Gyurcsány levele a Mikulásnak

2006. 12. 06. · Hócipő 2006/25

Kedves Mikulás!

Feri vagyok, és nagyon rossz fiú voltam. Az elmúlt másfél évet végighazudtam, ezért virgácsot érdemelnék. Nem kicsit, nagyot. És anyám, Katus szerint ráadásul ki kéne mosni szappannal a számat, mert csúnyán is beszéltem. Én mégis szeretnék tőled virgács helyett inkább egy csomagot kapni. Megszorító csomagot. Szólok, hogy a szokásos piros műanyag tasak nem lesz elég, ide valami böszmeség kell!

Először is, kérlek, tegyél bele 1000 milliárd forintot - lehetőleg kis címletű, használt és jelöletlen bankjegyekben. Vigyázni fogok rá, becsszó! Aztán még kérek szépen egészségügyi reformot is! Ha a finn egészségügyet bele tudnád gyömöszölni a Parlament ablakába kirakott csizmámba, az nagy segítség lenne. De ha a Parlamentbe a Kossuth tér felől jössz, és ott véletlenül tüntetés zajlik, akkor szerintem ne a vörös kabátodban gyere, vagy legalább mondd, hogy a Tomcat haverja vagy. A téren motozás is lehet, úgyhogy ha hozol magaddal faszenet, azt majd ne a zoknidba csavard glicerinnel átitatva, mert még félreértik.

Visszatérve a csomagra. Kéne még nagyobb GDP, több külföldi tőke, és én még szeretnék egy kis villanyvonatot is. De ez utóbbi maradjon köztünk.

Ha mindezt megkapom, és kipakolom a csomagodat, akkor lehet azt, hogy az üres zacskóban visszaküldjem neked a Viktort?

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.