Joli Pesten

Hócipő szerkesztőség
2010. 10. 06. · Hócipő 2010/20
A Tomb Raider, a Salt, a Mr. & Mrs. Smith, a Wanted, a Changeling és az Eredendő bűn hősnőjéről sokan tudják, hogy Fóton forgat, vásárolgatott egy kispesti játékboltban, gyerekeit pedig beíratta egy máriaremetei iskolába. Ám azt kevesen, hogy itt is akarnak maradni, annyira biztonságosnak tartják Pestet.


- Mi a bajod a devizahitelemmel?


- Tudod kit lakoltatsz ki!


- Ez az alvállalkozó, vagy a fővállalkozó volt?


- Szidtad a Pestvidéki Húsfeldolgozót?


- Keresünk észak-déli fekvésű házat nyugodt helyen!


- Hol a sofőr? Ötven éve várok erre a rohadt taxira!


- Kedden lecseréljük a vizet, jó?


- Már megint valami futóverseny!


- Nyugalom, itt a földhivatali bejegyzése.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/16  •  VII. 28. – VIII. 11.
MIVEL EURÓPA NARANCSBA ÖLTÖZÖTT ELŐTTE, ITTHON ELSŐ DOLGA VOLT AZ INDEX BEZÚZÁSA Para-Kovács, Smuzewitz, Bakács és két Farkasházy az Indexről Para-Kovács Imre: az Index lemegy a csatornába, a helyén egy bombatölcsér marad, ami megtelik esővízzel, és Mészáros Lőrinc fogja árulni a strandjegyeket Farkasházy Tivadar: Brüsszel úgy működik, mintha a bíróságon az elítélt vétót emelhetne az ítélet ellen Smuzewitz Ilona: Akkor lesz végre rend, ha majd a kormány szervezi az elégedetlenséget és a népharagot Dési János: nem járja hogy egy nyolc általánost végzett iskolacsendőr többet keressen egy kezdő tanárnál, vezessék be a teljesítménybért Trunkó Barnabás örül, hogy Orbán már nem túsza az Uniónak, persze ettől még mi fizetjük a váltságdíjat Selmeczi Tibor már nem mer zöldborsólevest főzni csipetke és répa nélkül, amik a nemzeti színek miatt nélkülözhetetlenek A Heti Kamu a Türk Tanács által szerkesztett új indexen azt olvasta, hogy Karácsony lebontaná a Lánchidat
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.