Hojjéé Majjajjooo! Héjjáá, héjjáá héjjáá!!!

Ma volt a holnap tegnapja

Varga Ferenc József
2010. 02. 20.
A kanadai bennszülött tévé 30 új embert alkalmaz, hogy az őslakos indiánok nyelvein is közvetíthesse a téli olimpiát. A többek között cree vagy ojibwee törzsek öregei hosszú órákat töltöttek a sportzsargon indiánra fordításával, mivel nyelvükben nem szerepelnek a szükséges szakszavak. A Hócipő megkérdezte Hosszú Toll főnököt, hogy mondjuk indiánul azt, hogy "Hajrá Magyarok!". Íme a válasz: "Hojjéé Majjajjooo héjjáá héjjáá héjjáá!"

Félcsövesek
Tora Bright, ausztrál versenyző nyerte a hódeszkások női félcső számát a vancouveri téli olimpián. A férfi félcső számban a magyaroké a siker: Kiss Andor gázszerelő egy fél cső beszerelése után 30 ezer forinttal ugrott egy budapesti lakásból.

Lőjünk hatot!
Az amerikai női hokiválogatott továbbra is veretlen a téli olimpia női jégkorong tornáján, miután hat góllal nyert a finn csapat ellen. A férfi jégkorongozók továbbra is csodálják a nőket, amiért azok Benkő Dánielt megszégyenítő módon tudnak hokizni.

Szánkózni fog
Az eredményhirdetésről egyenesen a fogorvoshoz mentt David Möller német szánkós, aki férfi egyesben ezüstérmes lett, miután a fotósok kedvéért beleharapott az érembe. A magyar Müller Dávid a fogorvos után ment szánkózni anyukájával Páskomliget Lakótelep melletti dombra. Az eredményt még nem tudjuk.

Hülye
A férfi sífutók sprintszámában két orosz versenyző meglépett a mezőnytől, majd végig szinkronban haladtak. Alekszandr Panzsinszkij és Nyikita Krjukov küzdelmétől még a lelkesen kiabáló orosz kommentátor is kifáradt. Később közölték vele, hogy elég lett volna a stúdióból közvetítenie, fölösleges volt a sportolók mellett szaladnia.

Másik hülye
A kitűnően célzó svéd Björn Ferry nyerte a férfi sílövők 12,5 km-es üldözéses viadalát a téli olimpia keddi versenynapján. Ferry egy perc alatt szétlőtte a vele szemben lévő sportbolt kirakatában lévő síléceket, majd sikerült elmenekülnie, amikor a tulajdonos tizenkét és fél km-en üldözte.

Így könnyű!
Meglepetés született a műkorcsolya versenyen miután az oroszokat megelőzve a kínaiak végeztek az első helyen. A versenyzők örülnek, de nem csodálkoznak az eredményen, hiszen az idei tél Kínában is elég kemény, így bőven volt alkalom megtanulni korcsolyázni.

Van itt már minden!
Ghána első téli olimpikonja, Kwame Nkrumah-Acheampong hat évvel ezelőtt tanult meg síelni, 2002-ig nem is látott havat. Leopárdmintás síruhájában szlalom és óriás-műlesiklás számokban indul a téli olimpián. Bár többen Hópárducnak becézik, a magyar szurkolók körében kivívta a Téli Olimpia Fásy Ádámja címet, mivel annyi köze van a hóhoz, mint Fásynak a zenéhez. Afrikában egyébként hamarosan megrendezik a Strandröplabda VB-t, amire eddig az egyetlen jelentkező az eszkimó válogatott.

Sportminiszter lesz?
Meglepetésre csak szétlövésben tudta legyőzni a svájci csapatot a kanadai hokiválogatott. A meccs hőse a svájci kapus, Hiller volt. A meccs után Hiller visszavette öltönyét, és hazautazott, hogy folytathassa a kampányt az MSZP soraiban.

Nincs lehetetlen
A téli olimpiáról a Google motoros hószánokra szerelt Street View kamerákkal tudósít. Hamarosan letölthető lesz a Google Earth legújabb változata, ahol rá lehet zoomolni az éppen a levegőben pörgő
hódeszkásokra, vagy akár a hokizó nőkre is.