Bevezetik a gazdaságos érettségit

2006. 10. 11. · Hócipő 2006/21
2007-es érettségi tételek a gázáremelés jegyében - A XXIII. kerületi Czikornya Pál Gimnázium igazgatónője kollégáinak szánt nyílt levelét küldte el a Gúnygejzírnek egy 2007-es érettségi mintával, mi pedig közreadjuk, hogy segítsük az idén érettségizőket. A hírek szerint a pontrendszer is változni fog, de ez igazi meglepetés lesz, az OM csak június közepén fogja ismertetni az új pontszámítási rendszert.


Tisztelt Tantestület!
A 2006/2007-es tanév a gázáremelés jegyében telt. A magas árak miatt - mint azt Önök is tudják - sajnos a téli időszakban nem tudtuk kifűteni az iskolát, ezért rendkívüli "gázszünetet" rendeltem el. A tanterv azonban maradt a régi, így a tananyag leadásának egyetlen módja az volt, ha egyes tantárgyakat összevontunk. Ennek megfelelően kérem, hogy az érettségi feladatokat is az összevont tanterv alapján készítsék el. Íme néhány példa:


Az új érettségi bizonyítványok különleges
újrapapírból készülnek

1. Összevont történelem és matematika érettségi feladat:
Vonja ki az Aranybulla kiadásából a Magna Charta kiadását! Az így kapott számot szorozza meg Martin Luther King meggyilkolásának évével!

2. Összevont kémia és magyar érettségi feladat:
Egészítse ki a megfelelő vegyjelekkel a felsorolt szerzőket, műveket!
....................... János: Toldi
Archibald Cronin: ............ tábla a kapu alatt
....................... István: Római pillanat
Bródy Sándor: Az ........................ kecske

3. Összevont hittan és angol érettségi feladat:
Fordítsa angolra a következő ima szövegét:
Én Istenem, jó Istenem, lecsukódik már a szemem.

4. Összevont testnevelés és művészetismeretek érettségi feladat:
Rajzolja meg Paavo Nurmi finn futó portréját vagy vegye fel a Laokoón-csoport kígyójának pózát!

5. Összevont ének és földrajz feladat:
Énekelje el az "Ősszel érik babám a fekete szőlő" című dalt. A dalban említse meg Magyarország főbb borvidékeit, éves hozamukat, valamint a nyugat-dunántúli csapadék mennyiségét és a napsütötte órák éves számát.

6. Összevont filozófia és biológia feladat:
Boncoljon fel egy tetszőleges magyar filozófust.

Köszönettel:
Ruzsinszkyné Dr. Kalotás Magda
igazgató

Megoldások:
1. (1222-1215)*1968 = 13 776
2. Au, Cu, Fe, Ag
3. I too, you not, good to you not my eyes are shutting down.
4-6. Feladatok értékelése a tanár belátására bízva.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.