetróhoz alpesi tető dukál.


BKV-szekrény tetejéről könnyebben készül freskó.


- Halló, Belváros?


Meleg rozsdabarnáit Vasarely is megirigyelhetné.


Valljuk be, innen a legszebb!


A Postapalot egykori tervezője mi mást álmodhatott volna elé.


Nem éppen Palladio Lodzsái jutnak eszünkbe.


Legalább nem derül ki, hogy magyar.


Renoválni? Itt?


Gyros-sziget Hitchcock galambjaival.


Ha leveszed a gösserezőt, ez végre stimmel.


A high society már tiszta London.


Kiszáradt az élet vize.

Fotó: Farkasházy Attlia
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/16  •  VII. 28. – VIII. 11.
MIVEL EURÓPA NARANCSBA ÖLTÖZÖTT ELŐTTE, ITTHON ELSŐ DOLGA VOLT AZ INDEX BEZÚZÁSA Para-Kovács, Smuzewitz, Bakács és két Farkasházy az Indexről Para-Kovács Imre: az Index lemegy a csatornába, a helyén egy bombatölcsér marad, ami megtelik esővízzel, és Mészáros Lőrinc fogja árulni a strandjegyeket Farkasházy Tivadar: Brüsszel úgy működik, mintha a bíróságon az elítélt vétót emelhetne az ítélet ellen Smuzewitz Ilona: Akkor lesz végre rend, ha majd a kormány szervezi az elégedetlenséget és a népharagot Dési János: nem járja hogy egy nyolc általánost végzett iskolacsendőr többet keressen egy kezdő tanárnál, vezessék be a teljesítménybért Trunkó Barnabás örül, hogy Orbán már nem túsza az Uniónak, persze ettől még mi fizetjük a váltságdíjat Selmeczi Tibor már nem mer zöldborsólevest főzni csipetke és répa nélkül, amik a nemzeti színek miatt nélkülözhetetlenek A Heti Kamu a Türk Tanács által szerkesztett új indexen azt olvasta, hogy Karácsony lebontaná a Lánchidat
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.