Tudományos-fantasztikus

Ma volt a holnap tegnapja

Szabados Gábor
2010. 07. 17.
Néhány nappal ezelőtt jelentették be, hogy a világ egyik legjelentősebb tudományos elismerésének, a Kiotó-díjnak az egyik idei díjazottja Lovász László matematikus. Leváltása folyamatban van.

Recept
Az MSZP megtalálta a módját annak, hogyan frissüljön fel - közölte Mesterházy Attila. Reggeli zuhanyozás hideg vízzel, utána az eddigi kávéadag kétszerese.

Új kisebbségek
A négy évvel korábbinál harmincezerrel többen vetették fel magukat a kisebbségi választói jegyzékbe: amíg 2006-ban 199.789-en szerepeltek a jegyzékben, addig az idei választásra a július 15-i határidőig 227.838-an jelentkeztek az Országos Választási Iroda péntek délutáni adatai alapján. Az újonnan jelentkezett kisebbségek között van 36 SZDSZ-es és 43 MDF-es.

... a történelem ura.
A KDNP elfogadja Orbán Viktor javaslatát, hogy Stumpf Istvánt és Bihari Mihályt jelöljék az alkotmánybírói posztokra - közölte Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető az MTI-vel. Harrach Péter a fentiekhez különvéleményt is fűzött, mi szerint a párt nem egyszerűen fogadja el Orbán Viktor javaslatát, hanem nagyon, de nagyon.

Lelépő
A Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter által pénteken benyújtott javaslat szerint ha hivatalukat két évig betöltötték, életük végéig gépkocsihasználat és két fős titkárság járhat a köztársasági elnököknek. A javaslat egyelőre nem határozza meg, hogy a volt köztársasági elnökök hány évig élhetnek.

Felföld
Sem a Tubesen, sem a Zengőn nem épül fel a 3 dimenziós NATO-radar, ugyanakkor az ország szuverenitása és biztonsága érdekében látni kell, hogy mi történik a légterünkben - mondta pénteken újságírók előtt Hende Csaba honvédelmi miniszter. A Hócipő úgy tudja, hogy az Alföld egy néptelen részén máris lerakták az alapjait annak a hegynek, amin a radar helyet kap. A hegyet a jelenleg börtönben levő, valamint a hamarosan odakerülő MSZP-sek fogják felépíteni.

Counter-strike
Áll a vizsgálat elé Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének alelnöke, de „rosszul esik neki”, hogy épp a Fidesz képviselője vetette fel: túl magas fizetést kapnak a MÁV-nál működő érdekképviseletek vezetői. A Hócipő fideszes körökből megtudta: amennyiben a kormány nem tudja törvényesen csökkenteni a fizetéseket, kénytelen lesz a megtakarítás azon formáját választani, hogy megszünteti a szakszervezeteket.

Tippmix
Navracsics Tibor a Heti Válasznak adott interjúban azt mondta: 95 százalékig biztos abban, hogy Schmitt Pált nem Orbán Viktor váltja majd a köztársasági elnöki székben. Navracsics arról nem beszélt, hogy ha a Fidesz viszaállítja a királyságot, akkor 100 százalékig biztos abban, hogy egyetlen alkalmas ember van a korona viselésére.

Apály
Közös megegyezéssel távozik posztjáról Cselényi László, a Duna Televízió elnöke. Indoklásul azt mondta: az új médiatörvény elveszi a Duna tévé önállóságát, megszűnik gazdasági függetlensége. A leköszönő elnök így fogalmazott: „Ha nincs önálló gazdálkodás, nincs önálló gondolat”. Kijelentése miatt - a Hócipő számításai szerint - 3-4 óra elsötétítést kap a Duna tévé.

Isa, pur...
Tiltott adalékanyagokat mutattak ki két borászat három boránál, egy termelőnél pedig növényvédőszer-maradékot találtak az uborkában - közölte internetes oldalán a Vidékfejlesztési Minisztérium. Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint olyan vallomások vannak a birtokában, amelyek egyértelműen igazolják, hogy az adalékanyagokra és az uborkára Gyurcsány Ferenc adott utasítást.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.