Friss hírek Görögországból

Ma volt a holnap tegnapja

Farkasházy Benedek
2010. 05. 07.
A helóta szakszervezetek felkérték a titánokat, hogy csatlakozzanak az általuk szervezett tiltakozó demonstrációhoz. Kronosz máris bejelentette, hogy szívesen lenyeli bármelyik politikust, aki megszavazta a megszorításokat.Pitagorasz bejelentette, hogy tételét a2+b
2=c2+ÁFA-ra módosítja.Mivel a nemzetközi pénzpiacok a görög parlament által tegnap megszavazott megszorítások ellenére is igen nyugtalanok, a miniszterelnök úgy döntött, hogy Odüsszeusz haladéktalanul keljen útra a Földközi-tengeren, és szerezzen további forrásokat, de ez most ne tartson 10 évig. A feleségére addig majd kormányőrök vigyáznak.Diogenész túlélőkurzust indított. A jelentkezők megtanulhatják, hogyan lehet lakás híján hordóban aludni, emelt fővel mezítelenül járni, és utolsó vagyontárgyukat a folyóba hajítani.Prométheusz felhívta az Európai Unió vezetőinek figyelmét arra, hogy ha tovább szórakoznak szeretett népével, és nem virítják a lóvét, visszaveszi tőlük a tüzet. Angela Merkel német kancellár válaszában kifejtette, hogy nem bánnák, ha ezt egy izlandi vulkánnal kezdené.A szofista filozófusok bejelentették, hogy takarékossági okokból ezentúl Marlboro helyett Szofit szívnak.A kormány felkérte Szókratészt, hogy legyen a szóvivője, de ő visszautasította a felkérést, mondván, tartott már elég védőbeszédet.Szapphó bejelentette, hogy mivel már senkinek nem maradt göröghonban pénze versesköteteket vásárolni, beköltözik egy valóságshow villájába.Akhilleusz felszólította a kormányfőt, hogy ne szórakozzon, és külföldi tárgyalásain álljon már a sarkára.Szophoklészt nevezték ki a Görög Nemzeti Színház igazgatójának, aki a spórolás jegyében bejelentette, hogy ezentúl minden darabban csak három színész szerepel majd és díszleteken kívül más nem lesz a színpadon, valamint a női szerepeket is férfiakra osztja. Persze a darabok végén mindenki meghal, mert úgy kevesebb gázsit kell fizetni.A kentaurok bejelentették, hogy megfelelő pénzdíjú versenyen kiállnának Overdose ellen.Szibülla, a delphoi jósnő újságírói kérdésre úgy válaszolt, hogy „Tudja a jó franc”.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.