Lapszemle

Ma volt a holnap tegnapja

Farkasházy Benedek
2010. 07. 27.
A Financial Times lehúzta az Orbán-kormányt, amiért szembement az IMF-fel, veszélyeztetve a forint stabilitását. A The Times megdicsérte az Orbán-kormányt, amiért szembement az IMF-fel, védve az ország szuverenitását. Várjuk a Sunday Times írását, hogy igazságot tegyen.

Sánta Ferenc és népi zenekara

Lemezt ad ki a háromszoros Emmy-díjas sorozatszínész Hugh Laurie. Az angol bukmékerek egy a háromhoz adják, hogy stílusa Blues lesz, és egy a tízhez, hogy House.

Bagatell
13 millió font, azaz 4,5 milliárd forint végkielégítéssel távozott a BP vezérigazgatója, miután kiderült, szinte az összes riasztórendszer hibás volt, ezért ki volt kapcsolva a fúrótorony felrobbanásakor. Becslések szerint a katasztrófa elhárításának tejes költsége elérheti a 70 milliárd dollárt, azaz a 15 billió forintot. Számításunk szerint így még legalább háromezer BP-vezető kirúgására van keret.

Nahát
Nappal miséző, éjjel melegbárokban alsógatyában mulató katolikus papokról közölt felvételeket egy olasz magazin. Ugyanott egy álnéven nyilatkozó lelkész elmondta, hogy a római papok 98%-a homoszexuális. Egy korábbi parlamenti képviselő szerint pedig, ha a katolikus egyház homoszexuális papjai egyszerre lépnének ki, komoly működési probléma lépne fel. A külügyminisztérium felhívta a magyar turisták figyelmét arra, hogy Rómából távozóban senki ne forduljon hátra, mert még sóbálvánnyá válik.

Getnó
Jövőre indul utolsó koncertkörútjára a Rolling Stones, és a turné végén, 2012-ben, megalakulásuk 50. évfordulóján feloszlanak. Mick Jaggert állítólag máris megkörnyékezte Fásy Ádám, hogy a műsorában alakítana-e duót Janicsák Istvánnal. Jagger kérdésére, hogy mi van a Veresegyházi Asszonykórussal, Fásy csak annyit válaszolt, hogy arra nincs keret.

Lapszemle 2
Ma minden bulvárlap megírja, hogy budapesti forgatásán rosszul lett Anthony Hopkins, Oscar-díjas filmszínész. Holnap, hogy mégse lett rosszul. Holnapután, hogy csak kicsit lett rosszul. Pénteken azt is megírnák, hogy bárányokkal hál, de addigra hazautazik.

Hosszú élet
Egy kormányjelentés szerint a japán nők várható élettartama 86,44 évre nőtt, azaz az elmúlt két évben - az előző jelentés óta - öt hónappal növekedett. Az állami nyugdíjpénztár vezetője közleményében hangsúlyozta, hogy fontolgatja a harakirit.

Na(gy) bumm!
Ősrobbanás-kutatók 10 milliárd euróból új, 50 kilométer hosszú részecskegyorsítót építenének. Tarlós István máris gondolkodik azon, hogy felajánlja a 4-es metró alagútját a célra.

Lecsúsztunk
Júliusig hazánk vezette a spam-világranglistát, de már csak másodikak vagyunk, mert Luxemburg megelőzött bennünket. Szijjártó Péter közleményében hangsúlyozta, ebben is a kommunisták, kiváltképp Gyurcsány Ferenc keze lehet, mert a blog is valami kártékony, ellenőrizendő és kiszűrendő számítógépes izé.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.