OV Bizottság

Ma volt a holnap tegnapja

Farkasházy Benedek
2010. 11. 16.
Az OVB elutasította mindhárom, a magánnyugdíjpénztári befizetések állami einstandolását meggátolni hivatott népszavazási kérdést. Indoklásuk szerint nem találták egyértelműnek, kit vagy mit takarnak az állam és állampolgár kifejezések. A kérdések benyújtói most azt fontolgatják, újra beadják azokat király és alattvaló szavakkal.

Mégsem UFÓ
Szenzációs bejelentést ígért a NASA, az újságok és portálok azonnal ontották a híreket, hogy a „rendkívüli objektum”-ról tartandó sajtótájékoztatón tuti arról lesz szó, hogy megtalálták E.T. űrhajóját. Ehelyett a legfiatalabb, mindössze 30 évesnek mondott fekete lyukat jelentették be, ami itt van a szomszédban, mindössze 50 millió fényévre. Persze minden relatív, de ha 50 millió fényévre van, akkor az a sugárzás, amit mi most itt a földön észlelünk, 50 millió éve indult el onnan, mert hiszen nem haladhat gyorsabban a fény sebességénél az sem. A legfiatalabb fekete lyuk tehát valójában 50 millió és 30 éves. Már a NASA-nál sem tudnak számolni.

Kötözkötvény
Szijjártó Péter szerint „a szocialisták továbbra is kitartanak amellett, hogy az emberek nyugdíjcélú befizetései ne biztonságba kerüljenek, hanem azokkal spekuláns üzletemberek a nyugdíjtőzsdén próbálhassák ki a saját szerencséjüket.” Teljesen igaza van, hiszen a nyugdíjpénztárak a náluk elhelyezett pénzek túlnyomó többségét magyar államkötvénybe fektetik, ami egyre kockázatosabb befektetés.

Ovi
„Elegünk van a mit, miért nem lehet politikából” - mondta Orbán Viktor a parlamentben. Ekkor bejött az óvónéni, hogy elmagyarázza Viktornak, hogy vannak szabályok, de a terrorelhárító központ munkatársai elvezették.

Üdvözlet
A köztársasági elnök honlapján nem az alkotmányban meghatározott hivatalos állami címer szerepel, hanem annak egy olyan változata, amin a pajzsot két oldalról egy-egy angyal tartja. A Hócipő azonnali választ követel, hogy kik ők? Mihály, Gábriel, Rafael, vagy esetleg Lucifer?

Nahát
Csalt a Microsoft legújabb operációs rendszerének eladási adataival. Trükkös könyveléssel úgy tüntették fel, mintha a Windows 7 eladásai tavaly 66%-kal nőttek volna, holott valójában csak 10-zel. Persze mit is várhat az ember egy olyan cégtől, ami nevében is kicsi és puha.

Mínusz
Az MNB jelentése szerint a magyar háztartások az elmúlt egy évben 555 milliárd forinttal csökkentették devizahitel-állományukat. Az idei karácsony slágerajándéka tehát a svájci frank lesz.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.