Újmagyar

Ma volt a holnap tegnapja

Farkasházy Benedek
2010. 09. 22.
Nagyobb eséllyel vesznek részt a Nemzeti Együttműködés Rendszerében azok az önkormányzatok, amelyek egy nyelvet beszélnek a kormánnyal - mondta Kövér László Füzesabonyban. MZ/X máris azt üzente, hogy, „Haj-rá-f-ide-sz”, ami Mézga Aladár fordításában azt jelenti, hogy „Hajnalban rántottát fogyasztani idejemúlt szokás.”

Lógósok
Még csak két hete tart az iskola, máris több olyan gyerek van, akinek összegyűlt az 50 igazolatlan órája, így a jegyzőnek fel kell függesztenie a családi pótlék utalását, és azt természetbeni juttatásként odaadni a családjuknak. Az egyik anyuka elmondta, fia azért hiányzott ennyit, mert nem tellett cipőre. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy akkor adjon a jegyző cipőt. Arra a kérdésre pedig, hogy akkor mit fognak enni, azt, hogy ez nem lehet probléma, nézzék csak meg Charlie Chaplin Aranyláz című filmjét, annak is azt a jelenetét, amikor a kunyhóban vannak.

Karamboloztató
A világ legnagyobb részecskegyorsítójában, a Nagy hadronütköztetőben eddig soha nem tapasztalt jelenséget figyeltek meg. Amikor a protonokat hét teraelektronvolton ütköztették, azok több mint száz részecskére szakadtak. Szijjártó Péter szerint erről is a kommunisták és az előző kormányok tehetnek, akik eltitkolták előlük a Δη és Δφ részecskéket.

Szabó család
Egy frissiben alakult konzervatív történészeket tömörítő alapítvány a Szabó Ervinről elnevezett könyvtárhálózat nevének megváltoztatását kezdeményezi. Szőcs Géza kulturális államtitkár is egyetértően nyilatkozott meg. Mi a Simicska Lajos Könyvtár nevet javasoljuk. Könyvtárnok, könyvelő, pénztárnok, nem mindegy?

Lábszag
A Legfelsőbb Bíróság szerint jogellenes volt 2006. október 23-án hajnalban a Kossuth téri tüntetés szétoszlatása. A rendőrség azt azzal indokolt, hogy pár órára rá több mint 50 állam- és kormányfőt vártak a térre, az ünnepségre, ami előtt a sátrakban veszélyes eszközöket, többek között vasgolyókat, fejszéket és szénnel töltött, benzinnel átitatott zoknikat találtak. Ezt az LB nem vette figyelembe, szerintük a tüntetők lábszagűző technikái nem képezték jelen per tárgyát.

Tél tábornok
„Első körben tárgyalni szeretnénk a szerződések módosításáról. Ha ebben nem lesznek partnerek, akkor jöhet a második menet. Az kevésbé lesz barátságos” - mondta Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje a közműcégek privatizációjának felülvizsgálatáról. A hírre máris emelkedni kezdett a cserépkályhás, saját kúttal és emésztővel rendelkező külvárosi ingatlanok ára, míg a belvárosi ingatlanok és a panellakások ára 20%-ot esett. A boltokban hiánycikk a műszálas pulóver és télikabát.

Bizottságosdi
Az gazdasági-pénzügyi válság hivatalosan is véget ért 2009 júniusában - ezt a határozatot hozta az amerikai Nemzeti Gazdaságkutató Intézet (NBER) kebelében működő üzleti ciklusokat vizsgáló bizottság. Persze, és a Közel-Keleten is béke honol immáron húsz éve.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.