Demcsák után az élet

2007. 04. 11. · Hócipő 2007/08
A kínos, egy hónapnyi közjáték után a kérdés még nyitott: ha nem Demcsák Zsuzsa, akkor ki lesz a Gyurcsány-kormány új szóvivője? Legyen jó alkatú, dekoratív, vagy ellenkezőleg, decens kinézetű, ám jól kommunikáló? Új ember legyen vagy jelentős médiamúlt álljon mögötte? Férfi, vagy nő, vagy haszonállat? A rengeteg kérdőjel miatt a Miniszterelnöki Hivatal nemrég nyílt pályázatot írt ki, az eddig jelentkezett önjelöltek fényképes pályamunkái közül válogattuk ki a legérdekesebb motivációs leveleket.


„Le vagytok szarva! Én leszek a szóvivő, megértettétek? Amennyi botrányotok van, nektek egy botrányhős kell a mikrofonok elé! Engedjétek a művészeket is érvényesülni! Nem kell különben is mindig ugatni: le is lehet festeni vagy éppen elénekelni. Ha meg végképp kifogyunk az ötletekből és a magyarázatokból, még mindig vetkőzhetek.” (Nagy Krisztina Tereskova)


„Tóni vagyok Váchartyánból, a helyi KISS rajongói klub elnöke. Feri bá, én tutira jó szóvivő lennék. Nem is, inkább showvivő, olyan bulit tudok csapni, higgye el. Benne leszek majd a tévében, és amikor a köcsögök meglátnak, akkor aztán nem lesz visszapofázás, azonnal beparáznak a szöges bőrjakómtól. Ha valami mocsok tintanyaló sajtóféreg keménykedni akar, ha valamit bekérdez, akkor kiöltöm a nyelvemet. Feri bá, ha akarja a fekete-fehér színeket pirosra cserélem.”


„arhhhhhhhh......urrrrrrrrggggggggggg....iiiiiiiiiiiiiihörghörghörghörg”

Simonyi Balázs
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.