Neccketrec 53.0

Murányi Marcell
2004. 09. 29. · Hócipő 2004/20
Éppen földközelbe ért a Toutatis nevű, 50 milliárd tonnás aszteroida, így talán téged is zavar, hogy a számítógéped szürke, jellegtelen vacak, s ebbéli minőségében ott trónol a búsuló juhász, az óriási falikaróra és a falra akasztható művízesés mellett. Nem jó, ugye, hogy csak egy-két led világít, amikor bekapcsolod, és semmi olyan összművészeti csiribiri nincs, mint a Harmadik típusú találkozások végén? Semmi pity-puty?

Ahhoz, hogy nyugodtan netezhess, nem árt egy kis komfortérzet. Talán te is sejtetted, hogy nem csak a harmincéves Ladák, lepukkant kis Polskik, vagy a történelmet megváltoztató Trabantok alkalmasak az optikai tuningra, tehát arra, hogy különféle spoilerek, hűtőrácsok, színezett üvegek, brutális kipufogócsövek segítségével vadállati üzeneteket közvetítsenek azoknak a szerencsételen mazsoláknak. Így hát nem csak a személyi számítógép jött létre a múlt század nyolcvanas éveiben, hanem nem sokkal később a modding, azaz számítógépek optikai tuningja is.

Ennek egyik vadhajtása a Mickey egér stílusú számítógép, sőt a híres kakaóbiztos billentyűzettel ellátott óvodai szuperdrága masina is, ám e két termék a széles tömegeknek készül, míg az igazi modding tök egyéni, és megváltoztatja az életedet.

Egy is kacskaringó. A számítógépek optikai tuningjával a családomban először Márió fiam kezdett foglalkozni. Kétévesen alkotta meg első művét a számítógép házánák falára vörös és fekete alkoholos filccel, azaz úgy is mondhatnám, az örökkévalóságnak. Az így létrejött színes alkotásnak a Stendhal digitális álma nevet adtam. Hiába, a kölyök imádja a számítógépet. Optikai tuningnak fogtam fel azt is, ha fiaim különféle morzsákat hagytak a billentyűk között, az ujjamhoz ragadó, málnaszörppel feljavított "space" gombról már nem is beszélek. Hiszen amit mondanék, azt ki kellene sípolni. Így is látható, milyen nehezen nyert polgárjogot a számítógépek díszítgetése.

Ám ez az iparág is elkezdett fejlődni. Nem hiszed? Te csak szürkében tudod elképzelni azt a vacak gépet, amit szánalmas interentes próbálkozásaidhoz használsz? Ha van kedved hozzá, menj fel a hálóra, és nézz körül. Szeretnél kék és rózsaszín, neonfénnyel világító, plexilappal lefedett számítógépet az otthonodba? Mit szólnál ahhoz a modellhez, ami annyira analógra van antikolva, hogy nyugodtan készíthették volna a D-Dayen, az Omaha partszakaszon? Szeretnél zölden derengő hűtőventillátort, hangjelzésre villogó bigyót?

Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket. Persze azt is tedd mérlegre: az optikai tuningnak megvan az a sajátossága, hogy a géped működésén nem változtat. Tehát a csóri masina csak szebb lesz, de gyorsabb, barátságosabb, együttműködőbb nem. Akár itt van a Toutatis nevű aszteroida, akár nincs.Elektrosokk
Micsoda sorozat!

Akár IQ-tesztet is lehetne alapítani erre az egyetlen képre. Vajon miért? Figyelem, a kép nem fake, hanem igazi.

Digitális Brutál
Végső macskák

Nem tudtok leszokni a macskázásról, de nem baj, ha van rá igény... Végül is semmi bajom nincs a macskákkal, csak az, hogy telesz..ják a házam udvarát...HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.