Oroszkóp

Legnagyobb barátunk jövője a csillagok szerint

Sinkó Péter
1989. 11. 16. · Hócipő 1989/04
Nemrégiben adott hírt a 168 ÓRA arról, hogy Maxine Taylor, az NBC és a CCN amerikai tévétársaságok jósnője elkészítette a Magyar Köztársaság horoszkópját. A nyugat felé történő nyitás nyomán világossá vált előttünk, hogy a Hócipő sem nélkülözhet egy főállású jósnőt, aki megszállottként kutatja a még leszedhető csillagokat, és ezek alapján megmondja a jövőt. Ezt a komoly feladatot szerkesztőségünkből Sinkó Péter vállalta.

Mint tudjuk, a horoszkópot is Popov fedezte fel. A mikroszkópot is meg a kaleidoszkópot is, de mi most csak a horoszkópról (горoскóп) beszélünk. Egyik délután Popov szivarozva üldögélt a kertjében az almafa alatt, éppen azt nézegette, hogy a villám hatására hogyan rángatózik a békacomb, és sehogy sem értette, hogy a megpenészedett tenyészetben miért pusztulnak el a baktériumok. Nagyon vigyázott, nehogy a frissen nyírt pázsitra essen a szivar hamuja, mert a felesége, a 98 kilós Popova asszony nagyon mérges szokott lenni ezért. Akkor esett a fejére egy jókora éretlen birsalma, ami úgy megütötte, hogy csillagokat látott. A hamu leesett. „Na, most majd patáliát csap az asszony!” - gondolta Popov, miközben a csillagokat nézegette. És lőn! Akkor jött rá Popov, hogy a csillagokból meg tudja mondani a jövőt.


Kos
(III. 21 - IV. 20.)
Barátunk az űrkutatásban 1990-ben újabb sikereket fog elérni. Július 17-én egyik űrhajósunk 17 343 nappal világcsúcsot állít be az űrben tartózkodás terén, ezzel megdönti a július 16-i 17 342 napos rekordot, amelyet szintén ő tart.

Bika
(IV. 21 - V. 20.)
A katonai elhárítás területén is hatalmas lesz a fejlődés. Új kaukázusi radarrendszert avatnak, melynek segítségével már a Honvédelmi Minisztérium lépcsőházában el lehet fogni az ellenséges szándékú sportrepülőgépeket.

Ikrek
(VI. 21- VI. 21.)
Világsikert fog aratni a szovjet-magyar koprodukcióban készülő film Búvár Kundról, aki Avrov Kunderov néven ismert orosz történelmi személyiség. Az új film címe: Az Auróra Furkáló. A műkorcsolya világbajnokságon a szovjet páros a tripla leszúrt Rittberger után bemutatja a dupla eltűnt Wallenberget.

Rák
(VI. 22 - VII. 22.)
1990-ben sem fog nőni Csernobil következtében a daganatos megbetegedések száma. Viszont Dubnában komoly kísérletek folynak majd az emberi magfúzió békés célú felhasználására. Augusztusig 107 ország tudósai jelentik be, hogy részt kívánnak venni a kísérletekben.

Oroszlán
(VII. 23 - VIII. 23.)
Jó hír! Júniusban a Svéd Királyi Akadémia az irodalmi Nobel-díjat a Kis Föld (Mala zemlja) szerzőjének ítéli. Kiderül ugyanis, hogy a szerző él!!! Bogdan Drudilidzének hívják, és februárban szabadul Ljubjankából. Annak idején őt bízták meg a Brezsnyev-emlékiratok megírásával.

Szűz
(VII. 24 - IX. 22.)
1990-ben a Burda után a Playboy is megjelenik oroszul. Május szépe (Tovaris Maja) egy kisinyovi fejőnő lesz, akinek a keze alatt nemzedékek tanulták meg azt, hogy a tej élet, erő, egészség.

Mérleg
(IX. 23 - X. 23.)
A pénzügyi élet pezsegni fog 1990-ben! A Rubel árfolyamát többször a nyugati valutákhoz igazítják. Ezzel megszilárdul a pénz belföldi helyzete. Rubelért már mindent lehet kapni. Egy moszkvai húsüzlet üzletvezetője például 8 ezer rubelért 12 évet kap.


Skorpió
(X. 24 - XI. 22.)
A kábítószer élvezet tovább terjed jövőre is. Októberben egy 23 éves vámosnak nagy fogása lesz Seremetyevón. Ő motozza meg ugyanis a látogatóba érkező Samantha Foxot.

Nyilas
(XI. 23 - XII. 20.)
Tovább javul a közellátás. Áprilisban sok élelmiszer érkezik külföldről. Itt előfordulnak majd anomáliák is. A KÖJÁL megkerülésével nagyobb mennyiségű alma érkezik Szocsiból, amit a gyermekélelmezésnél osztanak szét. Több gyerek panaszkodik, hogy nyilal a feje.

Bak
(XII. 21 - I. 20.)
Sajnos a nemzetiségi zavargások tovább folytatódnak. Kar a bak megint problémákat okoz Azerbajdzsánnak és Örményországnak is. Moldáviában százezrek vonulnak az utcára, és a Baltikumban is a MARS lesz az uralkodó bolygó. De az orosz nyelvű lakosság nem megy sehova.

Vízöntő
(I. 21 - II. 20.)
Jó hír a lakosságnak! Júliusban tudósok bejelentik, hogy traktorbelsőből is lehet pálinkát főzni. Ezért viszont több köztársaságban akadozni fog a termés betakarítása.

Halak
(II. 21 - III. 21.)
A lakásprogram és az ellátás teljes harmóniája valósul meg 1990-ben. Áprilisban módosítják azt a lakástörvényt, miszerint egy hat fős családnak jár két szoba hall. Az új törvény szerint 1990-től ugyanannak a családnak jár egy szoba és két hal.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.