Tejet, bort, pálinkát fakaszt

Szabados Gábor
2013. 12. 11. · Hócipő 2013/25
Kedves Gyula!

Engedd meg, hogy így szólítsalak, és nem csupán azért, mert Gyula vagy és kedves nekem, hanem azért is, mert Te vagy a kedvenc tévészereplőm.

Komoly CD-gyűjteményem van Rólad, amint megtöltöd tartalommal és élettel a magyar kolbászt, a magyar tanyát, szarvasmarhát avatsz, tejet, bort, pálinkát fakasztasz és kortyolsz az egészségünkre, felvirágoztatod a lóágazatot, dinnyét lékelsz és szervezel kartellba - a jelöletlen dinnyét pedig bezúzod -, olyan jóízűen harapsz az almába, hogy az embernek a nyála is elcsöppen, de még a meggyet, a tormát és a magyar ebtenyésztést is megvéded, ha valaki nem tudná. Én tudom!

Azért írok most Neked, hogy valaki végre Téged is megvédjen, mivel pár napja olyan helyről érkezett ellened támadás, ahonnan a legkevésbé vártuk.

(Magamról csak annyit, hogy tiszteletedre az egyik fiamat Gyulának, a másikat Budának neveztük el, és Veled akár személyesen is ismerhetnénk egymást, mert mindössze néhány évvel korábban voltam katona, mint te katonai ügyész. Szeretném legalább az egyik fiamat katonai ügyészi vagy elszámoltatási kormánybiztosi vagy vidékfejlesztési államtitkári pályára adni.)

Tehát: mit hallottunk a minap? Azt, hogy bár az Orbán-kormány minden téren jobban teljesít, mint a korábban hatalmon levők, de az elszámoltatás nem tartozik a sikerélmények közé. Több mint 1400 ügyben indult eljárás, 61-ben történt feljelentés, de csak 7 eset jutott el a vádemelésig.

Ezt sajnos Kövér László mondta, és ami még pluszban szomorú, hogy éppen keresztény értelmiségiek előtt.

Alighanem Rád célzott az Országgyűlés amúgy tisztelt elnöke, bár szerintem egy kicsit talán elődödre, Papcsák Ferencre is, aki fél esztendő elszámoltatási próbálkozás után a zuglóiakat választotta, mert megérdemlik.

Kedves Gyula! Ne vedd a lelkedre Kövér László szavait! Emlékezz! A választási kampányban Orbán, Kövér, Répássy is elszámoltatást ígért, Lázár pedig a 13 legmocskosabb ügy felderítéséről beszélt.

Igaz, hogy Gyurcsány, Hunvald, Hagyó, Molnár, meg kivétel nélkül mind a többi megúszta az igazán súlyos vádakat, Sukorón mindenki röhög, Nokiás doboz nem volt, sőt, a moszkvai külképviselet bűnös szocialista értékesítéséről is kiderülni látszik, nem buktunk, hanem nyertünk az ügyleten, s a végén kénytelenek lesztek kitüntetni a Császy Zsolt-Tátrai Miklós duót, amiért a magyar haza javára átverték az oroszokat, de kérlek, ez ne szegje a kedved. Te csak virágoztasd fel továbbra is a magyar agráriumot!

Ha egyáltalán még lehet virágzóbb annál, amilyenné Te varázsoltad.

Őszinte híved: Gyulai Buda
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/16  •  VII. 28. – VIII. 11.
MIVEL EURÓPA NARANCSBA ÖLTÖZÖTT ELŐTTE, ITTHON ELSŐ DOLGA VOLT AZ INDEX BEZÚZÁSA Para-Kovács, Smuzewitz, Bakács és két Farkasházy az Indexről Para-Kovács Imre: az Index lemegy a csatornába, a helyén egy bombatölcsér marad, ami megtelik esővízzel, és Mészáros Lőrinc fogja árulni a strandjegyeket Farkasházy Tivadar: Brüsszel úgy működik, mintha a bíróságon az elítélt vétót emelhetne az ítélet ellen Smuzewitz Ilona: Akkor lesz végre rend, ha majd a kormány szervezi az elégedetlenséget és a népharagot Dési János: nem járja hogy egy nyolc általánost végzett iskolacsendőr többet keressen egy kezdő tanárnál, vezessék be a teljesítménybért Trunkó Barnabás örül, hogy Orbán már nem túsza az Uniónak, persze ettől még mi fizetjük a váltságdíjat Selmeczi Tibor már nem mer zöldborsólevest főzni csipetke és répa nélkül, amik a nemzeti színek miatt nélkülözhetetlenek A Heti Kamu a Türk Tanács által szerkesztett új indexen azt olvasta, hogy Karácsony lebontaná a Lánchidat
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.