Hojjéé Majjajjooo! Héjjáá, héjjáá héjjáá!!!

Ma volt a holnap tegnapja

Varga Ferenc József
2010. 02. 20.
A kanadai bennszülött tévé 30 új embert alkalmaz, hogy az őslakos indiánok nyelvein is közvetíthesse a téli olimpiát. A többek között cree vagy ojibwee törzsek öregei hosszú órákat töltöttek a sportzsargon indiánra fordításával, mivel nyelvükben nem szerepelnek a szükséges szakszavak. A Hócipő megkérdezte Hosszú Toll főnököt, hogy mondjuk indiánul azt, hogy "Hajrá Magyarok!". Íme a válasz: "Hojjéé Majjajjooo héjjáá héjjáá héjjáá!"

Félcsövesek
Tora Bright, ausztrál versenyző nyerte a hódeszkások női félcső számát a vancouveri téli olimpián. A férfi félcső számban a magyaroké a siker: Kiss Andor gázszerelő egy fél cső beszerelése után 30 ezer forinttal ugrott egy budapesti lakásból.

Lőjünk hatot!
Az amerikai női hokiválogatott továbbra is veretlen a téli olimpia női jégkorong tornáján, miután hat góllal nyert a finn csapat ellen. A férfi jégkorongozók továbbra is csodálják a nőket, amiért azok Benkő Dánielt megszégyenítő módon tudnak hokizni.

Szánkózni fog
Az eredményhirdetésről egyenesen a fogorvoshoz mentt David Möller német szánkós, aki férfi egyesben ezüstérmes lett, miután a fotósok kedvéért beleharapott az érembe. A magyar Müller Dávid a fogorvos után ment szánkózni anyukájával Páskomliget Lakótelep melletti dombra. Az eredményt még nem tudjuk.

Hülye
A férfi sífutók sprintszámában két orosz versenyző meglépett a mezőnytől, majd végig szinkronban haladtak. Alekszandr Panzsinszkij és Nyikita Krjukov küzdelmétől még a lelkesen kiabáló orosz kommentátor is kifáradt. Később közölték vele, hogy elég lett volna a stúdióból közvetítenie, fölösleges volt a sportolók mellett szaladnia.

Másik hülye
A kitűnően célzó svéd Björn Ferry nyerte a férfi sílövők 12,5 km-es üldözéses viadalát a téli olimpia keddi versenynapján. Ferry egy perc alatt szétlőtte a vele szemben lévő sportbolt kirakatában lévő síléceket, majd sikerült elmenekülnie, amikor a tulajdonos tizenkét és fél km-en üldözte.

Így könnyű!
Meglepetés született a műkorcsolya versenyen miután az oroszokat megelőzve a kínaiak végeztek az első helyen. A versenyzők örülnek, de nem csodálkoznak az eredményen, hiszen az idei tél Kínában is elég kemény, így bőven volt alkalom megtanulni korcsolyázni.

Van itt már minden!
Ghána első téli olimpikonja, Kwame Nkrumah-Acheampong hat évvel ezelőtt tanult meg síelni, 2002-ig nem is látott havat. Leopárdmintás síruhájában szlalom és óriás-műlesiklás számokban indul a téli olimpián. Bár többen Hópárducnak becézik, a magyar szurkolók körében kivívta a Téli Olimpia Fásy Ádámja címet, mivel annyi köze van a hóhoz, mint Fásynak a zenéhez. Afrikában egyébként hamarosan megrendezik a Strandröplabda VB-t, amire eddig az egyetlen jelentkező az eszkimó válogatott.

Sportminiszter lesz?
Meglepetésre csak szétlövésben tudta legyőzni a svájci csapatot a kanadai hokiválogatott. A meccs hőse a svájci kapus, Hiller volt. A meccs után Hiller visszavette öltönyét, és hazautazott, hogy folytathassa a kampányt az MSZP soraiban.

Nincs lehetetlen
A téli olimpiáról a Google motoros hószánokra szerelt Street View kamerákkal tudósít. Hamarosan letölthető lesz a Google Earth legújabb változata, ahol rá lehet zoomolni az éppen a levegőben pörgő
hódeszkásokra, vagy akár a hokizó nőkre is.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.