Neccketrec 53.0

Murányi Marcell
2004. 09. 29. · Hócipő 2004/20
Éppen földközelbe ért a Toutatis nevű, 50 milliárd tonnás aszteroida, így talán téged is zavar, hogy a számítógéped szürke, jellegtelen vacak, s ebbéli minőségében ott trónol a búsuló juhász, az óriási falikaróra és a falra akasztható művízesés mellett. Nem jó, ugye, hogy csak egy-két led világít, amikor bekapcsolod, és semmi olyan összművészeti csiribiri nincs, mint a Harmadik típusú találkozások végén? Semmi pity-puty?

Ahhoz, hogy nyugodtan netezhess, nem árt egy kis komfortérzet. Talán te is sejtetted, hogy nem csak a harmincéves Ladák, lepukkant kis Polskik, vagy a történelmet megváltoztató Trabantok alkalmasak az optikai tuningra, tehát arra, hogy különféle spoilerek, hűtőrácsok, színezett üvegek, brutális kipufogócsövek segítségével vadállati üzeneteket közvetítsenek azoknak a szerencsételen mazsoláknak. Így hát nem csak a személyi számítógép jött létre a múlt század nyolcvanas éveiben, hanem nem sokkal később a modding, azaz számítógépek optikai tuningja is.

Ennek egyik vadhajtása a Mickey egér stílusú számítógép, sőt a híres kakaóbiztos billentyűzettel ellátott óvodai szuperdrága masina is, ám e két termék a széles tömegeknek készül, míg az igazi modding tök egyéni, és megváltoztatja az életedet.

Egy is kacskaringó. A számítógépek optikai tuningjával a családomban először Márió fiam kezdett foglalkozni. Kétévesen alkotta meg első művét a számítógép házánák falára vörös és fekete alkoholos filccel, azaz úgy is mondhatnám, az örökkévalóságnak. Az így létrejött színes alkotásnak a Stendhal digitális álma nevet adtam. Hiába, a kölyök imádja a számítógépet. Optikai tuningnak fogtam fel azt is, ha fiaim különféle morzsákat hagytak a billentyűk között, az ujjamhoz ragadó, málnaszörppel feljavított "space" gombról már nem is beszélek. Hiszen amit mondanék, azt ki kellene sípolni. Így is látható, milyen nehezen nyert polgárjogot a számítógépek díszítgetése.

Ám ez az iparág is elkezdett fejlődni. Nem hiszed? Te csak szürkében tudod elképzelni azt a vacak gépet, amit szánalmas interentes próbálkozásaidhoz használsz? Ha van kedved hozzá, menj fel a hálóra, és nézz körül. Szeretnél kék és rózsaszín, neonfénnyel világító, plexilappal lefedett számítógépet az otthonodba? Mit szólnál ahhoz a modellhez, ami annyira analógra van antikolva, hogy nyugodtan készíthették volna a D-Dayen, az Omaha partszakaszon? Szeretnél zölden derengő hűtőventillátort, hangjelzésre villogó bigyót?

Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket. Persze azt is tedd mérlegre: az optikai tuningnak megvan az a sajátossága, hogy a géped működésén nem változtat. Tehát a csóri masina csak szebb lesz, de gyorsabb, barátságosabb, együttműködőbb nem. Akár itt van a Toutatis nevű aszteroida, akár nincs.Elektrosokk
Micsoda sorozat!

Akár IQ-tesztet is lehetne alapítani erre az egyetlen képre. Vajon miért? Figyelem, a kép nem fake, hanem igazi.

Digitális Brutál
Végső macskák

Nem tudtok leszokni a macskázásról, de nem baj, ha van rá igény... Végül is semmi bajom nincs a macskákkal, csak az, hogy telesz..ják a házam udvarát...HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/25  •  XI. 30. – XII. 13.
PARA • VÁNCSA • SMUZEWITZ • DÉSI • FARKASHÁZY • VEREBES • TRUNKÓ • SELMECZI • MARABU • BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: a hülyék nem azért hülyék, mert nincs lehetőségük nem hülyének lenni, hanem azért, mert szeretnek hülyék lenni Váncsa István megfejtette az illiberális kleptokrácia végcélját: irány a kirgizisztáni Tokmok, ahol Rákosi elvtárs tengette öreg napjait Smuzewitz Ilona szerint mi sem bizonyítja jobban, hogy Brüsszel Moszkva ellen hozott szankciói a magyar emberek ellen irányultak, mintsem a pedagógusok lázadása Farkasházy Tivadar Descartes-módjára definiálta újra korunkat: Nem gondolkodom, tehát nem vagyok! Dési János: a fideszes nem születik, hanem lesz! Verebes Istvánnak elege van az amatőr hazudozásból, ezért tanfolyamot tart a Münchhausen Program szakirányú továbbképzésén A Heti Kamu megtudta: Felcsúton is olajat talált a MOL, bár a bejelentést lefújták, amikor kiderült, hogy véletlenül a hatvanpusztai majorság teremgarázsába fúrtak be
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.