Gyerekszáj pályázat

Hócipő szerkesztőség
2012. 10. 11.
„Azt tanultuk, hogy Edison csinálta a fényt. De a hittanórán azt mondták, az Isten csinálta. Edison lenyúlta az ötletet?”

Gyerekszáj, aranyköpés - mindaz, amire mi, felnőttek felkapjuk a fejünket. Ezek a mondások emlékezetesek, szellemesek, néha meglepőek és szinte mindig roppant logikusak. A gyerekeket még nem zavarja a felnőtt világ irracionalitása, logikátlansága, törvényszerűsége.

„Kedves Isten! Az állatok is Téged használnak,
vagy van nekik valaki más?”


Nagyszabású gyerekszáj pályázatot hirdet a Pozsonyi Piknik Egyesület és a Hócipő! Küldd el gyereked, unokád, netán egykori saját legjobb bemondásaidat, hadd élvezzük mi is! A legjobbakat a Hócipő oldalán is viszontláthatod, a zsűrizést Farkasházy Tivadar vállalta el. A legeslegjobbnak ítélteket pedig, amelyekről adott pillanatban majd szavazni is lehet, Piknik ajándékcsomagokkal díjazzuk. Induljon a játék, várjuk a legjobb gyermeki aranyköpéseket, bemondásokat.

Az aranyköpéseket itt lehet beküldeni: http://bit.ly/gyerekszaj

A játék 2012. október 31.-ig tart. Zsűrizés hetente. Az ajándéksorsolást november 5-én, hétfőn 15 órakor tartja Pozsonyi Piknik Egyesület.

Bárki küldhet be idézetet, gyerek-mondást. A forrást azonban kérjük megjelölni: pl. Gyuri fiam 3 éves korában. Szigorú forrásmegjelöléssel idegen tollakkal is szabad ékeskedni!

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.