Friss hírek Görögországból

Ma volt a holnap tegnapja

Farkasházy Benedek
2010. 05. 07.
A helóta szakszervezetek felkérték a titánokat, hogy csatlakozzanak az általuk szervezett tiltakozó demonstrációhoz. Kronosz máris bejelentette, hogy szívesen lenyeli bármelyik politikust, aki megszavazta a megszorításokat.Pitagorasz bejelentette, hogy tételét a2+b
2=c2+ÁFA-ra módosítja.Mivel a nemzetközi pénzpiacok a görög parlament által tegnap megszavazott megszorítások ellenére is igen nyugtalanok, a miniszterelnök úgy döntött, hogy Odüsszeusz haladéktalanul keljen útra a Földközi-tengeren, és szerezzen további forrásokat, de ez most ne tartson 10 évig. A feleségére addig majd kormányőrök vigyáznak.Diogenész túlélőkurzust indított. A jelentkezők megtanulhatják, hogyan lehet lakás híján hordóban aludni, emelt fővel mezítelenül járni, és utolsó vagyontárgyukat a folyóba hajítani.Prométheusz felhívta az Európai Unió vezetőinek figyelmét arra, hogy ha tovább szórakoznak szeretett népével, és nem virítják a lóvét, visszaveszi tőlük a tüzet. Angela Merkel német kancellár válaszában kifejtette, hogy nem bánnák, ha ezt egy izlandi vulkánnal kezdené.A szofista filozófusok bejelentették, hogy takarékossági okokból ezentúl Marlboro helyett Szofit szívnak.A kormány felkérte Szókratészt, hogy legyen a szóvivője, de ő visszautasította a felkérést, mondván, tartott már elég védőbeszédet.Szapphó bejelentette, hogy mivel már senkinek nem maradt göröghonban pénze versesköteteket vásárolni, beköltözik egy valóságshow villájába.Akhilleusz felszólította a kormányfőt, hogy ne szórakozzon, és külföldi tárgyalásain álljon már a sarkára.Szophoklészt nevezték ki a Görög Nemzeti Színház igazgatójának, aki a spórolás jegyében bejelentette, hogy ezentúl minden darabban csak három színész szerepel majd és díszleteken kívül más nem lesz a színpadon, valamint a női szerepeket is férfiakra osztja. Persze a darabok végén mindenki meghal, mert úgy kevesebb gázsit kell fizetni.A kentaurok bejelentették, hogy megfelelő pénzdíjú versenyen kiállnának Overdose ellen.Szibülla, a delphoi jósnő újságírói kérdésre úgy válaszolt, hogy „Tudja a jó franc”.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/10  •  V. 4. – V. 17.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: Putyin elnök úr egy fénylovag, akit Orbán miniszterelnök úr hatalmazott fel a gonosz elleni háborúra, a Felcsúton megtalált frigyláda erejével felruházva Váncsa István a Galaktikus Birodalom önjelölt császárának szózataiban a fogalmi gondolkodás eszközeivel nyomokban felfedezhető intelligibilis elemekről Farkasházy Tivadar megtudta, az MSZP azért nem tartott május elsejei rendezvényt, mert készülnek a győzelem napjára Smuzewitz Ilona szerint az ellenzék majd akkor fogadja el az őfelsége ellenzéke szerepet, ha a kormány visszaállítja a királyságot Verebes István: jelenünk olyan eseménydús, mint egy proszektúra Dési János Margináliába költözött A Heti Kamu megtudta, Brüsszelbe utazik Orbán, hogy megvédje a kormány újraválasztását, amit egy „Védjük meg a győzelmet!” plakátkampánnyal nyomatékosítanak Trunkó Barnabás azon tűnődik, hogy a derusszifikáció jegyében lesz-e Széll Kálmán tér Kijevben is?
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.