A délpesti felkelés

2015. 10. 28. · Hócipő 2015/22
Boross Péter volt miniszterelnök, a Szabadságharcosok Közalapítvány elnöke forradalmi tevékenysége miatt 1959-ig rendőri megfigyelés alatt állt. Utána talán már nem kellett, ezért lemerülhetett, és kibekkelhette a kommunizmust, ehhez a legjobb búvóhely a Délpesti Vendéglátóipari Vállalat volt, melynek igazgatóhelyettesévé 1965-ben nevezték ki, mint általában az 56-osokat akkoriban. 1971-től a rendszerváltásig igazgatója. Itt vert éket munkásőr és munkásőr, szocialista brigád és szocialista brigád közé. Göncz és Mécs 1963-ban szabadult általános amnesztiával az életfogytból, de a Talajjavító Vállalatnál és a Híradástechnikai Szövetkezetnél ezt nem merték. Szerencsére valaki megőrizte a Délpesti Hírlap pár 40 éves számát, így közre tudunk adni két cikket a vállalat életéből, hogy sikerült a harcászati gyakorlat a taksonyi erdőben, mit hordtak haza a géppuskások, mennyire becsülni valók, akik nem holt anyaggal, hanem emberekkel vannak állandó kapcsolatban. A kongresszusi munkaverseny nagy buzdítójának kitüntetéséhez, ha nem késő, most gratulálunk.


Kutatásaink szerint a délpesti felkelést leverték, a pincéreket és a főurakat Recskre vitték, és hazánk még 15 évig sínylődött a kommunista rabigában.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.