Újra megmenti a nyugdíjakat a Fidesz!

Megállt a lakóparki ingatlanok növekedése!

Smuzewitz Ilona
2014. 04. 16. · Hócipő 2014/08
Rejtélyes jelenségeket figyeltek meg a Pasa Parkban. A lakópark területén lévő ingatlanok képesek változtatni a méretüket, és naponta újabb szobákkal vagy tetőteraszokkal megörvendeztetni a tulajdonosaikat. „Azért ez cseppet sem olyan örömteli, mint sokan hinnék”, mondta R. A. ingatlantulajdonos. „Reggel felébredünk, és egy új ajtót találunk, és nem tudjuk, gardrób van-e mögötte vagy fitneszterem. Ezenkívül egyre többet kell takarítani, és ezt már a cselédek sem bírják idegekkel, és közel a nap, amikor még majd béremelést kérnek.” A lakás tulajdonosa arra panaszkodott, hogy egyre távolabb kell sétálnia, ha a szekrényből ki akar venni egy öltönyt, és már nem is jut mindegyik falra fotótapéta, mert a pálmafás konkrétan elfogyott. „Ott tartunk, hogy a feleségem görkorcsolyát húz, ha ajtót akar nyitni valakinek, ami ugyan jó testedzés, de még így is negyedórába telik, mire a bejárathoz ér. Tudja, egyre inkább azt hiszem, hogy egy másfél szobás lakásban lenne jó élni. Úgy hallottam, hogy egyes helyeken a távfűtés egészen kiválóan működik. És akkor a rezsicsökkentést még nem is említettem!” A növekvő lakások rejtélyét ausztrál tudósok kutatják.

*

Mesterházy Attila szerint neki nincs miért lemondania. Többek között azért, mert mindent megtett, hogy ő legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és nem látja okát, hogy néhány lépésre a diadaltól feladja, a dicsőséget pedig átengedje másnak. Úgy véli, hogy a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottságánál még bekövetkezhet egy, a baloldal számára kedvező fordulat. De legfőképpen azért nem mond le, mert nagyon jó győzelmi beszéde van, amit a napokban szívesen elmondana valamilyen rendezvényen.

*

Selmeczi Gabriella szerint a nyugdíjakat újra meg kell menteni, ezúttal a spekuláns nyugdíjasoktól. Nem igazságos ugyanis, hogy egyes nyugdíjasok megtakarításokkal rendelkeznek, másoknak viszont semmijük sincs. Ezért megfontolandó, hogy csak az a nyugdíjas kapjon a megélhetéshez elég 47 ezer forintot, aki részt vesz a rendkívül sikeres, munkahelyteremtő közmunkaprogramban.

*

A baloldali ellenzék elemezte a választási kudarc okait, és megállapította, hogy az volt a probléma, hogy túl későn álltak össze, illetve túl korán. Az is kiderült a baloldali politikusok számára, hogy Bajnai Gordon túl korán szállt be a versenybe. Azaz túl későn, valamint be sem kellett volna szállnia a politikába. Mert a baloldal csak Gyurcsány Ferenc vezetésével nyerhet. Vagy Mesterházy Attila vezetésével. Vagy Bajnai Gordonéval, feltéve, hogy mégis visszatér a politikába, de nem túl korán vagy nem túl későn. Elemzők szerint az is probléma volt, hogy a baloldal nem újult meg, szemben a mindig megújuló Fidesszel, ahol már az alapítókat is lecserélték 28 éves fiatal férfiakra. Nem tett jót a baloldali összefogásnak, hogy nem volt üzenete és programja, állapították meg politológusok, akik szerint a Fidesz programját tökéletesen kifejezte az, hogy „Folytatjuk”” és az, hogy „Folytatni szeretnénk.”, miközben a választók hiába várták, hogy elolvassák és megvitassák az egyesült baloldal gondolatait a maginfláció elleni küzdelem szakaszairól és a munkahelyösztönző beruházások megvalósításának középtávú stratégiájáról. Az elemzők kiemelték, hogy a baloldal kudarcáról, a Fidesz diadaláról és a Jobbik megerősödéséről is Mesterházy, Gyurcsány és Bajnai tehet, tetszőleges sorrendben. A baloldali politikusok abban is egyetértettek, hogy jó ötlet volt a választási összefogás, kivéve a közös listát, és azokat az egyéni körzeteket, ahol inkább külön kellett volna indulniuk a jobb eredmény reményében. Cáfolta a Fidesz, hogy Rogánnak tetőterasza lenne. A párt közleménye szerint valójában az épület még nem kész: nincs rajta tető, a nagy lapos valami azért tűnik tetőterasznak. Viszont telefonáltak az ácsok, hogy hamarosan érkeznek, csak nagy a dugó.

*

Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem fogja társait, más pártok vezetőit okolni az ellenzéki lista kudarcáért. Még akkor sem, ha nyilvánvaló, hogy a vereség a többiek hibájából következett be.

*

Nem lesz közoktatási államtitkár Hoffmann Rózsa, viszont még nem találták meg helyére a megfelelő jelöltet. Állítólag Hoppál Péter a legesélyesebb, azonban ő nem tudott határozott választ adni arra a kérdésre, hogy szereti-e a gyerekeket, és megengedné-e a könnyebb testi fenyítés alkalmazását. Amennyiben nem tud megnyugtató válaszokat adni, a komondoros Balogh kaphat egy váratlan és megtisztelő felkérést.

*

Levelet írt a norvég fejlesztési miniszternek Lázár János, aki sérelmezte, hogy a norvégok magyar szervezeteket támogattak. Lázár szerint a norvég pénzt a Nemzeti Demokrácia alapba kellene befizetni, és onnan a Fidesz kapná az összeg kétharmadát, elvégre mégiscsak ők adják a legnagyobb frakciót az Országgyűlésben, és a Fideszen kívül más nem is akarja erősíteni a demokráciát, mert a többiek kizárólag a gyűlöletkeltésben érdekeltek. „Azon sem csodálkoznék”, írta Lázár, „ha a többiek gyűlölnének mindent, ami norvég.” Szerinte viszont a fideszesek rajonganak a norvégmintás pulóverekért, a kézkrémekért és a megfelelően nagy címletű norvég koronáért.

*

Rogán Antal megdöbbenve vette észre, hogy a lakása az éjjel nem lett húsz négyzetméterrel nagyobb, pedig gyakran szokott.

*

Lázár János szerint amekkora az ingatlanod, annyit is érsz. Oszt jónapot.
*

Győzött a Fidesz. Megírták.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.