Lépegetőt zsákmányoltak a tüntetők

2006. 11. 08. · Hócipő 2006/23
Csak a Gúnygejzír tudósítójának sikerült lencsevégre kapnia az október 23-i események egyedülálló jelenetét, amikor is a Deák térről kiszorított tüntetők egy réges-régi, igen távoli helyről származó birodalmi lépegetőt zsákmányoltak, amivel az Andrássy úton a Hősök tere felé vették az irányt. Csillagháborús szakértők kérdésünkre elmondták, hogy a tüntetők feltehetően előre felkészültek a lépegető megszerzésére, és hoztak magukkal egy proton-hajtóművet, lézerkondenzátorokat és Sienar z23 hőelosztó egységet is, amivel beindították az egyébként hatástalanított katonai járművet. A birodalmi harci jármű útját a lelkes tömeg hangos "Lé-pe-ge-tő! Lé-pe-ge-tő!" és "Vesszen Gyurcsány! Vesszen Vader! Velünk van az erő!" skandálással kísérte. A 15 méter magas lépegetővel szerencsére csak pár 10 métert sikerült megtenniük a tüntetőknek, ekkor ugyanis kifogyott a proton a hajtóműből, amiből egyébként csak annyival volt feltöltve, hogy a legközelebbi csillagrombolóra le és fel tudják vezetni. A rendőrség már elkezdte a nyomozást, hogy kiderítse, George Lucas melyik munkatársa hagyta szanaszét a lépegetőt a belvárosban.


HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.