Kínaiak a Holdon

2007. 03. 28. · Hócipő 2007/07
Idestova több mint negyven éve annak, hogy a holdon először ember járt. Kína azonban úgy döntött, hogy kínai embernek is holdra kell lépnie, és ez a terv egy-két éven belül valóra is válhat. A Kínai Népköztársaság hosszan kereste azokat a fiatalokat, akik kibírnak egy űrhajós kiképzést, nincs lyukas foguk, és makulátlan a párttagságuk is. Az űrhajósok a fizikai feladatok mellett megtanulják azt is, hogyan ne legyen Kína után a Holdon agorafóbiájuk, továbbá hogy hogyan írhatnak egymásról két köbméternyi élettérben jelentést egymás tudta nélkül. Kikísérleteztek továbbá olyan hidegálló, ültethető művirágokat is, amelyek két gombelemmel 20 évig játsszák majd a Holdon a kínai himnuszt, és amelyeket a kínai űrhajósok esetleg átnyújthatnak földönkívüli elvtársaiknak. Az űrhajósok programjában szerepel annak ellenőrzése, hogy a kínai nagy fal valóban látszik-e a holdról, illetve ha nem, akkor a bővítési munkálatok koordinálása odefentről; továbbá egy olyan nagy fal építése a Holdon, ami látszik a Földről.

Kínának távoli tervei is vannak a Holddal. Az első Holdra szállás után kialakítanának egy extenzív kivándorlási politikát, és 2013-ig felépítené a Holdon az első zoknivarrodát is.

2017-re a ruhaszükséglet 70%-át biztosítják kínai műholdak.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.