A Bosnyák

Hócipő szerkesztőség
2010. 06. 30. · Hócipő 2010/13
A sokak által irigyelt kertváros főtere jelenleg a hetvenes évek Tiranájára és a nyolcvanas évek Ulán-Bátorára emlékeztet, talán nem véletlen, hogy még a Viszkis is a közelében bujkált. Három éve kellett volna indulni a 7 hektáros 40 milliárdos Mundo projektnek, színházzal, uszodával, hangversenyteremmel, de nem lett belőle semmi, mert a látványterv kisebb beépítettséget ígért, így megfúrták a zuglói polgárok, ne legyen még egy bevásárlóközpont monstrum a fővárosban. A kerület közben elfogyasztott négy főépítészt, végül a polgármester is kihátrált, maradt a két lerobbant sportpálya, a volt nagybani, ami nem egy óriási román aprópénz, hanem minél több kereskedő közbeiktatása, nehogy olcsó legyen a zöldség és a gyümölcs, bár ez most az Ecseri mellé került.

A helyén működő piacot ugyan decemberben bezárták, de a Fidesz rögtön felszólította Weinek Leonárd polgármestert és a helyi MSZP-t, hogy a nagytőke érdekeinek képviselete helyett álljanak a szegényebb kerületi lakosok oldalára és nyissák újra meg. Így aztán most az MDF-piacok után végre egy Fidesz-piacon is megfordulhattunk. Ám nem vártuk meg a 4-es metró második ütemét, pedig az is ideér majd Tarlós ötödik ciklusában, hanem felszálltunk a 7E-re, hogy körülnézzünk a kelenföldi pályaudvar előtti Etele téren, mert az se kutya.


Elsőként a hárommilliárdra hajtottunk rá


A piacon a zöldség mellett tartósabb élelmiszerek is beszerezhetők


Magunk is vettünk az akciós csontból és töpörtyűből


Nem csoda, ha hamar elfogyott


A biovillamosra kicsit soká kell várni


Csak hogy felismerjük valamiről


Panaszkodtak, hogy a grandiózus tervben kevés a zöld, egy ecetfa máris segít rajta


A Kaja tanya mellett az új ingatlanok lefoglalhatók


A remízben csak egy autót találtunk


Gauntanamo-külső sincs messze


Ugyanis a villamosnak nagyon meredeken kell kifordulnia


Ittjártunkkor a terepfutballpályán nagy volt a nyüzsgés.


Még hogy nem volt Zuglóban is forradalom!


Építs hozzá toldalékot, aztán toldd meg azt is!


Szemlátomást ez a város vége

Fotó: Farkasházy Attila
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/16  •  VII. 28. – VIII. 11.
MIVEL EURÓPA NARANCSBA ÖLTÖZÖTT ELŐTTE, ITTHON ELSŐ DOLGA VOLT AZ INDEX BEZÚZÁSA Para-Kovács, Smuzewitz, Bakács és két Farkasházy az Indexről Para-Kovács Imre: az Index lemegy a csatornába, a helyén egy bombatölcsér marad, ami megtelik esővízzel, és Mészáros Lőrinc fogja árulni a strandjegyeket Farkasházy Tivadar: Brüsszel úgy működik, mintha a bíróságon az elítélt vétót emelhetne az ítélet ellen Smuzewitz Ilona: Akkor lesz végre rend, ha majd a kormány szervezi az elégedetlenséget és a népharagot Dési János: nem járja hogy egy nyolc általánost végzett iskolacsendőr többet keressen egy kezdő tanárnál, vezessék be a teljesítménybért Trunkó Barnabás örül, hogy Orbán már nem túsza az Uniónak, persze ettől még mi fizetjük a váltságdíjat Selmeczi Tibor már nem mer zöldborsólevest főzni csipetke és répa nélkül, amik a nemzeti színek miatt nélkülözhetetlenek A Heti Kamu a Türk Tanács által szerkesztett új indexen azt olvasta, hogy Karácsony lebontaná a Lánchidat
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.