Mától lehet tankolni a patikákban

2007. 01. 31. · Hócipő 2007/03
Megkezdődött a gyógyszerek árusítása a benzinkutaknál. Ezzel egyidejűleg az Egészségügyi Minisztérium és a Mol bejelentette, hogy a patikákban ezentúl a sebbenzin és a babaolaj mellett kapható lesz a 95-ös és 98-as oktánszámú benzin, valamint a gázolaj. A kiszerelés nagyságáról még nem született végleges döntés, de várhatóan ugyanúgy kis egységben kerül forgalomba, mint a gyógyszerek a benzinkutaknál. Egy személy benzinből maximum 2 decilitert, gázolajból két és fél decilitert tankolhat. A korlátozás azért is indokolt, mert egyes benzinfajtákat az Egészségügyi Pénztár jelentősen támogatna, az ablakmosó folyadék cseréjét pedig 70 év fölött ingyenessé tenné. A patikáknak két hónapjuk van, hogy utcafrontjukat nagyobb autók befogadására is alkalmassá alakítsák.


Az előírásoknak eddig csak a Szent Jakab patika felel meg,
amelyet egy olajszőkítési ügyeiről elhíresült kisalföldi
vállalkozó nyitott pár hete
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.