Sínen a király

Varga Ferenc József
2012. 03. 07. · Hócipő 2012/05
Tíz éve már, hogy Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kutatásai révén bebizonyította, hogy József Attila nem lett öngyilkos, halálát baleset okozta a balatonszárszói vasútállomáson. Garamvölgyi most új könyvvel készül meglepni a történelmi izgalmak rajongóit, miután meggyőződéssel állítja: Mátyás királyt felesége, Aragóniai Beatrix gyilkolta meg mérgezett fügével. A szóvivő szerint a királyné eredetileg a vonat alá akarta lökni az igazságos Mátyást, ám a műveltségéről is híres király felhívta hitvese figyelmét, hogy olyan korban élnek, amelyben a vonatot még nem találták fel. Garamvölgyi László úgy gondolja, ekkor határozott úgy Beatrix, hogy kimegy a piacra, és vesz egy fél kiló fügét. A piacon azonban a „kilóról” nem hallottak még soha.


HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/19  •  IX. 11. – IX. 24.
KÖTCSÉN MEGKÉRDEZTÉK ORBÁNT, KEZDHETIK-E A PIRAMISÁT! Váncsa István a pofátlan, halszagú finnekről, ahol súlyos veszélyben van a médiapluralizmus, Angliának pedig alkotmánya sincs Para-Kovács Imre Kötcséről: leszül, leszavaz, az abortusz pedig egyházmegyei ajánlással ingyenes marad Farkasházy Tivadar kiszámolta, Mészáros Lőrincnek és társainak 300-500 ezer év néz majd ki Uj Péter a széles körű technológiai fejlődés Janus-arcának sötétebbik oldaláról: a mindenhonnan bömbölő zenéről Smuzewitz Ilona megtudta: Tarlós szerint Karácsony mozgólépcsőzni sem tud, mert nem budapesti Dési János bejárta az országot a Felcsúti Kisvasúttal Szenzáció! Három Tarlóst találtunk: az 1990-est, a 2008-ast és a 2019-est – semmi közük egymáshoz! Kósa Lajos elmondta a Heti Kamunak, hogy azért 340 forint az euró, mert az Antarktiszon kigyulladt a hó!
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.