Trolltüntetés Újpesten

2006. 03. 29. · Hócipő 2006/07

Idén a gazdák felvonulása elmarad, de a tavasz nem marad esemény nélkül. Budapesten, az Újpest-stadion gyöpén gyülekeznek ugyanis azok a hegyi trollok, akik a magashegyi olvadások miatt otthon nélkül maradtak. A trollok megemelt lakástámogatást és egyszeri gyorssegélyt követelnek, továbbá családalapításhoz 4 kistroll után szocpolt.

Az olvadás apropóján előadták egyéb követeléseiket is, ezek a következők:

1. A tb-járulék és a tételes eho eltörlése, mert a trollok sosem betegek, így ők csak nettó befizetők.

2. 15%-os adókulcs bevezetése trollok számára, és akkor nem tépik szét a kiérkező APEH-ellenőröket.

3. Alanyi jogon járó éjszakai pótlék, mert ki az a troll, aki nappal dolgozna?

4. A gazdáknak járó támogatás odaítélése a trolloknak, egyúttal a gazdák felfalása („Két lépés” program).

5. A faji diszkrimináció minden formájának eltörlése, hiszen lehet, hogy kevesebben vannak, tényleg büdösek és csúnyák, de mégiscsak ők az erősebbek.

Követeléseiknek a trollok a XIV. kerület jegyzőjének túszul ejtésével adtak hangot. További követeléseiket csak azért nem tudták előadni, mert egy troll sem tud ötnél tovább számolni.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.