Kinevez a végén?

Ma volt a holnap tegnapja

Smuzewitz Ilona
2009. 07. 02.
Kinevez a végén?
Fideszest neveztek ki a MÁV élére a szocialisták.
Egy pillanatra megingatták a rendszerbe vetett hitemet. Aztán megértettem, hogy a jövőre készülnek.

Csak Gordont ne!
Az Amerikai Magyar Szövetség azt kéri Barack Obamától, hogy tekintettel a közelgő magyarországi választásokra, ne fogadja Bajnai Gordon miniszterelnököt, mert azt a látszatot keltené, mintha támogatná a szocialistákat.
Nekik pedig lenne ötletük arra, kit érdemes támogatni.


Tendencia
A szegedi árvízről szóló korábbi kiadványokban és a könyvben publikált fotón még együtt sétált Botka László és a volt miniszterelnök, a bővített és javított kiadásban már hűlt helye. A szegediek magyarázat szerint a „képminőség, képtorzulás és „a nyomdai szerkesztés” hozta így.
Most úgy néz ki, hogy hamarosan Botka is eltűnik a képről, és az árvíz egyedül sétálgat majd.

Rangadó
Magyarország kemény költségvetési megszorításokra kényszerült, ezért a világ fő gazdaságai közül a legerősebb államháztartási pozícióban kerülhet ki a világméretű gazdasági visszaesésből, írták a Bank of America Merrill Lynch elemzői.
Páratlan siker. A rendkívüli teljesítmény áldozatairól nem készült becslés.

Pillanatnyi állapot
Tucatnyi szocialista politikus javasolta levélben a kongresszusi küldötteknek, hogy az MSZP vigye végig a parlamenti ciklust, a hátralévő hónapokban pedig dolgozzon ki karakteres baloldali válaszokat, és csak a választás után legyen tisztújítás.
Holnap viszont lehet, hogy máshogy gondolják.

Magyar ember
Elismerte Nicolas Sarkozy: „követett el hibákat”, mert időre volt szüksége, hogy „felnőjön a feladathoz”.
Rendes magyar emberhez illően azt viszont nem állította, hogy a feladatokhoz felnőve a hibákat nem ismétli meg…

Biztonság
Kitilthatják a jemeni légitársaságot Európából, ha nem oldják meg a visszatérő repülésbiztonsági problémákat.
Nem, mindenkinek gumicsónakot adni nem ér.

Magányos küzdelem
Folytatja hadműveleteit a pakisztáni hadsereg az afgán határ menti térségben is.
A Jobbik egyelőre nem jelezte, hogy a tálibokkal is szolidáris lenne.

Hová tűntek?
Csökkent a turisták száma Spanyolországban: eddig még nem volt példa évi tíz százalékos esésre.
Otthon keresték már őket?

A játék öröme
Az OECD szerint egyre több bűnözői szervezet használja a labdarúgást pénzmosás és adóelkerülés céljára.
Lehet, hogy csalnak, viszont úgy tűnik, hogy máshol - Magyarországgal ellentétben - a bűnözők a focit nem veszik ki az üzletből.


Alkalmazkodás
Az USA legnagyobb ruhagyártó cége - a bevándorlási hivatal szerint - illegális bevándorlókkal dolgoztat.
A munkások az amerikai életformával ismerkedtek, és éppen a jelenlegi divat alakulását tanulmányozták.


Nyelvörvény
Vizsgálatot indítanak Szlovákiában azzal kapcsolatban, hogy mi okozza a határmenti vásárlóturizmus felfutását, és ebben mekkora szerepe van az euró bevezetésének.
Különösen attól tartanak, hogy a bevásárlások idején a szlovákok esetleg magyar árakkal és magyar árcédulákkal szembesülnek.


Szokatlan szigor
Ezentúl Görögországban sem lehet dohányozni a nyilvános helyeken, például a kórházakban, az iskolákban vagy a tömegközlekedési eszközökön.
Azt még nem tudni, emiatt mennyivel romlik a diákok teljesítménye és azt sem, hogy a kórházakban kivel ordítozhatnak majd az elvonási tünetektől szenvedő orvosok és betegek.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.