Orbán levele a télapónak

2006. 12. 06. · Hócipő 2006/25

Kedves Télapó! Drága Barátaim!

Lappok!

Azért gyűltem ma itt össze, hogy újfent ismertessem Mikulás-napi követeléseimet. Egy évvel ezelőtt is írtam önnek, Télapó, de a posztkommunista kerékkötők jóvoltából levelemet feltehetően nem kézbesítették önnek időben, különben májusban megkaptam volna a levelemben kért miniszterelnökséget. De egyébként is, miért kell nekem ezért külön szólni? Hát nem azt ígérte-e a Télapó, kedves hölgyeim és uraim, drága barátaim, hogy ő majd a tetteink után ítél meg minket minden évben, s az arra érdemesnek oszt virgácsot, vagy országalmát? Mármint piros almát. Akarom mondani, narancsot!

De nem ezt tette! Mondjuk ki, tisztelt hölgyeim és uraim: a Télapó hazudott. Hazudott éjjel, és hazudott éjjel, de csak mert Lappföldön télen nincsen nappal. Az illegitim Télapónak ezért le kell mondania, csatlósaival, a rénszarvasokkal együtt! A Télapó helyére szakértői manókormányt kell állítani, amelyik képes az ajándékok helyes és igazságos elosztására. Hiszen bevallotta, kedves barátaim, hogy az ő zsákjába került a minden jó, a piros alma, mogyoró. Követelem, hogy haladéktalanul adja vissza, és ne játsszon tovább a mogyoróinkkal!

Megengedhetetlen továbbá, kedves barátaim, az a fajta legrosszabb kommunista időket idéző személyi kultusz is, ami a Télapót körüllengi. Le a csokimikulásokkal, vesszen a kakaós tejbevonó massza! Magyar csizmába magyar virgácsot!

Ha a Télapó a követeléseimet 72 órán belül nem teljesíti, polgári engedetlenségi akciót indítok. A polgári engedetlenség keretében arra kérek minden magyar és lapp hazafit, hogy tagadja meg a Mikulást, mondja el minden gyermeknek az országban, hogy a Télapó nem létezik, az egész egy kitervelt hazugság. Ha ezek után sem változna a helyzet, úgy figyelmeztetek, hogy a továbbiakban a húsvéti nyuszi sincs biztonságban, őt sem fogjuk hagyni, hogy tojjon a követeléseinkre.

Hajrá Lappország, hajrá lappok!

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.